Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Recenze (131)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív tu Keiřička hraje tak trošku střelenou holku, o které jsem nevěděl, co si na první pohled myslet. Pak se trošku srovnala a s ní se srovnal i film přičemž se z něj následně stalo klasické americké nezávislé drama ze života člověka. Nebylo to špatné, ale zároveň to ani nijak neoslnilo. Nicméně mě překvapilo, že pro takový námět dokopali takové herecké persóny. Je ale vidět že ani ty nezachrání jinak průměrný scénář. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Prostě ...příjemný. Je to indie průměr ve všech ohledech, ale člověku je u toho sympatického obsazení fajn (a to na Grace Moretz vážně netrpím). Někdy to úplně stačí. 7/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co bych asi měla napsat k filmu, který jsem si vysloveně cíleně vybrala jako relaxační pilulku? A navíc s herci, které mám ráda, o Samovi ani nemluvě. Láska je bláznivá, nevypočitatelná, ale krásná. A když si možná někdy myslíte, že je to ta pravá, nikdy nevíte, jestli se někdy nestane podivný zázrak, který zprvu nepochopíte, ale srdce Vám řekne a zcela jasně napoví, kam ho máte nasměrovat. A takhle podobné to bylo s Megan, která hledala sama sebe a nejen, že se našla, našla ještě něco krásnějšího.............Proč to nezvednout tam, kde jsem se cítila příjemně, takže žádný rozbor scénáře, kamery a podobně rozhodně nehodlám pitvat, protože v tomhle případě je mně to úplně jedno. Pilulka zabrala a to je podstatné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Uvědomuješ si, že návrat do pubertálního života a plížení do mého domu je divné?" Mně to ani tak divné nepřipadá, protože z puberty patrně nikdy nevyrostu. Možná ji jednou vyměním za senilitu. Ale zpět k filmu a k jeho nejúžasnějšímu okamžiku - zhroucení Megan na pohovku. Musel jsem si to dát třikrát po sobě, protože ta ladnost pohybu mne ohromila, okouzlila a jako vždy jsem se zamiloval. Takže pak mi nečinilo problém užít si točení s cedulí, hrátky se skateboardem či právnický výslech, ale přesto jsem si všiml, že mě při tom kodrcání životem bavila Megan o dost víc než film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pohodová, naivní, místy úsměvná, romantická záležitost na jedno použití. Pobaví odlišnostmi hlavní hrdinky od jejích přátel, vzbudí rozpaky ohledně chování některých postav (především otce). O naprosté předvídatelnosti se asi není potřeba nijak zvlášť zmiňovat. Veskrze průměrný film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trailer příliš nenavnadil, ale filmy s Keirou jsou pro mne zkrátka milou povinností. A když si od věci příliš neslibujete, leckdy vás příjemně překvapí. Jako v tomto příběhu o hledání sebe sama a svého místa v životě... S Keiřinou postavou jsem se opravdu ztotožnila; vím, jaké to je, když si připadáte jako násilně hozeni do světa dospělých a přitom vůbec nemáte ponětí, co dělat. A všichni kolem vás jsou úplně někde jinde. Předpokládám, že kdo se nedokázal do hlavní postavy vcítit, u toho film příliš nepochodil. Ale přesně to vystihovalo spoustu mých myšlenek, postojů a emocí. Mimo to je to neskutečně příjemná jednohubka s nenásilným příběhem, sympatickými herci a pohodovou atmosférou. Keira jako vždy úžasná, jen si občas říkám, kdo jí proboha dělá stylistu. Její oblečení a líčení bylo dost 1990 :) Mimochodem, vážně mě nebaví číst u každého jejího filmu o jejím afektovaném úsměvu. Zkuste si třeba pustit nějaké rozhovory s ní, vy idioti. Každý má nějakou mimiku. (Ale souhlasím, že americký akcent jí nesluší.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lynn Shelton u mě zabodovala s nezávislým dramatem Sestra její sestry. Příjemně plynoucí konverzačku přináší i tentokrát, prohodí několik životních pravd, pár postav nechá na scestí a postupně je tlačí na tu, nebo tamtu stranu. Hořkosladká komedie představuje přerostlé dítě Keiru Knightley na prahu třicítky, která nemá práci ani žádnou praxi, respektive netuší, co chce jednou v životě dělat, která očekává, že lehce troubovitý přítel jednou poklekne na koleno, která nechápe své letité kamarádky, a která by si občas chtěla zkusit jen tak pro radost sjet na prkně. Pocitových snímků o „koulích na noze“ tu už bylo nesčetně, často s nevýraznou dějovou linkou, nicméně s hledáním té pravé životní cesty. I Keira zahazuje na týden „svůj“ život a nastěhuje se k náctileté náhodné kamarádce, která jí nebude soudit. A ta má osamělého tátu právníka, který se zdá být přísný, ale ve skutečnosti je to bourák s tváří (nedoceněného) Sama Rockwella. Každý udělá nějakou tu chybku, a přiznejme si, má je i scénář, ale ve výsledku to hlavně díky výtečným hercům skvěle klape, původně dokumentaristku Shelton milerád pochválím za solidní atmosféru a cynické rejpaly poprosím, ať jdou o dům dál. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný indie kousek, v němž naprosto klišovitý příběh zachraňuje nepřekvapivě hlavně herecké obsazení. Co ale také jiného čekat, když namixujete dohromady cute Keiru a jako vždy výtečného Rockwella. Je proto trochu škoda, že je jejich romantická linie značně odfláknutá a zasloužila by si více prostoru. I tak vás ale tento kousek ničím neurazí, ale vlastně ani moc nenadchne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo že existuje film, ve kterém mi Keira může přijít sympatická. Ten film se jmenuje Laggies. Samozřejmě kvalitu táhne směrem nahoru můj oblíbený Rockwell, který i přesto že zde hraje hodně tlumeně a nepředvádí žádnou velkolepou šou, tak je obrovským sympaťákem. Laggies je přesně ta příjemně nenápadná romanťárna, na kterou se můžete v podívat se svou manželkou a netrpět u ní. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Romanťák, který opovržence tohoto žánru neurazí. Fajnový příběh, který nabízí hned dvě skvělé herečky, které to tu nemají zrovna jednoduché. Jak jedna náhoda dokáže změnit těmto dvěma bytostem život, no více té starší... :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Keira Knightley je sama o sobě dobrá herečka a na její filmy většinou rád kouknu. Laggies není žádný výjimka, tudíž jde o celkem zábavnou romantickou komedii, která sice neukáže nic nového, ale příjemně se na to dívá. Čím dál sympatičtější je mi Chloë Grace Moretz, která se pomalu ale jistě blíží k mé topce .. 6/10 = 68% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Často, aby sa človek mohol v živote posunúť vpred, musí najskôr za sebou spáliť všetky väzby na minulosť... Pravda. Niekedy sa vážne inak nedá, pričom film tu veľmi príjemným a oddychovým spôsobom podsúva túto posmutnelú myšlienku. Skrátka vážna téma sa tu rozoberá spôsobom, ktorý diváka neodradí, naopak, veľmi príjemne ho naladí, čo je veľké plus. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film o životě, romantika, dramatické chvilky, moc se mi to líbilo. A hlavně měl film trojté kombo! Protože já miluju Rockwella, Moretz a Knightley! Takže nic lepšího tu nemohlo být, na 5* to asi není, ale určitě něco, na co se ráda podívám znova, moc milá atmosféra a hezký konec, jak jinak. Žehnám Americe! :D ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s oblíbenkyní Chloë Moretz, která si s Keirou dobře sedne. Je to klasická romanťárna, která ničím zvláštním nepřekvapí, ale je prostě hezká. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý příběh se scénářem psaném na míru a hlavně bez té americké přeslazenosti a přeplácanosti, jako jsme z romantických filmů americké produkce zvyklí. A do toho všeho ve "vedlejší" roli moje nádherná oblíbenkyně Chloë Grace Moretz. Spokojenost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Laggies" je na môj vkus akosi moc nudný. A najviac to plynie práve z nie moc dobre zvoleného hereckého obsadenia, ktorí akosi nevedia svoje postavy pretlačiť do deja a urobiť ich zaujímavé. Keira Knightley ako Megan je okey, ale nič špeciálne z nej nevyžaruje a nahradiť by sa dala kýmkoľvek. Jediná osoba, ktorá je ešte nudnejšia je Annika v podaní Chloe Grace Moretz. Nikdy z nej nemám pocit, že vidím postavu, len vidím usmievavú herečku hrať svoju rolu, no niečo tomu chýba. A vzhľadom na to, že tam sa film sústredí najviac, začína to byť rýchlo nudné. Je pár dobrých momentov vo filme najmä na začiatku, keď sa Megan rozpráva so svojimi kamarátkami, alebo niektoré scénky zo svadby, no myšlienkovo, herecky alebo režisérsky tento film ničím nechytá za srdce ani neinšpiruje ani nič. Je to proste len prázdny príbeh bez ducha. A najviac za to podľa mňa naozaj môže slabá réžia a tupé herecké výkony. Hodnotenie: C ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetci v tomto filme boli tak trošku strelení, snáď len tá mládež sa na svoj vek chovala normálne. Svieža romantická záležitosť s krásnou Keirou a skvelým Samom. Bavila som sa. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ideální dávka feeling good příběhu, ve kterém se asi většina z nás najde. Zároveň je to přesně ten druh filmu, u kterého od začátku víte, jak skončí, ale to ničemu nebrání, protože to tak stejně každý chce a protože to je to, co od "rádoby podivných" indie romanťáren očekáváme. 8/10 ()

Reklama

Reklama