Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokojný víkendový relax na pobreží sa príchodom vraždiaceho hurikánu zmení na boj o život. Prílivové vlny a silný vietor nútia obyvateľov pobrežného mestečka opustiť svoje príbytky a vziať nohy na plecia. V televíznom filme podľa skutočnej udalosti boli použité autentické zábery hurikánu Camille (vo filme premenovaného na hurikán Hilda). (POMO)

(více)

Recenze (5)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jednou ráno, přišel vítr, vzal si střechu, i s karavanem, i s Džejárem, i jeho bratrem a já na to, musím čumět… Vida, známý seriál o dallaských naftobaronech má svůj pilot, v němž se hurikán Hilda snaží odnést Ewingovic bratry z Mississippi do Texasu! Zoufale nudné představení, s vrcholnou dramatickou pasáží v podobě padání kousků překližky na záda jedné z postav a scénářem, který už před natáčením vítr rozfoukal na všechny světové strany. Po takovém traumatu se nelze J.R.ovi divit, že chlastá.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Televizní film inspirovaný skutečným hurikánem natočený částečně dokumentárním způsobem z použitím autentických záběrů. Není no pravda nic světabornýho, ale když to porovnám z dnešními ultra lacinými snímky na podobné téma se strašnými digitálními efekty, tak tenhle filmek z toho srovnání ještě nevychází tak špatně. Možná, že mám prostě jenom pro snímky tohoto ražení z této doby slabost, ale i tak mu nakonec aspoň to průměrný hodnocení udělím, protože jiných kvalitnějších filmů na téma hurikán nebo tornádo je jako šafránu.50% ()

Reklama

Darth Kedr 

všechny recenze uživatele

Jsem na pomezí mezi 2 a 3 hvězdičkami. Film je místy dost nudný, děj je moc roztříštěný, ale těch 90 minut uteklo překvapivě rychle. Co si budem nalhávat, na to, že je to TV film ze 70. let, tak je poměrně zdařilý, i když má problémy navodit ve člověku to napětí, které tam má patřit. Ale o 3 hvězdičkách pro mě rozhodla scéna s vynořením ponorky, protože ta se opravdu povedla. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Nějak zvlášť jsem se nenudil a katastrofáky ze sedmdesátek jsou jeden z mých úplně top žánrů, ale nejsem si úplně jistý účelem tohoto filmu. Jedná se o mix jakýchsi nedovyprávěných polopříběhů slepených skutečnými, dokumentárními záběry hurikánu. Když už ničím jiným, zaujme film obsazením herců z Dallasu. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma, kde sa J.R. s Bobbym stretli už o 4 roky pred Ewingovským dynastiou. Vzhľadom na rok vzniku a vzhľadom na televízne spracovanie niet filmu veľmi čo vyčítať, akurát, že oko hurikánu nie je ani raz ukázané, nelogicky je v ňom dokonca pokojné more a že stav počasia je divákovi predostrený iba formou textových správ. Inak, ide o štandartné spracovanie danej témy s očakávanými dramatickými prvkami a nedostatkami. Ku cti nech mu slúži, že má kratšiu stopáž. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama