Reklama

Reklama

Love Steaks

(festivalový název)
  • Německo Love Steaks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Luxusní hotel. Luxusní klientela. Neotesaný personál. Pár, který se možná hluboce sblíží, anebo svůj vztah nechá v syrovém stavu, podobně jako titulní steaky. Odvážný film, ve kterém se neuctivost stává žádoucí hodnotou. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Composter 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a rozhodně jeden z nejlepších zážitků MFF KV. Jakoba Lasse budu mít v hledáčku, protože jestli natočí další film, chci být u toho. Nepříliš originální děj/zápletka o fungování zákulisí luxusního hotelu je šťavnatá právě výborným scénářem a perfektně vybranými herci. Velmi vtipné, civilní, svěží...a neomalené. Všechny protagonisy jakoby jste už někde potkali - hlavně pokud jste někdy vycestovali za prací do hotelu či restaurace. Způsob, jakým se zde k sobě všichni chovají, je nádherně protivně přirozený - v tom jsou Stejky nejsympatičtěší. ()

orgia 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na 4*, kdybych nevedel, ze vsechny dialogy a v podstate celej film byla improvizace. Perfektni. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sedlo. Čistý a srozumitelný film (žánrově zařaditelný jako komediální drama), postavený na dvou výrazných postavách - tedy na všem, co stačí k dobrému filmu (není tedy potřeba ani napínavý děj, ani bombastické speciální efekty - alespoň ne v té představě dobrého filmu, kterou mám já). Jednoduchý děj (který je spíše sledem volně pospojovaných epizod) je zde podružný, taktéž na lokacích ani vedlejších postavách příliš nesejde - ten film by se v podstatě mohl odehrávat na libovolném místě v libovolném čase, a do ústředí pozornosti je zde postaveno hlavně to, co se odehrává mezi oběma postavami a co prožívají (výtečná je scéna, v níž jsou vtipně promíchány záběry přípravy jídla z kuchyně a záběry masáží lidského těla, aby vynikly podobnosti obou aktivit). Celý film působí neobyčejně nenuceně a autenticky - dojem autenticity je umocněn nejenom kvazidokumentární formou, jakou byl natočen, ale i obsazením neherců (personál hotelu) - a místy je skutečně velmi vtipný - smálo se celé kino. Dramatický prvek do filmu zanáší komplikovaná povaha Lary, která má problémy s alkoholem. Ten se nakonec ukáže jako katalyzátor všeho dění, které vyústí až v originální a výkladově víceznačný závěr. Krásný film, který mě velmi potěšil - všechny ty spontánní blbosti, které spolu Lara a Clemens v prostorách hotelu a na nedaleké pláži vyvádí, jsou strašně zlaté a svěží, a je vyloženě radost na to koukat. Spolu s perfektním soundtrackem a mou afinitou k němčině není co řešit - jasných 5*. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Výtečný soundtrack, výteční herci (Franz Rogowski jako by J. Phoenixovi z oka vypadl - co se vizáže i hraní týče). Jde na dřeň, není líbivý, zdánlivě, ničeho se neštítí. Je vtipný. Čiší z něj úžasná energie a láska, s níž bylo dílo natočeno. Je to tuším druhý film tohoto režiséra, který kupodivu mluví česky, a bude zajímavé sledovat, jak se jeho filmografie bude dále vyvíjet - laťka je už teď hodně vysoko. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Klasický feel good filmeček, postavený na sympatický dvojici a spoustě fungujícího humoru. Společenská kritika šla mimo mě, konec vnímám jako zbytečný pokus o artový přesah, ale tak zábavný film zároveň poukazující na alkoholickou problematiku zcela upřímně a závažně není možný namíchat snadno jako mojito. Upřímný přátelství občas bolí, ale kocovina vede ke střízlivosti, zatímco další panák k falešnému pocitu štěstí. Na zdraví. ()

Galerie (15)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama