Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční pecka odkrývá žhavé téma současnosti - praktiky a drsný výcvik uvnitř teroristické organizace. Stopy teroristů, kteří vyvraždili rodinu velmi vlivně postaveného diplomata, vedou do jejich výcvikového tábora. Úkryt je bezpečný jen zdánlivě, protože seržant Burns a jeho muži jdou do nebezpečné akce s odhodláním raději zemřít, než snášet potupu zajetí. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

V 80. letech, to to žilo. Multikulturní slabost ještě neovládala Hollywood a tak bylo možné natočit i nějaký proizraelský film. Upadající hvězdy si trochu přišly na své a i některé lokace se daly v Izraeli docela najít. Předností snad je také určitá syrovost, s jakou se zobrazuje realita. Nikdo se s ničím příliš nemaže a krev cáká na všechny strany. Pokud tedy cáká. Film má totiž všechny nectnosti podobných dílek dua Golan-Globus, je snad ale ještě horší. Scénář je značně WTF, dialogy už ani nešustí papírem a akce je tak zvlášně sestříhaná, že se v ní nedá vyznat. Hlavní hrdina se staví do pózy geroje bez bázně a hany, naneštěstí také bez mozku. Pronásledování náklaďáku hovořilo za vše. Nebýt několika explozí, závěrečného skoku s džípem a hlavně scény s vrtačkou, nebylo by ani na co dívat. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Obal dvd je vydareny, je sa aj na co pozerat. Samotny film sa unasa v priemernom akcnom zanre, ktorych je na svete dostatocne mnozstvo. Takze film nikoho neurazi, kto ma rad tento zaner. Teroristi versus amici, takych filmov kedysi letelo nespocetnekrat v mnohych filmov za mojeho mladi. A tento film tiez neni vynimkou a neporazitelnost americkych vojakov je aj tu spodobnena vo vnutri tohoto akcnaku. ()

Reklama

piglit 

všechny recenze uživatele

Příjemné osvěžení proti pravdoláskařskému multikulturalismu, kterým jsme krmení od rána do večera. Fanatický vraždící Arab je vraždícím fanatikem a nikdo ho neomlouvá, že měl těžké dětství. Kdy mu například "zlý izraelský voják" jako malému robátku dal cucavý bombón, čímž ho duševně vyšinul a my ho teď musíme podporovat, když už ne zbraněmi, tak alespoň finančně v jeho nelítostné pomstě na všem západním. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický propagandistický osmdesátkový Us akčňák se vším klišé co k tomu patří. Tupý Arabský teroristi co netrefí vrata od stodoly a sami padají do rány. Hrdinní a nezdolní Amíci. Hvězdnatá vlajka v každým druhým záběru. Jestli tohle viděl prezident Regan, tak se mu to muselo líbit, Je pravda, že akce je nanejvýš průměrná i když scéna výslechu a mučení zajatých Amerických vojáků je pěkně syrově a realisticky natočená a ano je to hrozně naivní, ale já mám prostě pro tenhle typ filmů slabost. Alláhu Akbar! 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film. Má celkom dobrý príbeh o amerických vojakoch pridelených do Jemenu, kde majú pomáhať s vyzbrojením armády, ale pôsobí tam aj teroristická skupina, ktorá ukradne zbrane a unesie veliteľa a tak ho chcú vojaci oslobodiť. Spracovanie je úplne obyčajné, nenudí a občas aj mierne zaujme, ale celkovo nie je ničím výnimočné. Akcie je tu málo a ani tá moc nezaujme. Po viacerých stránkach sa mi páči, je dobre natočená, ako z lepších akčných fimov osemdesiatych rokov, je aj pomerne veľkolepá, kedže sa odohráva na rozsiahlejšej ploche, kde nechýbajú výbuchy a väčší počet zabitých, ale chýba väčšia nápaditosť, zaujímavejšie úmrtia, no hlavne sa vyznačuje prílišnou hlúposťou všetkých zúčastnených. Arabskí teroristi umierajú až príliš jednoducho a vo veľkých množstvách a hlavné postavy zase robia veľké chyby len kvôli oddialeniu svojho cieľa. Perfektným príkladom je napríklad situácia, kde hlavný hrdina prenasleduje cez celé mesto dve vozidlá, pričom sa rozhodne použiť protitankovú päsť práve vtedy, ked´ sa nachádzajú na moste. Jedno auto zničí a tým si zatarasí most, takže druhé, omnoho dôležitejšie vozidlo už prenasledovať nemôže. A podobných situácií je tu viac. Ani jedna akčná scéna ma viac nezaujala, ale poteší aspoň nekompromisné rozstrieľanie celej rodiny. Herecké obsadenie nie je zlé, zaujme hlavne Fred Dryer, ale sklamali ma záporáci. A aspoň réžia a technická stránka sa vydarili, sú viac než dostatočné potrebám filmu. Mohol to byť dosť dobrý film, potenciál tu bol, ale tie silné zápory týkajúce sa hlavne akcie a úrovne protivníkov zhadzujú film na priemer, ktorý si už znovu nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mna na 55%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama