Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Zima končí, přichází jaro a tak je doba, kdy nebylo možno trénovat v otevřeném bazénu, pomalu ale jistě pryč. Nastal čas, aby se dal plavecký klub Iwatobi opět do práce. Nevraživost, která vládla mezi Rinem a ostatními chlapci, také zmizela a na její místo nastoupilo přátelství. Jenže maturita se blíží, všichni se již brzy budou muset rozejít, a kromě Rina ještě stále nikdo nemá vytyčený cíl. Navíc to nevypadá dobře ani s plaveckým klubem Iwatobi. Noví členové nepřicházejí a jakákoliv snaha o upoutání pozornosti prváků přichází vniveč. Navíc se na scéně objevil Rinův bývalý spolužák a nejlepší přítel ze základní školy - Sousuke. Co stojí za jeho návratem z Tokia? Dokáže plavecký klub Iwatobi získat nové členy? A jak se jim asi povede na závodech tamní prefektury? (EMIA)

(více)

Recenze (4)

HDeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omnoho slabšia napodobenina pôvodnej série. Protagonisti sú síce o rok starší, avšak v zápletke sa nedeje žiadny zásadný rozdiel. Dej miestami stagnuje na nepochopiteľne banálnych problémoch, ako napríklad Nagisov problém so známkami, pre ktorý mu chcú rodičia zabrániť v tom, aby ďalej plával v školkom klube. Všetko sa však postaví na nohy v momente ako sa Haru rozhodne začať riešiť svoju budúcnosť, a vycestuje aj spolu s Reiom do Austrálie, ktorá mu otvorí oči, To si predstavujem ako dokonalú myšlienku športového seriálu, nie akési chabé, teplošské náznaky záujmu spomedzi plavcov, ktoré mnohokrát vrcholia hádkami, podobným hádkam milencov. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gay swimming podruhé aneb estráda nejen umění plaveckého jinochů zženštilých. Oproti první sérii mi zde chyběl nějaký příběhový rámec, zejména tedy v první polovině, kterou tvoří vesměs epizodické díly s velmi podobným námětem (některý z členů plaveckého klubu má problém × ostatní to poznají × začnou to spolu řešit × síla přátelství vše vyřeší), což pro mě představuje zklamání spolu s úvodní znělkou, která oproti té minulé poněkud postrádá drive. Do první poloviny tak na mě druhá série působila dojmem zbytečně nastavované kaše, ovšem v polovině se onen příběhový rámec konečně objeví, pročež druhá série získá smysl, a následnou gradaci seriálu až do závěrečného dílu bych se nebál označit v rámci žánru za povedenou. K nám známým postavám se v pokračování přidalo jen pár vedlejších postav, které nijak nenarušily atmosféru předchozí série, hudba si udržela svou úroveň (závěrečná znělka je ještě lepší než v první sérii), vizuální stránka je malinko lepší a hlavní postavy se chovají o něco méně teple (ovšem Nagisa je stále z celé pětky nejpřihřátější a nic ze své přiteplenosti neztratil). Ve výsledku tak jde přeci jen o důstojné a smysluplné pokračování první série a povedeným závěrem (což ne vždy je u děl KyoAni samozřejmostí), jež se kromě výše zmíněných pozitiv a negativ od první série moc neliší. Stále je to teplé, stále je tam spousta nahých těl, plavání a řečí o síle přátelství a vytrvalosti při cestě za svými sny… a stále je to příjemná oddechovka, u níž se dá bez problémů vypnout a sem tam se pobavit – ať už chtěně na účet tvůrců, tak nechtěně. ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"voda je živá... jakmile se do ní ponoříš ukáže své tesáky a zaútočí... ale není se čeho bát..." Druhá série anime Free!, které se mě osobně moc líbilo a stejně tak jeho mladší bratříček. Takže všechny klady předešlého zůstávají. Pořád tu máme zábavu, spoustu energie, pěknou kresbu, s openingem i endingem spokojenost, pořád mám chuť si jít zaplavat. Fans do shonen-ai/yaoi si tu můžou rvát vlasy, ale pořád nic z toho, tohle je jiný žánr :D Rin je najednou nějak dospělejší a staví si nový tým, Haru má trable s motivací, Iwatobi SC stále marně shání nové členy, chlapce čeká národní kolo soutěže a závěr zase happy a neamerický, super. Parádní oddychovka o přátelství a lásce k plavání se spoustou vysportovaných plavců a jídel obsahujících makrely. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně rozporuplné. Zatímco první série byla vyloženě letní oddechovka, která si na na nic víc nehrála, série druhá moc tlačí na pilu emocionální stránky, která ne vždycky funguje. Jednotlivé zápletky postav se dají prakticky rozdělit do tří kategorií: 1) fungující problémy a traumata (Haru, Sosuke), 2) hledání sama sebe a vývoj charakteru (Makoto), 3) zbytečné výplně času (Nagisa, Rei). Aspoň Rin už není osina v zadku, ale mohl dostat trochu víc prostoru. No a úplně nejlepší byly ty momenty, kdy díly končí dramatickými/dojemnými nebo rovnou tragickými scénami a hned potom se ozve veselé "HEEEY FUTURE FISH!". Mimochodem opening i ending jsou překvapivě snad ještě lepší než u první série. No a jinak samozřejmě zase spousta plavání, přátelství a fanservice. A já mám pro ty kluky prostě slabost. 7/10 ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama