Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sasa (Nino Manfredi), se živí jako pochybný právník, který příležitostně úřaduje v jednom pochybném bistru, kde lidem nabízí podezřelé služby. Jednou dostane nabídku od stavebního podnikatele Milettiho a za vidinou vysokého honoráře ho jde navštívit do jeho luxusní vily. Sasu však v tomto sídle místo peněz čekají dvě mrtvoly. (MVanis)

(více)

Recenze (8)

Aky 

všechny recenze uživatele

Značně nepřehledný italský zmatek, který se na krimi nebere dost vážně a na komedii je málo vtipný. Pár povedených hlášek mnoho nezachránilo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc se to zamotalo. Protože začátek má našlápnuto, hned ten první dialog Sasy a jeho Julie stojí za to, stejně tak když pan doktor přichází do své "kanceláře" řešit každodenní kšeftíky. Jenomže pak mrtvých přibývá, jeden mafián je navíc, otravné dvojče, a hodně se to rozmělní. Skvělý dabing Miroslava Moravce, jemuž sekundují mistři mikrofonu Brabec, Řanda, Stašová, Bohdalová, Holý, Langmiler... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Natěšen na "starou dobrou italskou komedii" ze sedmdesátých let jsem na konci dospěl k názoru, že ne všechny italské komedie z tehdejší doby jsou špičkové. Tato se v první polovině jako komedie alespoň tváří, v druhé polovině se spíše přiklání ke slušnému krimi žánru. Prostě ani ryba, ani rak. Nenudil jsem se příliš (jen trochu), ale ani nijak zvlášť nebavil. Celý obsah by se krásně vměstnal do pouhých 90 i méně minut. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že už si ani nepamatuju, o čem tahle lupičská komedie vlastně přesně byla. Tenkrát u nás v kinech ale ty lepší italské komedie vedle francouzských byly poměrně hojně zastoupené a Ugo Tognazzi byl tedy hlavně díky skvělé komedii "Moji přátelé" a jejího pokračování hodně oblíbený. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi neskutocne precenovany film tuna, reziser Sergio Corbucci natocil roku 1978 tri filmy : kultovu Sudu a Lichu, Zlocin a la Neapol a tuto priemernu "komediu". Teda zasmiat sa nebolo comu, dialogy bezduche a v strede sa zvrhli do vatovo planeho plkania. Zevraj take daco ako hlasky tam bolo, no ja som zase nezachytil, dej bol neprehladny bordel ...... nuda, jedna z tych talianskych plansich komedii : 50 % ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Velice poctivě natočená komedie s typicky italskými rysy, byť ne zcela alla "spaghetti". Jen mi to přišlo až moc dlouhé, zkrátil bych to o 20 minut, už mě to místy nudilo. Krásná přítomnost Uga Tognazziho ve vedlejší roli komisaře. Hlavnímu představiteli jsem na začátku moc nevěřil, ale pak se rozehrál a byl fajn... Bezvadný původní český dabing z 80 let.... ()

Lukiz 

všechny recenze uživatele

Komedie s prvky vážných témat (kanalizace v Neapoli) a nepřehlednou změní rodinných vazeb, které jsou příčinou jedné zápletky filmu. ()

Reklama

Reklama