Reklama

Reklama

Hněv bojovníka

  • Čína The Wrath of Vajra (více)

Jako malý chlapec byl Vajra odtržen od své rodiny v Číně a přinucen zabíjet pro japonský kult smrti zvaný Hádův chrám. Tomu však Vajra nikdy neodpustil, že zavinil smrt jeho bratra, a o mnoho let později se rozhodne chrám zničit. Ve 30. letech, předtím, než západní mocnosti vstoupily do druhé světové války, dostal japonský kult smrti zvaný Hádův chrám za úkol výrazně přispět k psychické destrukci Číny. Postupoval při tom až děsivě efektivně - unášel děti svých nepřátel a trénoval z nich zabijáky sloužící japonskému císaři. Jeden z chlapců, mladý Vajra, byl výjimečně nadaný, přísahal však, že pomstí smrt svého bratra. Teď, když vyrostl v dospělého muže a stal se z něj špičkový nájemný zabiják v chrámu, se Vajra rozhodne utéct zpět do Číny, vydat se cestou ochrany nevinných a zničit všechny, kteří jsou zodpovědní za jeho výcvik a proměnu v živou zbraň. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Fantasticka akcia a choreografia, vyborne tekava kamera a aj ten pribeh s jemnymi fantasy prvkami (ku ktorym mam vo vacsine velku rezervovanost) sa dal zniest a prezit bez ujmy. Xing Yu - skutocny to ziak shaolinskeho klastora a az doteraz iba herec vo vedlajsich ulohach ma rozhodne MA talent stat sa hviezdou daneho zanru. Osobne mi v nom zatial chyba taka "celkova" charizma, t.j. vediet byt presvedcivy aj mimo akcne sekvencie, ale verim, ze to casom pride. Spolu s Adkinsovym Ninja 2 bojovka roku 2013. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZBRANĚ MOHOU ZNIČIT TĚLO, ALE POUZE VÍRA MŮŽE PORAZIT DUŠI.…“ /// Frajer, co zřejmě prolezl všechny komnaty (Šaolinu – poznámka pro žárlivce) a takovej neuvěřitelně složitě uvedenej úvod, aby jako bylo jasný, že nepůjde jen vo řežbu, ale že ta řežba… no chápete. Taky začnou mlít něco vo tom, že ,, "či" není ještě dost silné“ nebo že je vnitřní energie dost slabá. V konečným součtu ovšem stačilo uvést, že Japonci jsou kurvy, páč chtěj ublížit hodnejm Číňanům, navíc dětem a že ON je tady vod toho, aby jim tak nějak ve stylu kung-fu nakopal řiť (nebo prdel, jak chcete). Řežba fajn. Filmařsky si ale nejsu moc jistej, páč některý ty záběry jsou dost divný. Jakoby hraný. Špatně hraný…, přitom choreo ujde. Taky množství tý ,,ultimátní“ řežby – v 1. hoďce jí zas tolik není a v tý druhý se taky soustředěj na příběh, asi aby emoce … co já vim… Samotný finále trvá necelou čtvrt hoďku, a že bych z něj stříkal do plátna… leda, že by vás dostal ten příběh… Takže já viděl takový čínský vyprávění, ve kterým se vobčas porvou. Zástupy obdivovatelů thajskejch akcí, nebo snad vězeňskýho násilí (sexu? Tak to tady už vůbec nečekej…) budou zklamáni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nenávidím Japonce (jsem dokonce vochotnej stát se kvůli tomu Číňanem). 2.) Už mě dlouho nikdo nezřezal. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdo by jen řekl,že ke konci roku výjde z Číny Blockbuster,který otřásne mými topovými žebříčky! Wrath of Vajra je definitivně nejlepší Akční film roku! Choreografie je fantastická a vizuálně snad nejlepší ve svém žánru! Brutální,syrová,obsahující slow motion efekty a parkour! Je krásně zrežírovaná,bez střihu, vše je vidět! Záporáci jsou excelentní,údajně jsou vybráni z komixové předlohy jménem ASURA. Nejvíce mě zaujala postava Crazy Monkey "the ghostly cannibal". Tahle postava je ve filmu až hororově ztvárněná! Prostě parádní vymazlenéj flick s úžasnou kamerou a skvělými fighty. Tohle nemá konkurenci! Ale samozřejmě tenhle film není pro žádné puntičkáře, kterým záleží na příběhu,hereckých výkonech a podobných sračkách, tohle je Pure Fight jízda, která vyvolá "zimomriavky"ať chcete, nebo ne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto na posrání co se týče soubojů!!! To sem už dlouho neviděl!! Nejlepší "bojovka roku" 2013 !!! Na fighty neměl žádnej jinej martial arts, tohle je UKRUTNEJ nářez!!! A konkuruje fightům Tonnyho Jaa!! Víc až to rozdýchám ... Takže těsně na konci roku 2013 se objevil jako BLESK Z ČISTÉHO nebe tento mírně fantasy kulervoucí martial arts flick, který natřel prdel všem tento rok natočeným snímkům (kromě Grandmastera 2013). Jak už jde o Special ID s Donnie Yenem, tak Ninja 2 s Adkinsnem a pár těch dalších okolo, míra adrenalinu, doslova tryskající divákovi ze všech možných otvorů a vnitřních čaker je způsobena zejména totálně vymazlenými fighty, kdy sem si málem roztrahal držku a vyškubal vlasy nadšením !!! Plus obrovské charisma hlavního klaďase, atmosféra a celkový jako by podle mne mírná oslava Bruceho Enter The Dragon (1973 - 40.výročí uvedení filmu). Naprosto "brutální" je dynamika filmu a vidět to v kině, tak to se asi otřásá v základech sálu, protože tak šílený rány a údery, kopy a hmaty pamatuju jen z The Grandmastera (2013). Úžasná vizuální stránka, souboj s Crazy Monkey a to, co tam ten kaskadér jí ztvárňující předvádí, vzejde zřejmě brzy do filmových martial arts dějin!! ... Nájezdy kamery, otáčení kamery kolem bojovníků, nulový střih, ukrutná energie a brutalita, minimum drátů, krev, déšť v závěrečném souboji hlavních rivalů .... opravdu martial arts ORGASMUS, doslova!!! To se NEDÁ popsat!! Musí se to vidět!!! Nejlepší bojovka roku, která si konkurenty dává k snídani ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zas tak dobrý to nebylo. Sice fakt, že některý fighty jsou parádně nasnímaný a choreograficky vypiplaný (tady vede hlavně souboj s "opičákem"), ale například první hodina se docela táhne a na můj (jak jinak) vytříbenej vkus je tu až moc asijskýho patosu, obecnýho přehrávání a dětský hysterie. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V nejlepší bojovce z minulého roku předvádí překvapivě největší parádu chlapík, jenž má sice povědomý ksicht, ale pamatoval jsem si s ním z dřívějška jen jedinou slušnou akční scénu. A to z Fatal Contactu, kde dostal nakládačku od Wu Jinga. Jak vidno ve skvěle úderných a dynamických soubojích ve The Wrath of Vajra, bylo to trestuhodné šetření vysokého potenciálu. Budu dost zvědav na další akčňák, ve kterém tento borec opět dostane hodně prostoru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mierne fantasy ladený akčný film. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý bol v detstve unesený japonskou organizáciou, ktorej cieľom bolo vychovať z malých chlapcov drsných bojovníkov na strane Japonska a tým ničiť morálku číňanov, pričom sa stal najlepším, ale podarilo sa mu uniknúť a vstúpil do Šaolinského kláštora. No keď sa po rokoch dozvie, že organizácia opäť funguje a bola unesená nová skupina detí, rozhodne sa vrátiť späť a urobiť všetko preto, aby to zastavil a svojich nepriateľov porazil. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, film síce obsahuje viacero prvkov, ktoré mi sedia, hlavne túto neustálu rivalitu medzi číňanmi a agresormi z Japonska mám veľmi rád, ale tu tomu úplne chýba ten správny dramatický náboj, lebo to pôsobí až príliš rozprávkovo, takže to nefunguje ani zďaleka tak, ako by som chcel. Ale ani zlé to určite nie je, až na pár slabších miest si to udržuje svižné tempo a dá sa na to bez problémov pozerať. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná, ale nie som s ňou úplne spokojný. Tvoria ju výhradne súboje, tri, štyri hlavné a viacero doplnkových, choreografia je na tom celkom dobre a nájde sa tu aj niekoľko skutočne zaujímavých momentov a tiež chválim, že väčšinou pôsobia realisticky, takže tých fantasy prvkov je tu minimum a ani tie nie sú moc výrazné. Ale čiastočný problém mám s vizuálnou stránkou, sú síce plne prehľadné a viditeľne nebolo treba ukrývať nejaké nedostatky bojovníkov, keďže žiadne nemajú, ale toho približovania, spomaľovania a prechodu do zvláštnych uhlov je tu tak moc, že ma to čoskoro prestalo baviť a súboje som vnímal skôr len priemerne. Ale aj tak musím pochváliť obzvlášť prvý výrazný súboj, hlavný hrdina proti omnoho vyššiemu a ťažšiemu protivníkovi, kde sa mi tá choreografia veľmi páčila. Herecké obsadenie je na tom pomerne dobre, Xing Yu asi prvýkrát v hlavnej úlohe, keďže doteraz som ho videl veľakrát, ale vždy len v menších úlohách, no zvládol to bez väčších problémov, v akcii problém samozrejme nemá a aj mimo nej je to ten správny sympaťák. Ani vedľajšie postavy nie sú zlé, obzvlášť novinárka, len by to chcelo lepších záporákov. A čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka mi trochu prekážala iba v tej akcii, ale inak je dosť kvalitná, no atmosféra a celé prevedenie filmu si ma moc nezískalo, chcel by som serióznejší štýl. Takže celkovo je to rozhodne nadpriemer, ale tých menších záporov je tu až príliš moc, aby ma to výraznejšie bavilo a znovu ma to už neláka. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No ty vole někomu tu ke spokojenosti stačí fakt málo. Vymlátíme všechno co se nám postaví do cesty všechno zabalíme do megastupidního děje natáhneme to skoro do dvou hodin a teď se z toho všichni poserte. Ne fakt ne nevím čím to je dřív mě tyhle akčňáky made in Asia ve stylu skopeme co se hýbe i co se nehýbe bavili víc. Dneska mi to příjde furt to samý a na jedno brdo. To bude asi tím, že už mi není 15 let, ale stejně už se těším jak tu jeden pomatený hysterik bude řvát jakej, že jsem rasista, jak pomlouvám Azijskou tvorbu atd.40% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Standardní arénovka s slušnou kamerou, mírně nadprůměrnou choreografií (kterou ovšem prasí místy přehnané fantasy drátování) a dementním dějem sloužící jen k napárování bojovníků do pár soubojů (tři větší, několik menších, a jedna všeobecně hromadná rubanice). Ničím to moc nenadchne, ani příliš neznechutí. Snad jen to je zajímavé, že hlavní postava vypadá úplně jako Bruce Lee ze kterého někdo vysál veškeré charisma a živelnost. 6/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na nějakou martial arts pecku. Tentokrát mi pod ruky přišel právě tenhle film. Příběhově je to slabota ( což je takových snímků zvykem ) takže to neřeším. Po akční stránce je to ale celkem nadupaný. Fightů je dost a choreografie soubojů je na dobré úrovni. Zklamáním byl pro mě ale finální souboj od kterýho jsem čekal daleko víc. Nejlepším fightem tak zůstal boj s opičákem. Yu Xing sice není Tony Jaa ani ( můj oblíbenec ) Iko Uwais i tak je ale vidět, že umí. Sice jsou v ranku martial art i lepší zářezy, ale 4 hvězdy si to určitě zaslouží. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla vážně pecka. Příběh sice nebyl nijak zvlášť originální, nebo složitý, ale co se týče soubojů, tak to nemá absolutně konkurenci. Během finálního souboje jsem prakticky neodtrhl oči od obrazovky. Jasně ve finále to byla celé takové jednoduché, ale hlavně mě dostala myšlenka a atmosféra, ve které byl celý natočený. A co přičítám tvůrcům k dobru, je to, že se tam nesnažili narvat žádnou milostnou zápletku. Za to jsem jim celkem vděčný. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Bitky promakané, Kamera zabírající až neskutečné detaily, skvělé Slow-Motion záběry, skvělá choreografie bitek a nakonec také výborní záporáci. To vše tento snímek obsahuje a já se jen kochal tou nádherou, co se mi promítala před očima. Také musím pochválit hezký soundtrack, který mi u soubojů nejednou přivodil husí kůži. Ještě bych chtěl vyvýšit souboj s Crazy opičkou, ten celý film vysunul na vrchol. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nerad bych, aby to vyznělo nějak špatně, ale tohle je prostě houska na krámě. Mám je rád, pokaždé přijdou vhod a vychutnám si je, ale že by mě nějak ohromovaly, to ne. Souboje jsou (hodně) fajn, postavy lehce nevýrazné a film jako celek mi přišel trošku zbytečně decentní. Ale vůbec si nestěžuji. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To byl sh!t. Pamatuju jak mi kolega EvilPhoEnix poslal první bitku z filmu, já byl nadšen! Jenže co z toho, když je děj doslova pitomej?! Nebo ne pitomej, spíše dementně zpracován. Děti uneseni, hrdina vlítne do chrámu a začne kosit nepřítele, přesně jak bych si přál! Akce je ovšem špatná. Choreografie úplně perfektní, jenže je tu jeden obrovský zápor. Nedůvěryhodnost veškerejch úderů!!!! Buď ani jeden nezapadl, jenže mně to přišlo jako poplacování se, nepůsobí to vůbec drsně, hlavně souboj s obrem, jsem si říkal, jestli ho ty údery nelechtají. A ten tvrdý dopad na hlavu o beton a zpět na nohy byl taky cool..:-)) Pak tu je zajímavej souboj s nějakou potvorou z nory, co nenávidí světlo, ta se celkem předvedla, jenže tu není ani žádná gradace těch fightů. Navíc jsou natočeny přehnaně stylově, zejména ten poslední v dešti a to "recovery" hlavního hrdiny bylo k smíchu, totéž pláč těch děcek, bylo mi to prostě ukradený! Nenechte se zmást tím hodnocením, ale toto je důkaz, že i když je chorča super, někdy ani to nestačí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Množstvo zbytočnej vaty snímok spomaľuje a tak mu nedáva príliš veľký priestor ukázať sa v plnej poľnej. Bojové scény iba újdu, v tomto som nekompromisný, videl som aj lepšie ( viď tvrdšie ), toto je len iba menší nadpriemer, pričom jedna z nich ( tá záverečná ) kopíruje súboj Nea a Agenta Smitha z MATRIX REVOLUTIONS jak po stránke vizuálnej, tak aj tej hudobnej. Celkovo vzaté sa na to pozerá fajn, ale nejaký trvalý presah to pre mňa mať nebude. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak historickej Martial Art filmek je vydařenej, ale jako nejlepší film minulého roku bych to neviděl. Asi jsem měl hodně velký očekávání, podle zdejších komentů. Souboje jsou peckový to jo, ale něco mi tu víc momentů, ze kterých by se člověk posadil na kaďák. Další věc je ta, že by mohl být filmek o dost kratší a tím by se odstranily hlušší místa, které celou tu podívanou dost kazí. Prostě Ip Man to není, kde mají dělové upovídané scény smysl. Obsazení není špatné a hlavní představitel umí. Emotivně je to dost chladný. Prostředí filmu taky neni kdoví jak líbivý a hudba v celku normální. Za mě bych to viděl lepčí průměr, ale asi jsem měl větší očekávání....... 69% :) ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo mimo měřitelné hladiny debility, fakt že jo. Když už chcete ukázat třískání se po držce a nemáte žádný děj, TAK HO PROBOHA NEVYMÝŠLEJTE, protože to může být ještě horší, než když se to tam bude jen v kuse mlátit po hlavách bez dějové výplně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se týká bojových umění, je tohle vážně paráda, a nejen ten finální příběh, který je prostě úchvatný i svým vizuálním zobrazením. Bojové umění je to, čemu tenhle snímek vládne. Bohužel příběh už je v tomhle případě něco jiného, a je to bohužel nepříliš příjemné klišé, které standardního diváka nijak neohromí. Trochu mě to mrzí, protože kvůli těm bojovým scénám by si film trochu lepší příběh zasloužil. Ty fantasy prvky jsou pak skoro zbytečné. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Videoherní scénář, trocha fantasy, tuna prazvláštních dialogů a k tomu nejlepší souboje minulého roku (promiň Adkinsne). Takhle nějak bych si představoval adaptaci Mortal Kombatu. ()

Reklama

Reklama