Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaně převedená legenda o bájných bratrech, synové boha Marta, kteří měli svůj sen, odlišnou vizi o realizaci, ale konečný úspěch při stvoření jedné z nějvětších říší našeho světa. Nespokojení pastýři Romulus (Steve Reeves) a Remus (Gordon Scott) prodělají přerod ze zlodějů koní ve vůdce vzpoury a vizionáře, kteří k velké akci byli předurčeni svým původem a věštbou. Romulus je klidnější, Remus žárlivější a přesvědčený o svém místě na nejvyšším stupni. Nastává nutný rozchod, pád namyšlenosti a založení města moudrým Romulem. Z dalších rolí: Sabinská princezna Julia (Virna Lisi), která se dala dobrovolně unést Romulem, podlézavý zbabělec Curzio (Jacqus Sernas), sabinský král Tazio (Massimo Girotti), který tak vytrvale šel za svou pomstou potrestání únosu své dcery, tyranský král Alby Longy Amulio (Franco Volpi), matka bratrů a kněžka Rea Silvia (Laura Solari) a žárlivá Tarpeia (Ornella Vanoni), která byla beznadějně zamilovaná do Rema. Příjemně dobrodružněromantický příběh z mytologie dějin. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Navonok vyznie ako veľký epos s vážnou tématikou, ale vo vnútri iba šedý priemer so svalnatými bratmi a veľakrát videnými gestami, priemernou réžiou a menej nápaditým scenárom. Ako nádejný európsky historický veľkofilm mierne pokuľháva, čo ale nie je nikoho veľká vina pokiaľ sa nestavia do kategórie prvej ligy. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hm, ten film si dobre pamätám. Bol výrazným spestrením filmov ktoré u nás v tých časoch bežali. Film napĺňal kinosály nielen mestských kín. Bol úspešný aj na letných festivalov FFP (kto pamätá ešte tu "značku" ). Fil o historii Ríma, o legende, s o zaujímavým hercom . nehercom . (každý z nás vedel že je to nejaký významný kulturista a ticho sme zúrili keď kamošky sediace s nami v kine ticho híkali). S nostalgickou spomienku dávam filmu 4b.Už len za to, že sme ten film mali radi. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Aneb jak dvojice modelingových kulturistů založila jedno z nejslavnějších měst historie. Tady je znát, že film vypráví pověst a nesnaží se o nic víc. To ale neomlouvá tristní scénář a dialogy, i pověst se dá zfilmovat tak, abych půlku stopáže nekroutil hlavou nad tím, co tam postavy vypouštěj z pusy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo. To ale neubírá filmu na atraktivnosti tématu a hezkých herců. Jako dobový pohled na legendu o založení Říma je film dobrý. Bohužel se mu ale nedaří být filmem nadčasovým, protože výkony herců i práce s kostýmy a rekvizitami opravdu neodpovídají historické skutečnosti. Koukatelné to ale je, o tom žádná, a závěrečný boj - ač naivní - mě dost zaujal. Zejména technika boje, která byla opravdu originální (využití bažin, koňských "hradeb" a jam zakrytých listím). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)
  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Steve Reeves (Romulus) a Gordon Scott (Remus), ktorí hrajú vo filme dvojčatá, sa v reálnom živote nenarodili v rovnaký deň, ale v rovnakom roku - 1926. (misterz)

Reklama

Reklama