Reklama

Reklama

Děti flamenka

Trailer
Dokumentární / Hudební
Česko / Španělsko, 2013, 66 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vypráví o dvou mladých talentovaných umělcích, kteří pocházejí z rozdíleného etnického a rodinného zázemí, ale jejich cesty se protnou díky jejich mimořádnému talentu a lásce k hudbě flamenka. Amósovi je dvanáct let a vyrůstá v Salamance. Od tří let se věnuje kytaře a skládá svou vlastní hudbu. Dnes představuje vycházející hvězdu v oblasti flamenkové kytary, které vzdal nedávno hold i slavný Paco de Lucía. Abraham je dvanáctiletý zpěvák flamenka, jenž pochází z komunity španělských Romů na periferii Madridu. Vyrůstá v široké rodině, kde je flamenkový zpěv součástí každodenní reality a předává se z generace na generaci. Film představuje dojemný příběh o dětské slávě, cestě, která k ní vede, a pulsující subkultuře flamenka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét dvou španělských kluků, kterým je sice teprve 12 let, ale už si ve flamenku udělali slušné jméno. Na rozdíl od popisu nahoře není ve filmu o Romech ani slovo. Abraham je španělský cikán a Amóse otec vozí ke španělským cikánům, aby se od nich učil hrát na kytaru, protože flamenko pochází od nich a nikde jinde se ho naučit hrát nemůže. Slušný dokument z hudebního žánru, o kterém prakticky nic nevím. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Láska je oslava, na které tančí srdce... a úsměv dítěte, ve kterém se zrcadlí Bůh... moc, jež hýbe tímto světem.” - Flamenko je nerozlučně spjato se Španělskem. Jak tanec, tak hudba i zpěv se po staletí nějakým způsobem vyvíjely, avšak jednu věc si všechny podoby flamenka zachovaly neměnnou. Onen neskutečně podmanivý kontrast mezi obrovskou živočišností a emocionalitou na straně jedné a virtuózní kontrolou na straně druhé. Dokumentární film režisérky Kateřiny Hager tohle všechno zahrnuje, snad jen tance v něm mohlo být trošku víc. Můj velký obdiv patří hlavně Amósovi, který tady ve svých dvanácti letech hraje na kytaru jako sám ďábel. (65%) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je krajně ovlivněno mou láskou k tomuto temperamentnímu hudebnímu stylu. V době, kdy jsem byla ve věku mladém a pružném, se flamenko nikde u nás neučilo. Resp. ne u nás v Asii ... Takže místo španělského folklóru mi musel stačit ten náš, valašský. Ani mě nepřekvapuje, že taková energická hudba, jakou flamenko je, pochází od cikánů, kteří cestovali napříč různými zeměmi. Díky tomu je v něm patrný silný arabský vliv v kombinaci s indickými rytmy. Je jen dobře, že rodiče talentovaných dětí, a teď nejen těch dvou z dokumentu, mají chuť a vůli své děti maximálně podporovat a dopřát jim to, co jim dopřáno nebylo. Jako je třeba vzdělání a ruce pryč od drog a násilí. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Milujem flamenco, ako aj tvorcov tejto nádhernej jedinečnej hudby , spevu a tanca . Atmosféra filmu presne zachytáva to o čom flamenco je ako sa prenáša z generácie na generáciu . Je to o dosť trochu dosť iný svet s akým sa stretávame v bežnej kultúre. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama