Reklama

Reklama

Lathe of Heaven, The

(TV film)
USA / Západní Německo, 1980, 105 min

Obsahy(1)

Hlavní hrdina George Orr začne navštěvovat psychiatra Dr. Williama Habera. Orr si stěžuje, že to, co se mu v noci zdá, je druhý den ráno realitou. Dr. Haber mu zpočátku samozřejmě nevěří, ale zanedlouho se oddá myšlence, že by mohl ovlivňovat Orrovy sny a měnit tak svět k lepšímu. Předlohou k filmu je kniha The Lathe of Heaven spisovalelky Ursuly K. Le Guin. Zatím se dočkala dvou televizních adaptací, nejdříve v roce 1980 a podruhé pod stejným názvem v roce 2002. (p6qwre)

(více)

Recenze (2)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno sa v knižnej podobe dá príbeh zvládnuť omnoho lepšie, prinúti čitateľa zapracovať na svojej fantázii. Film je však podaný veľmi sterilne a nudne. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Žánrově se film pohybuje na pomezí sci-fi a dystopických filmů (např. 1984, Brave New World). Nízký rozpočet se podepsal na jednoduchých kulisách a nepřesvědčivých tricích. Originální záznam se ztratil a tak na DVD byla převedena jen upravená kopie, což se podepsalo i nižší kvalitě obrazu. Zajímavý příběh je vyprávěn jednoduše, místy ale záměrně nejednoznačně, celý film dýchá ospalou, halucinogenní, hippie atmosférou. Koneckonců je to film o snech, které se stávají realitou. Vynikající hudba jen podporuje podivnou náladu filmu... ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama