Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to brutálny príbeho o biede, chamtivosti a sebectve, nespravodlivosti a túžbe po pomste. ,,Veľké ticho" je nekompromisne pochmúrnym filmom. Režisér Corbucci využíva zasneženú krajinu na maximum a vytvára strašidelne mrazivú atmosféru, ktorá sa vás bude držať od začiatku do konca a s najväčšou pravdepodobnosťou aj dlho po zhliadnutí filmu. Komentovať záverečnú scénu by bola vyslovene škoda pre tých, ktorí film ešte nevideli. Ale je to jeden z najpamätnejších zakončení, aké boli kedy natočené, ktorú by vo westerne nikto nečakal. To pomáha posilniť hlavnú tému boja proti násiliu, keďže titulky sa začínajú valiť a divák sa musí vyrovnať s nečakaným finále. 8/10 ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Je to western,ale úplne iný,na aké sme zvyknutý.Ennio Morricone urobil dobrú hudbu,čo je ale u neho bežné.Atmosféra je veľmi drsná,surová.Zasnežené kopce a lesy ju robia až neskutočnou.Klaus Kinski ako vždy hraje veľkého darebáka.V takýchto filmoch stále,alebo v drvivej väčšine víťazí dobro nad zlom,ale v tomto filme je to ináč.Tú zvíťazilo zlo.Takže žiadny happyend,na aký sme zvyknutý.No ale stále nemôže spravodlivosť zvíťaziť nad nespravodlivosťou,hoci väčšina ľudí by to tak chcela.Ale málokto vie že na DVD verzii je aj alternatívny šťastný koniec.Aspoň v USA to tak vyšlo.Záverečná scéna je poriadny masaker,krutý a nemilosrdný.Je tam viac zvláštnych momentov,ako ťahanie mŕtvol po snehu,čo pôsobí niekedy až bizárne.Nadpriemerný western so svojimi kladmi aj zápormi. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

"Kladivo na čarodějnice" we westernovém kabátě. "Velké ticho" je samozřejmě úplně o něčem jiném, jenomže mi svojí děsivou atmosférou a krutým závěrem jej připomíná. Z tohodle filmu mrazí. Kam se podíváte, všude sníh, nikde ani jedna kladná postava, brutální scény atd. I hudba Ennia Morriconneho je hodně mrazivá. Herci jsou všichni charismatičtí a typově přesní. Jean-Louis Trintignant v úloze němého mstitele kouzlí pohledem, stejně tak plavovlasý ďábel Klaus Kinski. Jeho děsivý vzhled, jeho oči, brr. Od Sergia Corbucciho je sice nejspíš nejslavnějším westernem "Django", ovšem v mých očích jej toto dílo překonává. Pistole Mauser, němý pistolník s jizvou na krku, asi stovka mrtvých a děsivý pohled Klause Kinského před závěrem - na to nikdy nezapomenu. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Sergio Corbucci nebyl žádný patlal těžící pouze z popularity žánru a Morriconeho geniální hudby. Stejně tak ani jeho Velké ticho není pouhopouhým béčkem s litry krve a přehrávajícími herci - má totiž neskutečnou ATMOSFÉRU. Zatímco ostatní spaghetti westerny se topily v potu a slunci, tenhle se topí ve sněhu a bahně. Hlavní, bezejmenný hrdina nepromluví jediné slovo, zato Klausi Kinskému jede huba na plné obrátky. Dobro versus zlo, pomsta za zastřelené rodiče versus střílení chudáků za pár šupů. Kdo asi zvítězí? Jenom abyste nebyli na konci překvapení, závěr totiž přesně odpovídá průběhu celého filmu - krev, sníh a pocit, že jste viděli něco výjimečného. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western pocukrený snehom! Minimalistický, nemý hrdina Trintignant vs. uhrančivý zlosyn Kinski v zasnežených drsných kulisách a za Morriconeho tónov, pripomínajúcich orient. Je tu veľa „ale“ (občasná vykrádačka Sergia Leoneho, miestami lacnosť kulís, nie stále výrazný soundtrack a občas neprítomný Trintignant), ale cez všetky mini-výhrady sa dá preniesť a užiť si tento herecky a atmosférou presný špagetový western o pomste a lovcoch ľudí z prostredia amerického Utahu. Záver je odvážny! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Sníh ve městečku Snow Hill byl vytvořen za pomoci mnoha galonů pěny na holení. (DaViD´82)
  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)
  • ! SPOILER ! Byl natočen i alternativní konec, kdy do závěrečné scény, těsně před zastřelením Silence, vtrhne na koni přeživší šerif Burnett a společně pak vystřílí celou partu lovců odměn. Přežijí tak všechna rukojmí včetně Pauline. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama