Reklama

Reklama

Joy Andrews, reportérka technologického magazínu, dostane na dobu jednoho týdne výhradní přístup k Adamovi, první dokonalé umělé inteligenci na světě. Když reportérka naváže vztah s vědcem, který jej vytvořil, Adam začne projevovat šokující a znepokojující nově osvojené chování... Titul filmu odkazuje na tzv. tajemný val (anglicky "Uncanny Valley"), což označuje oblast na pomyslném grafu závislosti polarity lidských emocí při vnímání robotů podle jejich dokonalosti resp. míry podobnosti s člověkem. (mac000)

(více)

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré sci-fi, kde mi ale celou dobu nesedělo, jak se kolem tak geniální umělé inteligence celou dobu motají jen dva lidé. To by to nikoho jiného nezajímalo? Nikdo jiný by na tom nechtěl dělat? Bohužel vývoj příběhu je celý docela předvídatelný, což mě tedy celkem mrzelo, protože atmosféru se daří hercům zachytit dobře. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých môže mať tento film jeden veľký nedostatok. Dosť sa tu rozpráva. A nie sú to obyčajné rozhovory, ale viacmenej technického a filozofického charakteru. Kto očakáva niečo podobné, ako Ex machina, nie je ďaleko od pravdy. Podobné to je. Umelá inteligencia a ako sa učí podobať tej ľudskej až kým sa to nedostane za istú hranicu. Tiež tu vyvstávajú morálne či spoločenské otázky. Trio menej známych hercov funguje celkom dobre, čo divák pochopí až na konci. Napriek snahe zakryť fakty, som koncom nebol prekvapený (možno len úplným koncom). Body však dávam za snahu. Atmosféra je okrem jednej akcie celkom príjemná pomalšia. a dopĺňaná príjemnou hudbou. Na môj vkus sa však dej rozbiehal príliš pomaly. Ak by som mal porovnať toto a ExMachina, tak Uncanny napriek dobrej snahe dostane o hviezdu menej. Tesných 68% - 3* ()

Reklama

Reklama