Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři elitní severokorejští špioni jsou vysláni do malého městečka v Jižní Koreji, aby zde vedli nenápadný život mezi místními obyvateli a zároveň čekali na rozkaz, který odstartuje jejich velkou misi. Ryu-hwan pracuje v obchůdku s potravinami a v obci úspěšně předstírá místního hlupáka. Hae-rang se maskuje za rockera, který se marně snaží uspět v talentových soutěžích. Třetí špion Hae-jin vystupuje vůči svému okolí jako středoškolák. Když špioni konečně obdrží rozkaz, jsou zaskočeni - dostanou totiž nařízeno spáchat sebevraždu. Trojice je na pochybách, zda má úkol splnit. Mezitím jim začíná být v patách jejich instruktor, aby špiony zabil, pokud neuposlechnou rozkaz. Dají hrdinové přednost věrnosti vlasti, nebo svým životům? (tompaulman)

(více)

Recenze (20)

Alisha666 

všechny recenze uživatele

Na začátku aby člověk brečel smíchy a na konci se válí v pravých slzách nefalšovaného zoufalství. A to ne proto, že by ten film byl špatný. Ba naopak. Jak si vycvičená bestie uvědomí, že na světě jsou i důležitější věci než loajalita k republice, než zabíjení "nepřátel" a než vštěpovaná pravda. Co je pravý život, opravdoví lidé, opravdová přátelství. Když vyšleš zabijácké komando s průměrným věkem pětadvacet, aby se nepozorovaně infiltrovalo do obyčejného vesnického života, co čekáš severokorejče?! I severní korejci mají mozek, ne všechno je vymyté. Ve skutečnosti je to pěknej doják. Ale (jak jsem od korejců čekal), je tak dobře zpracovaný, že titanikové podúrovně zdaleka nedosahuje. Jediné, za co srážím jednu hvězdičku, je přehršel "létajících" scén, na které zrovna nejsem. Jinak kamera, efetky, krv, všechno super. A ještě bych mohl začít básnit o tom hereckém obsazení, že... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další Korejská kvalita. Několikrát jsem se zasmál, občas to bylo zajímavé a odehrávalo se to v pestrém prostředí. Postav je sice mnoho, ale každá stojí za to a nejvíc mne bavila hlavní trojce špionů a ty dvě děcka. Film má hezkou atmosféru, první hodina je taková příjemná, kde ani o moc nejde - druhá nabízí akční survival. Akce sice málo, naštěstí je perfektní. Dvě slušný exploze, několik naháněček po střechách, jedna kratší autem a plno menších soubojů. Souboje jsou skvěle sestříhané a maj výbornou choreografii. Kontaktní, realistické a dynamické odzbrojování. Finále na střeše bez střihu proti pěti protivníkům neuvěřitelné! Vizuál klasicky korejsky dobrej, hlavně právě na konci byl každý záběr radost vidět, zejména na té střeše v dešti. Hudba fajn, konec sice pesimistický, ale už jsem si u asiatů zvykl. Bavil jsem se dobře. 70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Blby a blbsi kombinovany s Bourneom. Fakt divny mix. Keby humorna stranka fungovala, tak by som proti tomu nenamietal. Ale nefunguje. Hlavny hrdina - tajny agent z juznej Korey predstiera, ze je idiot, neustale pada, tecie mu sopel z nosa a serie na ulici. Toto mi ani na chvilu nepripada vtipne. Ale pubertiakom a mladsim mozno ano. No a k tomu tu mame spickovo prevedene bitky a nahanacky po strechach domov jak z tych najlepsich dielov Bournea. Ale vytrpiet 1,5 hodiny imbecilnych vtipov kvôli pol hodine spickovej akcie nepovazujem za dobry vysledok. 4/10. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Film by mohl mít slušný potenciál, kdyby byl o třetinu kratší a kdyby měl vůbec nějaký smysl. Za celou dobu v tam nevysvětlili, proč jsou tam všichni tak strašně v "utajení". Mám pocit, že ani samy postavy nevěděly, co tam mají vlastně dělat. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Přeměna prvotřídně retardovaného hlavního hrdiny na namakanýho frajera se už po všech jeho naprosto debilních nápadech v první půlce nedala uskutečnit .Herci jsou mladí, pěkní a hezky se na ně kouká, sem tam nějaký ten toaletní humor a srdceryvná chvilka. Ale na to, jaké z toho dělali haló to teda žádná sláva nebyla. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nikdo snad nemá střídání a mixování žánrů tak v oblibě, jako Korejci. Ne vždy se mi to líbí, ale tady jsem slyšela na všechny vložené žánry. Když jsem se měla smát, tak jsem se smála, akční scény mě bavily a dokonce jsem se nechala i dojmout (což se u mě nestává tak často). Všechny tři špiony jsem si absolutně zamilovala už napoprvé a vůbec nevadilo, že jsem to sledovala s tak mizernými titulky, že to bylo, jako by nebyly. A napodruhé to neztratilo nic ze své zábavnosti. Takže pro mě jasných pět a budu napjatě očekávat další podobně povedený kousek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Snímek vychází z populárního jihokorejského internetového komiksu "Covertness". Ten se čtenářům na zábavném internetovém serveru Daum představoval v období od 30. 6. 2010 do 4. 5. 2011. Jeho autorem je Choi Jong-hoon, tzv. Hun. [Zdroj: http://cartoon.media.daum.net] (Conspi)
  • Herec Hyun-woo Lee, který ve filmu hraje postavu Rhee Hae-jina, nazpíval k filmu píseň „An Ode To Youth“. (kklepkaa)
  • V původním plánu produkční společnosti bylo pracovat s režisérem Juhnem Jai-hong. Ten ale od projektu z důvodu rozdílného pohledu na časovou oblast tehdy připravovaného natáčení snímku odstoupil a jeho místo nahradil Chul-soo Yang. (Conspi)

Reklama

Reklama