Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žena v přetlakové komoře neměla celkem co hrát, ale všechno ostatní bylo velmi dobré. Třeba učebnicově zamračený komisař Mørck byl dokonalý a až jednou budu zavražděn, tak jedině on je mou šancí na přežití. Taky jeho podržtaška migrant Assad měl své světlé chvilky a střihové skoky do neznáma mne držely v napětí až do konce. Bylo to prostě drsně severské a přitom si to se mnou poměrně hezky hrálo. A já jsem hravý typ, takže jsem se nebránil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, který díky vysvětlujícím flashbackům ztrácí na napětí a atmosféře nepostrádá pár tvrddších scén, hlavně stomatologistickou vložku ocení i nejmenší zoubeček v naší puse, disponuje kvalitním hereckým výkonem všech podstatných herců jejichž postavy jsou bohužel krapet odfláklý, vyjma asistenta Assada, jehož minolst by mě docela zajímala, na druhou stranu fakt, že byl asistent zrovna náhodou muslim na mně nepůsobil přirozeně. Na jednu koukačku je film naprosto v pohodě, ale na nějaký nadšenecký repete to nevidím. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nesbøva (čtěte zasmušilého) typu a jedna v podstatě triviální krimi zápletka, jenž flashbacky a žánrovými klišé zbytečně ztrácí na intenzitě. Taková lepší televizní inscenace, která neurazí, nenadchne a spolehlivě oddálí návštěvu dentisty.. Existuje vůbec nějaký skandinávský vyšetřovatel, co by si do inzerátu mohl napsat: usměvavý abstinent, nekuřák, bez traumat..? Může za to počasí? Dlouhé noci? Chuť několikanásobné destilace? Nebo snad Raymond Chandler? ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Knihy s oddělením Q jsou mojí oblíbenou četbou a tak jsem byl na jejich filmové zpracování docela zvědav. Karla Morcka si představuji značně odlišně, ale jelikož N. LieKaas je dobrý a osvědčený herec a sympaťák k tomu, zas mi to tolik nevadí, když navíc Assad je svému literárnímu předobrazu už mnohem bližší. Co se týče zápletky, ta dostává před psychologií na rozdíl od knih jednoznačně přednost, ale to se celkem dalo čekat. Zvolený způsob vyprávění mi sedl, Morckovo soukromí a služební linie jsou vyváženy tak akorát a tak jsem celkem spokojen, 3,5* a těším se na další díl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Policista poznamenaný ztrátou kolegy je přeložen do skladu, aby roztřídil staré případy. Zde naráží na zdánlivě jasnou sebevraždu, která se ovšem ukáže být zcela něčím jiným. Jeden z těch slabších severských thrillerů, který postrádá tolik ceněnou skandinávskou syrovost a působí spíše jako epizoda z tuctového kriminálního seriálu. Co se dá celkem ocenit je pointa, ačkoliv se může někomu zdát přitažená za vlasy, a celkem slušný herecký projev hlavního hrdiny. Ale čekal jsem víc. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)
  • Herec Fares Fares v skutočnosti žije vo Švédsku a pre úlohu Asada sa musel naučiť po dánsky. (Arsenal83)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama