Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (72)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Veľmi osviežejúci akčný thriller, ktorý svoje pozitíva ukrýva okrem dobre prevedenej akcie (nechýba ani pokus o tromfnutie kladivkovej jednozáberovej scény z Oldboya) hlavne v obsadení hezouna Junga do úlohy mimo rang jeho doterajšieho typu good guys a prekvapivo aj scenára, ktorý v rámci kórejského blokbastru sa nesnaží vyhrávať cenu v kategórií "najviac nezmyslov na políčko filmu", teda ak akceptujeme fotografickú pamäť a povinnou moralitkou hnané finále. Potešujúce je aj utlmenie citových vydieračiek. Vo výsledku ide o napínavý, nenudiaci remake hongkongského Eye in the Sky z 2007 s vynikajúco tekavou kamerou. A odkaz na originálny hongkongský Eye in the Sky prekvapil a hlavne pobavil vzhľadom aj na to, že ide už o druhú účasť nemenovaného herca v kórejskej produkcii v priebehu jedného roka ... :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A R G O S… STOOKÝ OBR ZNÁMÝ Z ŘECKÉ MYTOLOGIE. PROTOŽE MĚL STO OČÍ, NIKDY MU NIC NEUNIKLO. POTŘEBUJI NĚKOHO, KDO VŠECHNO VIDÍ A JE SCHOPEN SI NA VŠE VZPOMENOUT.…“ /// Příběh o Květinovém praseti, který trpělo, ale nakonec se přece jen stalo Květinovým jelenem. Krimi thriller o machrech při práci: chlápkovi, kterej se užívá složitost úkolů pro podsvětí a sledovací policejní agentuře, ve který jsou zaměstnaní jen ti nejlepší. Takový jiný pátrání. Žádnej inspektor tlačící koblihy, žádný idiotský chování, v ničem žádnej chaos – až neuvěřitelně neasijskej film. K tomu všemu (což je podstatnější) dost dobrý tempo a zajímavej, opravdu zajímavej příběh. (2x jo? Hmm, tak to tady ještě nebylo.) TEN NA 11. HODINĚ, ČERNÝ ODĚV, HNĚDÁ TAŠKA… (tak vidíš, já říkal, že tě to chytne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pod dohledem? (To su furt. Su ženatej..). 2.) Zjistím, proč si do týmu v Asii nebrat špekouna. 3.) Thx za titule ,,Tuaxik“ a ,,teiko“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asijský thriller,co jsem kdy viděl! Od začátku do konce napínavá,strhující a adrenalinová jízda jako prase! Postavy jsou velmi sugestivní,obzvlášt záporáci,to co předvedl Woo-sung Jung, si zaslouží oscara, tak inteligentního,perfektního záporáka jsem neviděl ani nepamatuji a po dlouhé době vyšetřovatelé nejsou žádní neschopní amatéři a předvádějí vskutku precizní práci. Akce je srdcervoucí a vzrušující a veškeré naháněčky,bitky,likvidace jsou perfektně natočené, ale to co mě dostalo do kolen je scénař, takové množství nápadů,vychytávek,zvratů, co jsem měl možnost ve filmu vidět se jen tak nevidí. Excelentní,inteligentní thriller a má nová srdeční záležitost!! Teď už musím odejít, jdu si to pustit znova! 100% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tím, že jsem měla velká očekávání, ale jsem trošku zklamaná. Herecky to bylo sice výborné, ale to už člověk tak nějak tuší, když si přečte obsazení. Woo Sung Jung byl jako záporák perfektní. Tím, že toho jeho postava moc nenamluvila, ještě víc vyniklo jeho charisma. Hyo Ju Han mám ráda především pro její všestrannost. I když jsem ji viděla už v několika filmech a seriálech, přišlo mi, jako bych se dívala na novou herečku. Je prostě pokaždé úplně jiná. A do třetice, Sol Kyung Gu, kterému podobné filmy svědčí. Horší už je to se scénářem, který měl podle mě slabší místa. Některé scény byly dost nedomyšlené, až hloupé. A občas jsem měla co dělat, abych udržela pozornost. Jako celek je to lehce nadprůměrný film, na který možná ještě jednou, dvakrát kouknu. 3,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý kriminálny thriller. Má celkom dobrý príbeh o špeciálnom sledovacom tíme z policajného oddelenia, ktorý po úspešnom teste priberie schopnú mladú ženu a hneď celý tím stojí pred veľmi náročnou úlohou. Mesto čelí sérii prvotriedne naplánovaných a prevedených lúpeží, pričom polícia až na vzhľad jedného podozrivého nemá žiadnu stopu a tak ho sledovací tím musí nájsť a využiť k zadržaniu celej skupiny, obzvlášť ich mimoriadne schopného a nebezpečného šéfa. So spracovaním som dosť spokojný, po dynamickej úvodnej fáze, ktorá ideálne zoznámi s pár dôležitými postavami pri ich práci na oboch stranách zákona to síce na dlhší čas pôsobí dojmom, že sa tu toho vlastne ani moc nedeje, jednoducho sa len sledovací tím snaží nájsť a identifikovať jedného podozrivého, no aj táto dlhá časť je veľmi dobre podaná a bavila ma aj vďaka výborným postavám, ktoré si ma získali a celkom zaujímavému sledovaniu, ktoré nie je ani zďaleka tak statické, ako v bežných filmoch. A následne sa to už rozbehne, pričom mi síce trochu vadí, že sa tu nájde pár výrazných nezmyslov, prípadne náhod, ale aj tak je to vydarená zábava a skutočne som sa bavil od začiatku až do konca. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Tvoria ju samozrejme hlavne špecifické akcie tohto žánru, takže prenasledovanie a rôzne naháňačky, či už automobilové alebo pešie, no poteší aj nejaký ten súboj, prípadne zaujímavá likvidácia. Navyše akcia je veľmi dobre natočená, teda až na ten dlhší súboj bez strihu, ktorý pôsobí trochu zvláštne a aj napínavá a dynamická, takže vždy sa je v akcii na čo pozerať. Herecké obsadenie je výborné, veľmi sympatická hlavná hrdinka, ktorej som skutočne fandil a dvojica mojich obľúbencov na opačných stranách, či už Sol Kyung-Gu ako veliteľ sledovacej jednotky, alebo Jung Woo-Sung prekvapivo v netypickej úlohe drsného a inteligentného zločinca, ale zvládol to veľmi dobre, no celkovo ma tu bavili prakticky všetky postavy. Réžia a technická stránka sú skvelé, perfektná vizuálna stránka s množstvom výborných momentov, napríklad kamera na chrbte behom výskoku z okna, nechýba ani napätie, až na pár nepodstatných detailov tu nemám čo vytknúť. Takže som dosť spokojný, Cold eyes je ďalší vydarený moderný juhokórejský krimi thriller a bavil ma ešte o trochu viac, ako originál Eye in the sky. 77% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Svižná sledovačka a krimidráma v jednom. Neutápa sa v únavných výsluchoch svedkov či podozrivých. Jednoducho, kombináciou šachovej partie a najdostupnejšej techniky sa ide na to. Nik sa ničím veľmi nemaže, ani zloduchovia, ani pátrači. Sympatické oživenie žánru, so skvostnou herečkou v hlavnej úlohe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupina organizovaných zločincov vykráda v meste Yoeksam najväčšie banky. "Hlavou" všetkých akcii je "neznámy" muž - odborník na komplikované lúpeže. Čím viac je úloha náročnejšia, tým viac ho to baví. Vďaka nemu sú pri každej akcii, vždy o krok vpred pred políciou. Nezanechávajú takmer žiadne stopy. Prípadu sa ujímajú skúsený policajný detektív Hwang, so svojim novým "vyšetrovateľským" objavom Ha Yun Ju. Podarí sa im spoločne lupičov zastaviť? Alebo prídu opäť neskoro? V prvom rade musím povedať, že neobľubujem tento druh zápletky vo filmoch. Veľmi veľa snímkov sa snaží tváriť seriózne, no len máloktorý pôsobí vierohodne. Ani tento sa nevyhol "neuveriteľným" náhodám a prešľapom ako "Brno", ktoré si všimne len málokto. Každopádne, "Cold Eyes" je dobré krimi, ktoré stojí za pozornosť. Miestami síce vďaka dlhočiznej stopáži pôsobí monotónne, no verte, že všetko čo sa vo filme odohráva, má svoje opodstatnenie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci a hlavne režiséri filmu asi našli malú inšpiráciu vo filme Heat s DeNirom a Pacinom. Veľmi podobná hra na mačku a myš. Väčší priestor dostávajú policajti, zvlášť špeciálna pozorovacia jednotka, v ktorej sú veľmi dôležité pozorovacie schopnosti a rozhoduje zdanlivá maličkosť. Hlavný záporák celkom slušný, čo je v podobných filmoch dosť dôležitá vec. Cold eyes ako thriller funguje spoľahlivo, možno to tempo strihu by som občas spomalil, ale inak spokojnosť. 80%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Takže mládeži, že nemám rád remaky je všeobecně známo. Nicméně, i přesto, že originál Eye In The Sky z roku 2007 zůstává nepřekonán, byl tento film celkem napínavým akčním thriller i přes různé wtf momenty (nesmrtelný komisař, kterého nějaké zranění tepen přece nezastaví, natož nakládačka). Užil jsem si hlavně díky tomu, že v něm hraje pan Charismatický (Jung Woo Sung), který je v roli padoucha vynikající. Škoda, že ostatní postavy jsou už dosti bezvýrazné, nebo zpotvořené proti originálu (policejní šéfka je hysterická krává a nikoliv chladný profesionál jako v předloze a tak by se dalo na téma pokračovat dále). Nicméně oceňuji snahu napumpovat do filmu akci v HK stylu, precizní kamera, potěší cameo Simona Yama. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Svižné tempo, skvělá atmosféra, jen jsem asi čekala víc brutálních scén a méně bojového umění. Když stín přemůže asi 10 chlapů naráz, shazuje to film o level níž. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka, která je důkazem toho, že kvalitní krimi thriller se dá vytvořit i bez klasických debilních amerických akčních scén! Plný počet. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Není to nic u čeho bych si řekla, že si to dám brzo znovu, ale po nudném začátku se film rozjel docela slušně a od určité chvíle jsem přestala koukat na hodiny. Možná by stačily hvězdy tři, ale jsem spokojená s koncem a ta jedna navíc je za to, že tvůrci nezabředli do - pro korejskou tvorbu tak typického - patosu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně slušný, ale hodně jednotvárný thriller korejské produkce, který po celé dvě hodiny nabízí jen policejní neustále policejní sledování a akci a napětí si schovává spíše až na samotný závěr. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Velice přijemné a nápadité krimi, bez bláznivých stříleček, automobilních honiček ( teda skoro ), komediálně roztržitých, nebo nepřemožitelných genitálních detektivů. 90% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemné koukání, někdy možná trochu moc náhodně přehnané, ale napínavé, zábavné a... příjemné. Skvělá hra s postavami a charaktery, paní třískající telefony byla zajímavá, záporák takový mile sympatický. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vtipne je, ze som behom sledovania vôbec netusil, ze to je remake filmu, ktory som uz videl, ale uplne som na neho zabudol. :) Takze po pozreti remaku som si znova pustil original. Original je civilnejsi ale o to viac mi v nom nesedeli niektore nerealne sceny ako ked postava Simona Yama prezije utok hlavneho zaporaka. V Korejskej verzii sa diali take sialene a zbesile veci, ze mi to nevadilo a akceptoval som to bez problemov. V HK verzii mi viac sadla postava hlavneho detektiva a v Korejskej verzii zase zaporaka. Woo-sung Jung je tu obsadeny netradicne a ulohu chladnokrvneho zlocinca zvladol perfektne. Korejska verzia mi do urcitej miery pripominala legendarny film Heat. Tym ze tu boli na jednej strane dokonale organizovani zlodeji a na druhej strane spickovi policajti, ktori po nich idu. V tomto smere na mna HK verzia tak nepôsobila, pretoze postavy zlodejov tam nemali tolko priestoru a ovela viac sa sustredili na policajtov. Preto sa mi viac pacila Korejska verzia. Takisto vdaka kvalitnym akcnym scenam. Takze vo vysledku tu mame dva filmy s identickym nametom ale odlisnou atmosferou a obidva stoja za to. Korejska verzia 8/10. HK verzia 7/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MALÉ SPOILERY: Nechci být nevděčný vzhledem k tomu, že tenhle žánr se vyskytuje spíš raritně a miluju sledovačky, stealth akci, převleky, tady je to navíc mixlé s uvěřitelnými fighty, které jsou dynamický, solidně zchoreografovaný i když jich zas tolik není, občas se tam střílí a film nabídne i několik ikonických momentů (sebrání otisku z výtahohového tlačítka, dva výskoky z okna se stylovou kamerou, fight záporáka na jeden záběr proti přesile) - mám však problém v postupném narůstáním náhod a hloupostí. Například záporák má zbraň a raděj tam zmlátí cajta, aby pak odešel, přitom to mohl mít jednodušší, nebo úplný závěr na kolejích mi přišel už přehnaný. Audiovizuálně je to pecka, i když občas se mi motala palice z kamery, která krouží kolem postav, herci jsou solidní (hlavní hrdinka je fakt kus), i když mi opět vadilo pár samoúčelných scén a třeba fakt, že se to hlavní dění točí kolem ní, tak ostatní v týmu zas tolik nevynikaj. Místy má film kurevskou dynamiku, přesto jsem si sliboval trošku víc. Jsem však rád, že nějakej takovej film existuje a vzrůstá ve mě hlad po takových filmech, zaměřených na stealth/sledovačky. Úvodní dvacetiminutová náborovka/test opravdu vynikající. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna velká sledovačka, místy trochu napínavá, místy ale hodně monotónní a po akční stránce někde na půli cesty. Hyo-joo Han překvapila v tom směru, že bych ji tu vůbec nepoznal. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Napínavá kriminálka s parádně houstnoucí atmosférou ve svižném tempu odsýpající, detektivové stopují zločince a čím jsou jim blíž, tím větší je nebezpečí.. Hyo-joo Han je velmi sympatická herečka, no a Woo-seong Jeong v záporné roli fantastický.. ()

Reklama

Reklama