Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)
  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)
  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama