Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Lovci a oběti je inspirován skutečnými příběhy a životními situacemi, ve kterých se můžete už zítra ocitnout i Vy nebo někdo Vám blízký. Co máte dělat, když se ocitnete v nekonečné spirále dluhů? Jak se zbavit exekutorů nám hlavní hrdina Jakub (Martin Kraus) ukáže. Ale jak si poradit s partičkou gangsterů toho nejhrubšího zrna v čele s Jakubem Mohamedem Alim, před kterou žádný prachy neschováte? Nebo jak vyřešit podraz drsného lichváře Josefa Vrány a jeho asistentky Evy Decastelo s jejich pekelnými úroky, který naskakujou, jak puchejře v malejch botách? S tím Jakubovi pomůže mafián s ostrými lokty a neskutečně dlouhými prsty - jeho „Anděl strážný" Tomáš Hanák se svým právníkem Markem Vašutem a synem Pájou – Jaromírem Noskem, kterým kryje záda úplatný policista Zdeněk Mahdal se svým kolegou Milošem Vávrou. Tak to je hřiště, na kterém hraje Jakub hru jménem život ve stylu SEX, MONEY AND ROCKńROLL. Tedy až do chvíle než udělá pod nátlakem vymahačů krok vedle – za hranu zákona. V tu chvíli začíná jeho běh o život. Jakubovy problémy se dotknou i jeho rodičů Karla Heřmánka st. a Veroniky Freimanové. Pomocnou ruku se mu snaží podat jeho kamarádi Martin Písařík, Karel Heřmánek ml., zpěvačka EKI, raper JAY DIESEL, ale i psychiatr Zdeněk Podhůrský. A protože životní zoufalec Jakub je opravdu magnetem na problémy, sáhne si na dno i na poli lásky, a to s Nikol Kouklovou a Evou Marešovou. Tenhle film prostě jednou provždy změní Váš pohled na život! Jste připraveni vidět svět takový, jaký je? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší síla filmu je v námětu. Myslím si, že by nebylo od věci tenhle film pustit mladejm, co se vznášej někde na škole v oblacích a malujou si život na růžovo. Možná to do budoucnosti zachrání nejeden zkaženej život, protože maturita z naivity je někdy fakt pekelně drsná. Horší už to je se zpracováním. Nemůže se servírovat drsnej, realistickej film a dát do něj zpomalovací cool akční scény, to k sobě fakt nepasuje. Ty bitky jsou pak k hovnu a to je dělali skuteční fighteři co by ze mě udělali pět karbanátků. Takže o to víc mě mrzí, že akce byla pojeta naprosto odlišně od celkového pojetí filmu. Vůbec mě obraz až tak neseděl, možná střih. Taky mě zamrzel casting, tady nevím do jaký míry ovlivňoval tvůrce producent, ale prostě face z bulvárů byť nemají až tak zásadní roli mě budou srát vždycky, máme tu přece skutečný HERCE i na malý role !! Hlavní roli má Martin Kraus, kterýmu se říká český Belmondo, jako milovník pravýho Belmonda při téhle přezdívce vysloveně trnu. Nicméně Martin je sympaťák a působí pohodově, proti jeho výkonu nemám větších námitek. Nejsilnější byl ve scéně volání do porodnice. (to si asi Martine moc nehrál co :) ? Gratuluju tatínku ), ale třeba ve společných scénách s Tomem Hanákem ještě tahal za kratší konec. I když zase postava, kterou tam hraje Tomáš Hanák, nevěřím že v realu taková existuje. Nic no, Macus je debutant, takže určitě vezmu v potaz některý zbytečnosti typu "výslech na policii", kde se mohlo střihat a přimhouřím obě oči, dám tři s tím, že ten film má co říct, že má svý silný momenty a že je to taková nadšená poctivka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI SE DĚLÍ NA LOVCE A OBĚTI. VŽDYCKY MÁŠ MOŽNOST VOLBY, NA KTEROU STRANU SE PŘIDÁŠ…“ /// Tak úvodní titulky maj zmáklí! Taky chválím, že se snažej, aby to vodsejpalo. Parkourová vsuvka má ukázat, že na to máme už i u nás. Jen ty ideje stojej za starou belu. Dluhy prej dělaj dluhy, ale místo aby dětem ukázali, že se nemaj ve škole při hodinách finanční gramotnosti flákat, vodsouděj ty bez hodnýho strejčka k zániku. Čekám, kdy se konečně z Jakuba stane lovec. Aby to jako chytlo šťávu. Trpím u dialogů. Votravujou jako sviňa! (hlavně že nechybí píchačka! Ale aspoň se nekecá) Sebelitující píčus a jeho zadluženej svět. Paskvil mládežnickejch filmů mojí generace (Kamarád do deště, Láska z pasáže, možná i Bony a klid, Vekslák…ale berte to fakt s rezervou…), kterej může udivit maximálně výborně propracovanou lůzrovskou postavou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy inspirovaný skutečnými příběhy a životními situacemi. 2.) Mám dojem, že mám na čele namalovanej kosočtverec. A všichni ho využívaj. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"50 mega. Vždyť to se snad do řiti ani nemůže vejít." Já jsem to tedy nikdy neměřil, ale snad by se to tam vejít mohlo. Jenže ono je to jedno, protože tady jde o hlavního debila Jakuba, který si "chytře" půjčil a pak začal hbitě splácet i těm, od kterých si nepůjčil. Já tedy věřím, že podobně duševně zaostalí padající do dluhových spirál existují, ale fandit jim neumím a sledovat jejich trable je pro mě utrpením. Já totiž nežiju v černobílém světě, takže nemusím být ani lovec ani oběť a rozhodně nehodlám rozdávat své sympatie zadluženému frajírkovi, kterému holky samy skáčou do postele a kamarádi naivně půjčují svou poslední hotovost. Původně mi to připadalo jako zajímavé téma, ale zpracování bylo věrohodné asi jako žádost nigerijského migranta o práci se sbíječkou v šachtě Lazy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Taky mělo zůstat u klipu. Tenhle film má opravdu jeden z nejhorších scénářů za dlouhou dobu, kde se musí autoři neustále dopomáhat voiceoverem, aby bylo vůbec jasné, co se děje. Navíc už tu dlouho nebyl tak ukázkový hrdina-chcípák, který je hajzl a slaboch a nezaslouží si nic než co největší nepřízeň osudu. Nakonec to za něj ale zacvaká strejda Hanák, čímž se rozplývá i nějaká agenda přiblížit problematiku dlužnictví - znát principy není k ničemu, když je nedokážu zapracovat do příběhu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na tom jestli si chudej, nebo ses narodil se stříbrnou lžičkou v prdeli. V životě jsi buďto lovec nebo obět, tak si vyber. Kurva tohle je fakt trefná studie dnešní doby i když nepopírám, že hlavní hrdina se místy chová jako totální kokot a všechno si zavinil sám, ale je dobrý položit si otázku : Co je to do kundy za dobu ve který žijeme?! já nechci dělat haura, tohle jsem nezažil a doufám, že ani nezažiju, na druhou stranu mám příbuzný co přesně do podobných mrdek spadli a to jenom proto, že TOHLE chtěli a tohle prostě mít MUSELI. Teď mají holou prdel plnou dluhů a budou se asi muset z obětí změnit v lovce a všechny oddělat, aby s tím něco provedli. Takže paráda českej film není ještě v žumpě a jenom ty hrozně cool a na efekt akční scény to trochu kazí.75% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj černý týden českých filmů. Toto je můj třetí soudobý CZ film v pořadí a zase hrůza. Někoho možná bavila ta hudba, někdo možná chrochtal z těch bílejch audin s SPZ 0001, mně to však nijak neoslovilo. Jo, jako sonda jak se dostat do totálních sraček půjčkami od lichvářů, půjčkami na úroky půjček atd... film funguje docela instruktážně...Ale jinak nic moc. Prostě další těžká slabota, kterou byl problém jen dokoukat. O ,,akčních'' scénách se raději ani nebudu rozepisovat... Dávám jednu směnku a víc ze mně nikdo nedostane! * ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina českých dramaturgů si asi vážně řekla - "hele, slyšeli jste o tý lobotomii? Prej je to to super věc, tak dem do toho ne!" Jak jinak si vysvětlit, že celá příběhová stránka, co se do kvalit týče, nevyrovná ani dramatickému kroužku speciální základní školy. Jako by nestačilo, že hlavní hrdina (Pan velká Obět) je sympatický jako něco mezi rektálním teploměrem a prázdnou placatkou, a to se Martin Kraus opravdu snaží! Jenže takhle papírově slabou postavu by neutáhl ani geneticky upravený syn Jacka Nicholsona a Meryl Streep. Ostatní postavy se vždy kolem něj pouze mihnou, často naznačí svou menší zápletku, ale buď se nevyřeší, nebo jen vyšumí, což irituje stejně jako páska na oku. Tomu všemu nasazují korunku snaživé, ovšem nepovedené, akční scény, těžce nezvládnutý střih a hudební motivy lacině vykrádající kultovní gangsterky. O to smutnější je promrhaný čas opravdu skvělých herců, nejenom zmíněného Krause, ale občasné zjevení Hanáka vždy potěší, ovšem největším kladem filmu je záporák v podání Jakuba Mohameda Aliho, jenž stojí za vyzdvižení. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Týpek z tohoto filmu je po krk v dluzích z nerozumného podnikání. Společník je fuč. Aby se dluhů zbavil, vytlouká klín klínem. Občas zabrousí i do ženského klínu. Ale hlavně půjčuje si od špatných lidí a dluží špatným lidem - gaunerům různé kategorie gaunerství. A činí tak opakovaně. Pod nátlakem dokonce začne na zakázku krást auta pro svého drsného vymahače a ocitne se za hranicí zákona (film ale tohle moc neřeší). Náhle se však objeví "hodný" strýček Příhoda, který dluhy za naivního blbečka zacvaká. A švorcák si tak nemusí podepsat vlastní parte a spokojeně může žít dál i se svojí vyvolenou po svém boku. Na diváka Jakub působí jako slaboch, oběť vlastní naivity a důvěřivosti, občas jako suverén a lovec dámských rozkroků. Jestli mu budete fandit, aby se z dluhů vysekal, toť otázka. Martin Kraus svého outsidera nehraje nijak val(id)ně. Prostě v divákovi nic nevzbudí. Po nějaké chvilce ho začnete za jeho permanentně útrpný výraz nesnášet. Nesnášet patrně budete i všechny ostatní účinkující v tomhle příležitostně trapném českém thrilleru, který občas dosahuje zábavně blbé úrovně Nahoty na prodej, chce být autenticky cool jako Bony a klid, občas je i svůj, ale s málo zdatnou, začátečnickou režií, která nemá potřebnou razantní sevřenost a kompaktnost, vládne klipovým stylem z laciné kategorie, sahá maximálně po ceně za (ro)zvrzaný počin roku. Marcuse Trana tak Martina Gavriely intenzivně ožužlávala v pelechu, až dostal geniální nápad něco zrežírovat. Převzal nedokončený materiál po bezejmenném režisérovi a z původně hudebního filmu natočil pozérskou frašku s cool animovanými úvodními titulky, zpomalenými bitkami a replikami, kterým pro technické nedostatky zvuku není dost často rozumět, nelze ani přehlédnout rozdílnou barevnost záběrů v rámci jedné scény. Kdo v takovém filmu může asi tak hrát, že. Ano, pro Tomáše Hanáka se konečně našla role mafiána s lidskou tváří, nesmí chybět Vašut v roli právníka, Nosek, Písařík, Podhůrský, Heřmánek ml. a další kvalitní herci. Ty jo, ti herci mně nevadili a můžete si sami dosadit, jak kvalitní jsou. Herecké výkony film docela drží. A nechybí Marcus Tran osobně v roli asistenta šéfa. Ten ale hrát neumí, i když se zlepšuje. A pro Martinku, životní partnerku, se už našla pouze nadbytečná rolička televizní hlasatelky. Přihodil se komparz sestávající z atraktivních slečen, které se pro potřeby filmu mihnou v baru, squash centru a jinde. Nemusím snad ani psát, že se film inspiroval západní produkcí, ovšem nezapomíná ani působit realisticky. V počátku film dokonce umí solidně bavit, ale následně začíná políčko po políčku hloupnout, stane se nepřehledným, scenáristicky nepříliš zvládnutým, v horších chvílích se ohání neoriginálními voiceovery a průpovídkami herců do kamery, v lepších chvílích nastupuje Hanák, který si určitě kladné hodnocení zaslouží za svůj mafiánský šarm i přístup k roli, která je na naše poměry neobvyklá. Ještě klika, že v našich končinách nevzniká mnoho tématicky spřízněných filmů. K tomu jim dopomáhej Tranďák! 50% () (méně) (více)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Drsný. Ale bohužel ne film, ale drzost, s jakou profíci předložili divákům sotva absolventský pokus. Všechny ty zpomalovačky už musí každému lézt krkem, divím se, že nevyužili i esemeskovou grafiku na obrazovku, to je taky IN. Rvačky jsou jak naprogramované, asi měli borci místo dlouhého nácviku v tělocvičně jít na první dobrou. Škrtnutím naprosto zbytečné postavy Heřmánka jr. mohli ušetřit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Daň nezkušenosti režiséra představuje klipový styl včetně zpomalených záběrů a manýristických průletů Prahou, který do vážně míněného společenského dramatu vnáší prvek nechtěné parodie. Vymahačské mlátičky, žoviální zlosynové v luxusu, celé to otravné, protože stokrát viděné podsvětí se zkrátka podobá komparzu v duchu MTV. Je nasnadě, že si autoři chtěli vychutnat svou generační muziku i zálibu v akčním žánru, jenže obal nesedí k typizovanému scénáři, který svou stavbou odpovídá spíše publicistice než jedinečnému příběhu. O mechanicky střihovém pojetí erotických scén nemluvě. Snímek se rozpadá herecky. Martin Kraus v hlavní roli představuje dobrou volbu, přináší své přirozené kouzlo, které mu vyneslo přezdívku český Belmondo, třebaže vlastně nemá co hrát. Je odzbrojující jako prototyp mladíka, který hází problémy za hlavu s pubertální vírou, že se nějakým zázrakem vyřeší samy, ale bohužel vůči takovým postavám nelze u diváka pěstovat pochopení, natož soucit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další z řady debutů, u nichž píši obdobný komentář - schází ruka zkušeného dramaturga nebo scénáristy. Film se potácí a utápí sám sebe ve zbytečných scénách a hlavně v příšerných výkonech neherců, amatérů či snad náhodných kolemjdoucích nebo kamarádů režiséra. Je to škoda, námět a leitmotiv má určitě hodně do sebe, ale provedení se nevydařilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do dluhové spirály se člověk dostane ani neví jak a jakmile skončí u lichvářů a vymahačů, je vymalováno. Pokud vše zůstává v téhle rovině, je to oukej a lovci i oběti si zaslouží punc věrohodnosti. Jakmile nastupuje na scénu Hanákova postava, film začne působit poněkud vachrlatě. Chápu, že jejím prostřednictvím chtěli tvůrci dát nahlédnout za kulisy podsvětí, policie a politiky, ale je to nejisté a rozpačité. Nicméně celkově mě film bavil a současné hodnocení rozhodně neodpovídá realitě. 70% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

A víte co, kašlu na to a dám 4 hvězdičky. Mě tohle téma baví, i když uznávám, že film může působit dost lacině. Nicméně mladý začínající česko-vietnamský režisér to v rámci možností zvládl. 70% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Opravdu pohádka, měl jsem co dělat film dokoukat. Životní realita je dnes bohužel jiná.  Místo toho, aby podobné typy filmů pomáhaly v boji proti korupci, vydírání, krádežím a psychickému teroru, je to vše naopak. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Když pominu poměrně častý technický nedostatky, jako je mizernej zvuk, největším průšvihem tohohle filmu je jeho nesourodost. Co to má být vlastně za žánr? Drsný drama, cool gangsterka nebo snad podrazáckej film ve stylu Dannyho parťáků? To se nikdy nedozvíme. Faktem je, že rádoby akční scény působí ve filmu jako pěst na oko a hlavní hrdina je nezodpovědnej kretén, kterej by zasloužil pohřbít zaživa. Problém představuje i casting, kdy je plno lidí obsazených podle toho, kolikrát o nich psali v Rytmu Života a ne podle toho, jak jsou talentovaný. Pokud někdo čekal charakterovou studii nebo vážněj film ve styl Reiszova Gamblera, měl by se jít léčit. Tohle je taková konina pro patnáctiletý děcka. Ale abych byl fér, bavil jsem se. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V šedi český tvorby je tohle lepší příspěvek.Je v tom určitá inspirace ostrovama a severskou tvorbou,a ačkoli herecky to tak úplně košer není,u filmu sem se nenudil.60%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze celkem zajimavy namet, o tom jak lehce se mlady clovek muze dostat do dluhove pasti. Scenar je bohuzel tragicky, Hanakove postave jsem neveril a rezie je tristni. Vlastne ani nevim, za co davam dve hvezdy... ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedenej film.. Prostě Češi a akční dramata, tedy dramata všobecně, to by nám šlo.. Pokud by se točili filmy aspoň takovéhle úrovně, budu spokojená.. Dobré herecké výkony, hlavní hrdina mě přesvědčil, že je fakt po krk ve sra*kách a vážně jsem s ním soucítila.. Zaujala mě i výborná práce s kamerou.. Spokojenost.. ()

Reklama

Reklama