Reklama

Reklama

Silicon Valley

(seriál)
  • USA Silicon Valley
Trailer 8
USA, (2014–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 27–48 min)

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Martin Starr, Amanda Crew, T.J. Miller, Josh Brener, Matt Ross, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Angela Trimbur, Christopher Evan Welch, Andy Buckley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr. (HBO Europe)

(více)

Recenze (128)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na základě prvního dílu, takže jde samozřejmě jen o první dojem, ale mám pocit, že tenhle seriál pracuje s ájťáckými archetypy, aniž by z jejich archetypálnosti těžil, a vyhýbá se prvoplánovému humoru, aniž by jo něčím pořádným nahrazoval. V několika momentech jsem měl přesto pocit, že dojem by mohl být z dalších dílů lepší, tak uvidíme... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co si dal snared tento seriál do oblíbených, bylo jasné, že to musím alespoň zkusit. Neuběhl ani týden a už jsem před koncem třetí série. Vtipné, chytré, napínavé. Jen škoda občasné přemíry nechutného prcičkovského humoru. Za ten ubírám jednu a půl hvězdičky z maxima. Pro všechny ostatní kvality pak zaokrouhluji nahoru. Silicon Valley je rozhodně zábavnější a napínavější než většina komedií a thrillerů z poslední doby. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál z atraktivního prostředí moderních ajťáků, který má vynikající postavy, realisticky se vyhýbá romantice a kromě různých, někdy i šíleně ujetých vtípků, přináší i překvapivě napínavý děj. Kombinace toho všeho mi neskutečně sedla. Fakt skvělá záležitost. (9/10) ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li si například Ajťáky, ty vždy spíše sázeli na břitký britský humor, ale vtípky z jejich pravého prostředí používali s rezervou a především formou prvoplánových gagů. Oproti tomu nedávní Stážisti s Owenem Wilsonem a Matthew Vaughnem si spíše utahovali z nevědomosti části populace ve středním věku a sociální izolace lidí pracujících v podobných technologických prostředí. Nakonec až HBO si uvědomila mezeru, kolem které ostatní jen kroužili. Silicon Valley vypráví příběh Richarda (Thomas Middleditch), introvertního programátora a tvůrce webových stránek, který se svými třemi kamarády bydlí zadarmo u bláznivého milionáře Erlicha (T. J. Miller), výměnou za desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Když Richard vynalezne vyhledávací algoritmus miliónové hodnoty, z počtu peněžních nabídek se sesype, zpanikaří a díky čemuž s přáteli založí vlastní firmu. Fotografie z filmu / Silicon ValleyJiž z první epizody lze poznat, že způsob humoru se bude opírat o více pilířů, od lacinějších přisprostlých hlášek, přes lehkou nadsázkovou kritiku prostředí, filozofie i zaměstnanců Googlu či Microsoft – názvy obou fiktivních konkurujících společností, až po vtipy vycházející z částečně stereotypních postav. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly) má evidentně s touto partou velké plány do budoucna, což mu rozhodně po první ochutnávce přeju. Samozřejmě se cílí především na publikum, které má trošku větší povědomí, co se ve světě internetových technologií děje, ale na své si určitě přijdou i ostatní, nebude totiž chybět otázka milostných vztahů atd. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Trochu méně křečovité The Big Bang Theory z Palo Alta. Což by pro komediální seriál teoreticky mělo být dobré téma, startupy a korporace jsou po Fincherově Social Network v kurzu, ale stejně je to nevýrazná nuda, která krom ohraného humoru ( = tisíc variací na "ajťáci jsou mimo počítače neschopní panicové") a mírného vhledu do oboru (který člověka z oboru nemá čím překvapit a zbytek světa ho nepochopí) nepřináší nic zajímavého. 5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych nečekal, že mě tento technický seriál zaujme. Funguje to skvěle jako komedie a má to i dobrý děj. Trochu bych to přirovnal k Aťjákům nebo k BBT. Je to o partě nerdů, která žije, pracuje v Silicon Valley a snaží se přijít s nějakým revolučním programem nebo aplikací. Jednomu z nich se to povede a stojí před důležitou otázkou, jestli tento produkt prodat, nebo založit firmu a expandovat. Vloží se do toho i volba, koho všechno přibrat do svého týmu. Postupně svůj produkt rozvíjí, ale do cesty se jim staví samé překážky, a to jak v podobě investic, tak konkurenčních IT firem. Od revolučního kompresního programu se dostanou přes video chat až k novému internetu. Každý úspěch střídá pád, a tak naši hrdinové stále neví, jestli se jim podaří prorazit. Finále se mi dost líbilo. Je dobré, že to nemá moc dílů a reaguje to na aktuální věci. Ani bych nespočítal, kolikrát jsem u toho chytl záchvat smíchu, prostě skvělá zábava."This guy fucks!" :D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První i druhá řada mají hodně pomalý rozjezd,ale druhou polovinu mají obě výbornou,zajímalo by mě,kolik lidí se k druhé polovině ani nepropracovalo,myslím,že jich asi bylo dost.Třetí řada už slabším začátkem netrpí,takže mi ze všech tří připadá nejkomplexnější a hodnocení bych viděl spíš na 4*+.U seriálu se bavím,přestože je z větší části o programování,o čemž nic nevím a z menší části o burzovních operacích,o nichž pro změnu nic nevím,takže si při sledování připadám jako u Teorie velkého třesku,kde se bavím,i když nic nevím o fyzice.Jednoznačně nejlepší postavou je pro mě kanadský imigrant a satanista Gilfoyle. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý Vás protáhne všetkými možnými variantami vývoja aplikácii a spol. Uvidíte, že dostať super nápad neznamená okamžitý úspech. A tiež to, že dostať nápad do použiteľnej podoby tak isto nestačí. Potrebujete byť hlavne prvý na trhu. A k tomu potrebujete investora. A tu sa dostanete k tomu najťažšiemu. Investor nie je Váš kamarát, investor chce z Vás vytrieskať čo najviac prachov a neustále Vás bude tlačiť do nekomfortných situácií. A v tomto duchu sa nesie Silicon Valley. Neustály kolobech vývoj, ladenie, získavanie peňazí, sklamanie, vývoj, ladenie, získanie peňazí, sklamanie,... Takže nuda? Ale kdeže. Ide o vyvážený mix reálneho pohľadu do zákulisia miliardových biznisov a v podstate stredoškolských komédií. Teda pubertálny škodoradostný humor plný divných trapákov. Páčilo sa mi, že sa postavy nijako zásadne povahovo/správaním nemenili naprieč sériami. Neskĺzlo to teda do vzťahových sračiek ako BBT. Keď sa už raz namotáte, tak jednoducho bude chcieť vedieť, či a ako sa im nakoniec podarí algoritmus dotiahnuť až k užívateľom. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zvláštne jeden z tých seriálov, aké existujú a fungujú v rámci svojho sveta, ale stále mám pri nich pocit, že postavy vlastne nepoznám a ich životné situácie sú mi vlastne u zadku. Bez rozdielu na to, to ale dokážem pozerať a byť zvedavý čo sa stane ďalej. Pričom to ani nie je strhujúco vtipné, ani inteligentne napísané. Asi to len ukazuje svet aký je mi značne sympatický. Dosť seriál zachraňujú všetky vedľajšie postavy ako T.J Miller, Martin Starr ale hlavne perfektný Kumail Nanjiani. Hlavný hrdina je strašne čudný a lezie mi dosť na nervy. Taká zvláštna pochutina u ktorej si nie som istý či sa mi vlastne páči, alebo nie. Čo je pocit aký som fakt dlho nemal. Je možné že moje hodnotenie s ďalšou sériou klesne, ale zatiaľ chcem byť optimistický a posunúť to na 4*, hoci je to objektívne na 3*. 1. séria 65%, ale chcem viac. Nakoniec sa z toho vykľuk celkom sympatický počin. Baví ma sledovať osudy hrdinov hoci v trochu netradičnom komediálnom prevedení. Niektoré diely sú skvelé, iné zase dopĺňajú skvele niektoré s charakterov. Po rozpačitej prvej sérií zvyšujem po zhliadnutý druhej o hviezdu nahor. 2.séria 75%. A stále chcem viac. Je to zvláštne. Seriál nie je ničím výnimočný a predsa sa mi jeho postavy dostali pod kožu a užívam si ho plnými dúškami. Finále tretej série je úplne skvelé a má to v sebe punc akéhosi pohodového - nikdy sa nevzdávaj treba mať dobrý tím ľudí okolo seba a všetko bude dobré- pocitu, kedy všetko ako keby funguje. Aj humor.. aj veci okolo toho. 3. séria 80%. Štvrtá séria je jeden skvelý diel za dielom. Postavy prechádzajú vývinom, ich fuck upy majú ďalekosiahlejšie následky a nastáva tu aj pár dejových zvratov. Náhoda a chaos sú často priamo úmerne priateľstvu a snahe preraziť či už ako hajzel, alebo dobrák. Silicon Valley sa tak pre mňa stáva štvrtou sériou prvotriednou záležitosťou so silným príbehom a s postavami, ktoré som si úprimne zamiloval. Teším sa na 5. sériu - 4. séria - 95%. Bál som sa, že keď dáte niekoľko dielov so série preč, tak to stratí svoje čaro. Ale Pied Paper a gang nesklamal. Strašne dobre sa mi na to pozeralo. Seriál dozrel ako víno a finále 5. série bolo nadmieru uspokojivé. 5. séria - 100% Fajn rozlúčenie zo starou partiou. Vtipné a čo si najviac cením veľmi dobre ukončené. Možno to mohlo skončiť o 5 minút skôr a dobrý pocit by bol viac prehĺbenejší ale inak som spokojný. Užil som si Pied Piper kopec srandy. 6. séria - 90% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Start-upy jsou mnohdy k smíchu. A proto by tenhle seriál mohl být taky. Daří se mu to ale jen nikdy. Nicméně na třetí sérii se i tak těším. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Není to vyloženě prohra. Docela odvážný pokus stavící na aktuálně populární vlně geekovin, který však nestíhá zaujmout v rámci necelé půlhodiny, natož donutit k pravidelnému sledování. Obsazení je docela otravné a těch pár solidních nápadů a referencí zkrátka nestačí. EDIT: Rozhodl jsem se dát časem Silicon Valley druhou šanci a jsem rád, že jsem tak učinil. Seriál zraje s každým dalším dílem a v momentě kdy si zvyknete na jeho postavy vám nabídne docela zajímavý sitcom, který si jen nehraje na to, že je chytrý. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tomhle seriálu dozvěděl, dal jsem si ho do Budíčku (Chci vidět) na později s poznámkou "Od HBO, ale vypadá to divně... nevím". Obecně totiž má produkce HBO dobré jméno, ale fakt to vypadalo z trailerů nějak divně. A nyní jsem se konečně k seriálu dostal a po prvních čtyřech dílech (S01E01-E04) vím, že to je skutečně pro naprosto jiného diváka, než jsem já. Komedie? Jaká? V čem? Od začátku je to tak über-nerdovské, že moc nedává smysl, o čem mluví a co se děje - resp. technicky možná ano, ale humoru je v tom tolik, jako lesbického porna ve večerníčkovském Rákosníčkovi. Čtyři díly se řeší, že nějaký prgač vymyslel algoritmus, nechtěl ho prodat a zakládá si firmu, jenže je to obchodní diletant a nemá ánunk, co a jak dělat. Naštěstí má k ruce pár dalších debilů, hurá. Když se začalo řešit, že ten jeho nápad asi reverzním inženýrstvím získá někdo jiný, přál jsem mu to a čekal, kdy se to tele v následujících minutách zabije ve výčitkách, že to nezvládá. Po čtyřech dílech bych byl s takovým koncem seriálu docela i spokojen. Odpad! nedávám snad jen proto, že profesně to nevypadá zle a že je to více méně prosté typického amerického fekálního humoru (více méně). ()

havLord

všechny recenze uživatele

S celkovým hodnocením si počkám až na konec celé série. Ale po prvních dvou dílech bych chtěl říct, že to rozhodně stojí za to a těším se na další. Nejedná se zde o sitcom - vtipy nezavání recyklovatelností a nešustí papírem. Prostě to není tupý a předvídatelný jako Teorie Velkého třesku, ze které šablonovité postavy a vykonstruované situace crčí proudem. Svým zemitým humorem a každodenními životními absurditkami je to má trochu blízko k IT Crowdu, ale pořád to není taková "taškařice". Ty absurdity a humor jsou v poměru zhruba 1:1. Působí to na mě docela realisticky a nenásilně. Prozatím 70%. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jsem zaměstnáním Strojař/IT. Takže prvních pár okamžiků s touto sérií ve mně probudilo mnohé. A Musím říct, do nějaké 4. sezóny se dařilo. Byla to jízda, že jsem nemohl odtrhnout oči od toho, co se tam děje. **SPOILER** Avšak pátá/šestá sezóna je doslova bullshit, který si vytáhli z paty a bylo to jen o přerozdělování sil, ne o nových nápadech a klasického růstu nikoho v někoho" **SPOILER END** Určitě doporučuji shlédnout, minimálně první čtyři sezóny jsou naprosto úžasné a musím říct, málo co mne připoutalo k obrazovce jako právě růst Pied Piper company. Pro ty, co se zajímají o IT, bych řekl naprostá nutnost :-) Pro ostatní - mějte na paměti, pokud nerozumíte IT, mnoho věcí půjde mimo vás. Toto je show zaměřená na geeky. Ne na "normální" populaci. Pro každého z vás, který se zajímá o IT, je toto prakticky povinnost. Nemusí se vám líbit konec, ale začátek je stak svělý, že bych ho doporučil komukli (v IT). Po chvíli přemýšlení Eath myth pi** 7/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud nevíte, co je mean-jerk time, tak si seriál nepouštějte. 1) Přiznám se bez mučení, dobrou polovinu vtipů nechápu a o zbytku si nedělám iluze. Když slyším rozmlouvat ajťáky, připadám si, jako by mi někdo předčítal enochiánsky ze starověkého grimoáru. A vidíte, i to mi stačí ke štěstí. What if there were an app called Pied Piper that could tell you, to a statistical degree of certainty, whether you were going to heaven or hell?_____ 2) Přihoďme přehlídku příjemných nerdovských kluků, jako je Thomas Middleditch nezjištěného věku (nerozhodný majitel Pied Piper Richard), 32letý Martin Starr (brýlatý nafoukaný Gilfoyle), 30letý Zach Woods (ekonom Jared) či přitažlivý Josh Brener (Big Head, upřednostnil dobrý plat u konkurenční firmy). Všeobecně se kolem IT pohybuje hodně pěkných boys, což seriál k mému potěšení neignoruje. I ti méně sexy jsou zajímaví - 33letý T.J.Miller (obtloustlý majitel domu Erlich) či Kumail Nanjiani (Pákistánec Dinesh). Thomas, T.J., Kumail a Josh se navíc znají ze světa stand-up comedies._____ 3) Hodnoceno po první řadě._____ 4) So what we´re trying to do ... is minimize time, which is 800 dudes, multiplied by mean-jerk time, divided by four dicks at a time._____ 5) 12.6.2020 - Další řady si drží nastavenou úroveň, i když se základní motivy epizod často opakují. Poslední dvě řady už trochu klopýtají, ale stále trvá výborná úroveň._____Přiznám se, že jsem konec celého seriálu (7. epizodu 6. řady) sledoval se slzami lítosti v očích. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech se rýsuje další legendární věc od HBO. Snad to nepoondí. Edit: Nepoondili. Po šesti letech mi ta parta bude dost chybět. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Silicon Valley je možná nejgeniálnějším seriálem z IT prostředí, kdy máme možnost sledovat vývoj společnosti od startupu až po spuštění finálního produktu v hodnotě několika miliard. Hrdiny provází řada neúspěchů a záchrana přichází vždycky ve chvíli, kdy je nejhůř a přitom jde vždycky o něco neotřelého. Postavy jsou navíc naprosto skvěle napsané a humor se nebojí strefovat se do nekorektních věcí, aniž by museli tvůrci okecávat, že je tu něco špatně. Ve výsledku je možná škoda, že jsme v průběhu přišli o postavu Ericha, ale stejně smutné je i to, že před druhou sérií zemřel představitel Petera Gregoryho, jedné z nejlepších postav v celém seriálu. Závěr samotného Siliconu je pak velmi originální a přináší několik zvratů, které diváci zřejmě nečekali. Je to Happy End? Možné ne, ale jde vidět, že když HBO chce, dokáže seriál uzavřít s plnou parádou. 85% ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama