Reklama

Reklama

Šestadvacetiletý Ian Harding zůstane po smrti své matky úplně sám. Protože není schopen základních lidských citů, rozhodne se při kácení zasněžených lesů se vším skoncovat. Tam však bizarní náhodou narazí na bezvládné tělo školačky. Dívka i její dopis na rozloučenou jím hluboce otřesou a Ian se rozhodne odnést si její tělo domů. Po boku mrtvé dívky spí velice klidně a poprvé v životě uvěří, že je schopen najít lásku i důvod žít. Dívčino tělo pohřbí pod rozkvetlou třešní v zadní části své zahrady. Když později hledá příležitost, jak v sobě tyto pocity znovu probudit, narafičí setkání s Tinou, mladou hospodyňkou se sebevražednými sklony, s níž se seznámil na internetu. Ian nachází klid ve společnosti mrtvých žen a začíná chápat složitosti lásky. Postupně se začleňuje do okolního světa, dokud není opět nucen pohřbít dívčino tělo hluboko pod rozkvetlou třešní. A pak potká Naomi, krásnou mladou ženu, jejíž syn přišel o život při dopravní nehodě... (Cinemax)

(více)

Recenze (17)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Brendan Muldowney premietol depresiu priamo na plátno. Úvodná fáza filmu totálna paráda, potom to bohužiaľ začalo akosi upadať a u apatického Iana sa začala prebúdzať empatia a ľudskosť, aj keď len čiastočne. Sonda do depresívnej a samotárskej duše utrápeného Iana bola prvotne výborná téma celého filmu, no akosi sa tá celá snaha začala postupne rozpadávať... Ale rozhodne, celý film je dosť na zamyslenie, aj keď potenciál bol istotne ďaleko vyšší! ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěný příběh podivína a kurevsky dobře natočený. Sedlo mi to, Robert je takový ten fešný irský zmatený srneček + sem tam vtípek (dodávka plná sebevrahů neměla chybu). A Pollyanna byla doslova jak živá voda. Nic proti komiksárnám, mám je ráda, ale už jich je nějak moc a takovýchto libůstek je čím dál míň (naposled asi Little Death), proto 5*. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Pohled do života jednoho kluka, co dokáže normálně žít pouze vedle smrti. Stejně jako téma, je to i silný příběh, příběh, který samozřejmě není pro každého. Ale, když je takto kvalitně natočený a především už napsaný, není příliš náročné mu podlehnout. Film není pouze depresivní, jak by se mohlo zdát, je v něm i něco málo humoru, samozřejmě spíše toho černého... Herecky co dodat, utrápený výraz jaký má Robert de Hoog sem vcelku sedne a ani ostatní herci nejsou špatní, i když ženské role tu nemají dlouhého trvání, snad až na Pollyannu McIntosh. Brendan Muldowney napsal a natočil film, který je i přes své téma vlastně vcelku optimistický... 75% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zamyšlení se nad vlastní existencí, v celospolečenské depresi a šedivých vyhlídkách do budoucna, může člověka dovést na rozcestí. Na jednom takovém stojí Ian. Je nucen se rozhodnout a zvolit si jednu z cest, které mají cosi společného - na každé z nich čeká smrt. Miluje jí, potřebuje jí - dodává mu smysl života. Tento bizarní paradox, dokáže Ian proměnit ve skutečnost. Pro jednoho přehnaně hluboká slátanina o samotářském psychoušovi, který by si měl jít raději zaběhat, pro druhého výborný rozbor hlavní postavy a skvělý vývoj děje, ve kterém se orientovat není moc lehké, ale i v tom lze nalézt určité kouzlo. To vše podpořené precizní režií a vynikajícím hudebním doprovodem. (Challenge Tour 2015) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o najdepresívnejšiu snímku akú som kedy videl, rozhodne odporúčam všetkým samovrahom ktorý si nie sú istý svojim rozhodnutím, tento kúsok ich zaručene presvedčí. Presvedčí ich to o tom, že svet nestojí za to. Je to iba utrpenie ktorého sa dokážu zbaviť iba jedným možným spôsobom. V celej snímke je nesmierne pochmúrna atmosféra. Je to celé apatické voči hocijakým kladným emóciám a citom. Z ničoho tu nemá človek radosť, ani po pozretí som nemal vôbec žiadnu náladu. Rozhodne ide o veľmi zaujímavú snímku. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama