Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

veľmi nezáživne podaný príbeh a proste celé sa to nesie v nezáživnej povrchnosti, na dobu vzniku nejde o moc podarený výtvor /40%/ ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh s vůní římské mytologické ingredience byl hezky natočen, vždyť kolorit legend či bájných pohádek ožívá ve filmech dodnes. V době kasovních trháků Pána prstenů a jiných možná pro někoho staromódní záležitost, ale ovšem pro mě hezký relaxační večer. Stáří filmu poněkud ubralo na rozletu a dramatičnosti děje, ale nelze upřít, že přes naivňoučký scénář to mělo grády a nápaditost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Takmer až biblicky ladený príbeh o dvoch rozdielnych bratoch. Škoda, že úvod v ktorom ich vychováva vlčica nedostal pár minút naviac. Hlavný ťahúň je nepochybne kulturista Steve Reeves, ktorý bol kedysi spolu s Regom Parkom vzorom istého mladého Arnolda Schwarzeneggera, ktorý sa po rokoch tréningu stal opäť vzorom pre milióny mladých ľudí, medzi ktorými som bol i ja. Asi najviac sa mi do pamäte vryla scéna, kde Romulus vyorie brázdu na poli a stanový tak nové hranice budúceho slávneho impéria - Ríma. Film samotný môže pripomenúť Kubrickovho Spartakakusa a aj keď jeho kvality zďaleka nedosahuje, beriem ho ako slušný historický film, zvlášť keď zvážim koľko rokov ubehlo od jeho vzniku. Slabšie štyri.70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety a tehdy jsem sledoval se zájem. Jako malého diváka mě uchvátily postavy obou bratří a finále filmu...Rád bych viděl znovu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Klasický film, který pravidelně uváděla tehdy černobílá ČST, když chtěla soudruhy vzdělat i v něčem jiném, než byl tehdy značně populární dialektický materialismus:-))) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, dobrý scénář, který bohužel trpí průměrným zpracováním a tak mi je líto, že nemůžu jít s hodnocením výše. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, kde sa nešetrilo na kostýmoch a koňoch, ale na všetkom ostatnom áno. Film kde sa v prvom rade vraždí. A potom aj v druhom aj treťom rade. Vďaka nie príliš veľkému komparzu som už ani nechápal, kde sa stále objavujú noví dobrovoľníci na umieranie. Veľa napovie jedna sekvencia, kedy je zavraždená istá dôležitá žena a po cca jednej sekunde niekto zvolá, že vraždenie už musí skončiť. Asi nejaký chladnokrvný vizionár. Ani netreba dodávať, že ihneď nasleduje hromadný masaker. Lákadlom mala byť jedna známa prírodná katastrofa (nebudem spoilerovať), je však značným sklamaním. Ale nemá zmysel filmu vyčítať nízky rozpočet. Záverečná bitka je čistý priemer, ostatne ako celý tento umelecky neambiciózny film. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad filmu "Meč a Sandále". Oba herci (Reeves, Scott) mají opravdu skvěle vypracované postavy a hrát taky umí. Virna Lisi je správně křehká a Jacques Sernas zbabělý. Skvělá hudba Piero Piccioni umocňuje pěkně zvládnuté davové scény. Choreografie soubojů také není špatná. Pokud máte podobný druh filmů rádi (jako já) rozhodně si ho nenechte ujít. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film prvně viděl, tak se mi zdálo, že se zakládá posvátné městečko. A to za pořádných bolestí. Nyní už je vše jinak. Už to nechci vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kulturista Romulus a jeho neradodajná Júlia vs bodybuilderovský brat Remus a jeho vestálka s výrazom kólie Tarpea.  V tej mytológii, z ktorej historicky vieme holý prd, sa dá vymyslieť čokoľvek. Dokonca tu urobili Numa Pompilia Romulovho kamoša, hoci sa ešte ani nenarodil. Ale zas lepšie, ako keby dali k Romulovi Mao-ce-Tunga, to by bol väčší lapsus. Film je gýčový ako len film o mečoch a sandáloch zo šesťdesiatych rokov môže byť, ale zase je to oveľa viac pozerateľné ako seriálový moderný Romulus. Darmo, nie je Róm ako Róm. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Toto byl jeden z prvních filmů na VHS, který jsme si pořídili s videem, zázrakem tehdejší doby. Jako malá jsem ho viděla snad stokrát a teď, po návratu z Říma, jsem cítila tak trochu povinnost podívat se zase, bohužel s českým dabingem. Tehdejší verze byla s titulky, takže jsem se cítila trochu ochuzená o ten temperamentní jazyk, nicméně můj obdiv zůstává. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 17.2.1979+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 8.4.2012 (R: STV 1 = 1.4.2013), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava 1978) = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ (4.4.2012) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Historický film podle pověsti o vzniku města Řím (v originále Roma - podle zakladatele Romula) ocení především milovníci starších výpravných filmů. Kdyby tento film vznikl v dnešní době, určitě by dialogy vypadaly trochu jinak, ... ne tak toporně úsměvné (tedy alespoň v původním CZ dabingu). Naivní jednání prostého lidu pod vedením dvou bratrů Romula a Rema je poněkud zarážející, leč asi pochopitelné. V období 750 let před naším letopočtem vládla silná ruka a slabí se bezvýhradně podvolovali vůdčím osobnostem (eh, ... není to tak vlastně dodnes?). Kdo nerad ve škole studoval dějepis, tomu může být tento film nápomocen k doplnění chybějících vědomostí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto som očakával. Proste svalnatý krásavci, blonďavá krásavica a všetko k životu potrebné vybojované mečom. Inak boli to poriadni borci, tí herci. Film ako taký mi veľa nedal, ktovie či bol podľa skutočných udalostí do menších detailov, lebo na to nevyzeral, každopádne tie udalosti asi neboli nejako zvlášť zaujímavé, než napríklad vymyslený Gladiator. Pár nezmyselných rečí, nejaké divné efekty, trocha súbojov na lúkach a to bol asi tak tento film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z tohoto historického velkofilmu na mě opět dýchlo půvabné kouzlo starých filmů. Pověst o rozdílných dvojčatech, které zachránila vlčice, poté vychoval prostý pastýř a stála u zrodu Říma, je zpracována velmi pěkně, moc se mi líbila výprava, chlapiska jak hory a ženy krásné tak, až se tají dech (zejména Virna Lisi) + příjemný hudební podmaz. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nonstop dobrodružná nakladačka, ktorú ale miestami zhadzuje nekvalitné technické spracovanie ( hlavne tie takmer úvodné preteky koňov cez horiace prekážky ). Z prihliadnutím na to, že to bola len ďalšia talianská historická kusovka v hlavnej úlohe ( či úlohách ) s americkými kulturistickými bohatiermi, je však stále na čo sa pozerať. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Tak nějak jsem trochu na rozpacích mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec dávám vyšší hodnocení. Je sice fakt, že místy mi to přišlo zbytečně zdlouhavé, ale na druhou stranu mě docela dost bavila poslední půl hodina, i když ta legenda je notoricky známá, takže není pochyb o tom, jak to nakonec dopadne. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film patrí zo žánru ,,sandálových eposov" béčkovej kategórie, ktorých sa behom 60-tych rokov vyprodukovali celé desiatky u nás medzi najznámejšie. Známy príbeh dvoch bratov je tu podaný pomerne presne, teda z hľadiska legendy, inak asi veľmi historicky presný nie je. Samotný scenár je dosť naivný (bez akéhokoľvek odporu sa obyvatelia Alba Longy pridajú k bratom, keď je mesto v plameňoch), v rámci daného žánru sa však jedná o ten lepší prípad, rovnako na tom sú aj herecké výkony. Najviac tak vo filmu zaujme teda hlavné herecké duo, treba však povedať, že Remov prerod na zápornú postavu je tu veľmi stroho a skratkovito podaný a tragika jeho postavy je v závere nezvládnutou (čo sa aj dá od kulturistov čakať?) čiže víťaznejšie a to nielen zo záverečného súboja (americký názov filmu je neuveriteľne komerčný) vychádza postava Romula. S kladov filmu, ktoré ešte stoja za zmienku je to síce melodicky jednoduchá, avšak silne hrdinná hudba a kamera, ktorá svoje kvality dokonale ukáže v širokoúhlom formáte (mal som možnosť vzhliadnuť aj orez vo formáte 4:3, čo filmu dosť ubližuje). ,,TU KONČÍ LEGENDA. POTOM ZAČALI DEJINY NAJVäČŠIEHO MESTA NA SVETE. DEJINY VEČNÉHO MESTA. MESTA RÍMA." ()

Reklama

Reklama