Reklama

Reklama

Velmi neklidné léto

(festivalový název)
  • Rumunsko O vara foarte instabila (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svůj třetí hraný film zasadila rumunská režisérka Anca Damian do rozpálené letní Bukurešti. Erotickým napětím a emocemi srší příběh, který vypráví Marie svému bývalému milenci, novináři Danielovi. Ve filmu se volně prolínají fantazie této femme fatale se scénářem, do kterého ji vsadil její bývalý milenec, až nikdo ze zúčastněných není schopen rozlišit, kde končí skutečnost a začíná fikce. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

gep 

všechny recenze uživatele

Film náhodou není špatný, až na nadbytečné mrmlání vypravěče do konverzaček. A na (za co tvůrci nemůžou) ultra zmršené české titulky, která snad dělal dyslektický retard na veřejně prospěšných pracech. Tolik hrubek, překlepů i chyb překladu by člověk pohledal i na zvláštní škole. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvyklá forma vyprávění na níž jsem měl problém se napojit, natož se o příběh zajímat. Nefunguje to moc dobře, ale můžete to zkusit. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy to mají těžké: experimetování s formou v kombinaci s intimním, vztahovým námětem a dost lyrickým uchopením může skočit aplausem stejně jako pískotem. Takže - každému podle gusta: mně to za to stálo. Ovšem minimálně rozbor tématu "vztah vypravěče a jeho příběhu, a kde je hranice mezi autorem a jeho postavami" za vaši pozornost stojí. Odejít/vypnout to můžete vždycky... ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Takže jako první krátce po projekci na Febiofestu. Existenci tohoto filmu nelze ospravedlnit vůbec ničím. Nemá to ani příběh, ani atmosféru, ani tempo, ani základní filmové prvky, aby se to vůbec dalo nazvat filmem. Leda tak cvičením nějaké pétépácké školy, trpící všemi neduhy, které nemají co dělat ve filmu s ambicemi tvářit se vážně. Pacienti na vycházkách se mohou realizovat i jinak, třeba okopáváním záhonků, hrabáním listí, sběrem odpadků nebo čutáním fotbálku, u toho všeho napáchají menší škody na lidských orgánech. A ty pologramotné titulky plné nejen překlepů, ale hlavně hrubek - nemám na mysli ty elektronické, které není problém smést z povrchu zemského, ale ty přímo ve filmovém obraze, tedy vlastně na distribuční kopii. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama