Reklama

Reklama

Paříž v pohybu

(TV film)
  • Francie Paris Past, Paris Present
Francie, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Díky výjimečným archivním snímkům se vydáme na cestu v čase, abychom objevili kouzlo prvních, ale i těch nejmodernějších prostředků pařížské hromadné dopravy.
Ve filmu se prolíná současnost i minulost a jezdí se téměř všude: po ulicích, nad i pod zemí a samozřejmě i na řece. Uvidíme vozy tažené koňmi, tramvaje, autobusy, lodě a pochopitelně i metro!
„Pařížané nejsou žádní krtci, proto do té díry nikdy nevlezou," psal tehdy dobový tisk. Ale metro zaznamenalo okamžitý úspěch a v průběhu let prošlo mnoha proměnami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

staré záběry z Paříže,promísené se současností,zajímavosti o historii i budování městské dopravy,všechno doplněné dobovou hudbou...moc se mi to líbilo,moc! jednoduše - poučné,zábavné,šťavnaté ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Paříž má opravdu mimořádnou atmosféru a navíc tam ještě přistěhovalci neudělali z původních obyvatel menšinu jako třeba v Londýně. ()

Reklama

Kamas 

všechny recenze uživatele

Pěkný retrospektivní dokument o pařížské hromadné dopravě. Apropos, na pařížské metro nedám dopustit. Má 14 linek, na první dojem vypadá jako bludiště, a když se v jednom místě protíná více linek najednou, je to trochu jako v mraveništi. Chvilku trvá, než se člověk zorientuje v jejich zvláštním barevném systému značení, ale po chvilce je to dokonalé a jste tam jak ryba ve vodě.. A místní muzikanti krásně zpříjemňují cestu.. Jo a "sortie" znamená východ.. :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama