Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Prvních třicet minut mě drželo v neskutečném tranzu, přičemž se povedhlo hlavně kvůli hudbě (konečně se zadařilo! <-> Michael Giacchino) vykonstruovat pocit, že opravdu jsem na něčem novém, neokoukaném a oku lahodícím. Až jsem zíral, jak moc byly trailery tuctově sestříhány a vůbec nekorespondovaly s tónem filmu. Pak bohužel poklesne tempo až jsem se přistihl, že tady (cca v půlce) bych to skutečně pokrátil a trošku zrychlil, ovšem Jon Watts dokázal zajímavé režijní nápady rozprostřít po celém filmu, takže se nenajde část, kdy by nás nepřekvapil dynamickou akcí, dalším trýčkem s pavučinou, který jsme během předchozích 5ti filmů a Civil War neviděli a v úplném závěru dokonce přijde několik naprosto nečekaných momentů. Ty do velké míry souvisí s rozvíjením nyní už velmi spletité sítě Marvel Cinematic Universe a ačkoliv to samozřejmě v době oznámení dohody mezi Sony a Marvelem bylo hojně propírané téma, stejně mě překvapilo, jak je tenhle nový reboot bez originu plný všemožných narážek a lákadel na věci budoucí. Co se týče herců, tak v době natáčení dvacetiletý Holland zvládá patnáctiletého Petera Parkera v rámci možností dobře (jasný cíl na mladší diváky, mě tenhle styl extra nesedí), okolo postavy Disney hvězdičky Zendayi se množilo mnoho spekulací, ale pokud člověk nezkoumal každý drb, tak ho vývoj středoškolských postav ještě překvapí a Robert Downey Jr. je zde dle očekávání málo, i když má alespoň dostatek nadabovaných scén. Jestli tento v trailerech vyboostovaný krok má dopomoci k tíženému znovu-obrodu značky, tak to jsem schopen překousnout, zvláště když Spider-man Homecoming velí nekompromisní Michael Keaton, jehož Vulture je nejen dobře vypadající protivník, ale taky Spideymu dokáže pořádně zatočit (zvláště v civilu). Kolem a kolem pro mě bylo překvapením, jak moc vypadá tenhle film jinak než se prezentuje, kolik postav z velmi bohaté spider-manovské mytologie si ještě šetří do budoucna a nebýt těch problémů s tempem bych i snad šáhl po pěti hvězdičkách a to jsem po těch všech zprávách a castingu opravdu neměl nikterak vysoká očekávání...8/10...[5.7.2017_Cinema City IMAX_Flora] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spider-man? More like Iron Boy Jr. ________ Dobrej soused Spider-man je po několika letech úsilí a právních tahanic konečně doma v Marvelu. Nová doba však vyžaduje nového Spider-mana, a s ním i nového aktéra, jímž se stal britský sympaťák Tom Holland. Co se týká civilní roviny, nelze mít k introvertnímu charakteru pubertálního středoškoláka Petera Parkera takřka žádný výtky, byť věrnost k předloze je poloviční – co se ale týká jeho superhrdinského alter-ega, je tu víc výhrad, než by se dalo čekat. Spider-man je zde totiž hodně idealizovaný a jeho oblek disponuje udělátkama která za něj odstraní všechny překážky. Nalijme si tak čistého vínka - fanoušci chtěli hrdinu, k němuž mohou vzhlížet a ztotožnit se s ním - tedy Pavoučího muže. Ne, rádoby hrdinu kterej dostává pečený holuby do huby. Ne, Iron Boy Juniora doopravdy nechceme. May navíc není ta moudrá a motivující tetička, ale hláškující milfka. Jakožto Spidey-fan mám samozřejmě výhrady, ale z odlišnýho úhlu pohledu je 'Homecoming' relativně zábavná teenage komedie. Scénka s 'Batman voice' je mimochodem geniální. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je akčné dobrodružstvo vytvorené predovšetkým pre fanúšikov Marvelu, ktorí sa v jeho svete vyznajú a fanúšikov poteší. Vďaka mladistvému ​​nádychu je však cieľovou skupinou aj mladšie publikum. Film ako taký predstavuje skvelé prepojenie humoru, ktorý je pre postavu Spider-mana charakteristický a dramatickosti a akčných scén, kde stále neprestávajú udivovať špeciálne efekty. Veľkým plusom je aj samotný predstaviteľ hlavného hrdinu. Tom Holland skvele stvárňuje svojou postavou a je vidieť, že mu na nej záleží a že si tú rolu náramne užíva. Spider-man je najobľúbenejším komiksovým superhrdinom vôbec, o tom niet žiadneho sporu a tak bolo dôležité, aby bol náležité stvárnený. Spider-man s T. Maguire a Amazing Spider-Man s A. Garfieldom na to išiel každý inak, ale stále im niečo chýbalo. Homecoming má konečne tú celistvosť a všetko je tak, ako má byť. Je to film, ktorý pobaví, dojme, ale zároveň má hĺbku a poriadnu dávku akcie. Ako sa hovorí - do tretice všetko dobré. A Spider-manovi to naozaj prospelo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pro mě odjakživa #1 marvelák ve svý patnáctiletý verzi jak variace na Harry Pottera. Hlásek dítěte, kroužek šprtů z nižší střední a odměřený dozor Starka, to všechno okay, nemůžu se ale přenést přes obsazení toho smradíka Hollanda. Ani ne, že by hrál to co má špatně (naopak), jen čistě z principu, nezajímá mě Parker jako ultimátní klučíkovská buzopička. Zlepšuje to Keatona charisma, ta lolitka, ten tlouštík sidekick, jak to odsýpá, interakce s Queens a nějaký ty oblekový srandičky... V součtu tenhle Spidey někde mezi tupou matematikou AVENGERS a lehkostí GUARDIANS, kde můj hlavní problém prostě, výhradně a přízemně je casting. Moje smůla a dál asi nejdu. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Když Ned (Jacob Batalon) a Peter (Tom Holland) staví Hvězdu smrti z Lega, tak Ned říká, že obsahuje 3 803 kostiček, což by odpovídalo verzi z roku 2008, ale drží figurku Palpatina z novější verze z roku 2016. Později lze ve filmu spatřit onu Hvězdu smrti a podle figurky bílého assassin droida stojícího v horním patře je poznatelné, že staví verzi z roku 2008. (Cardo)
  • Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002). (Nevka)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama