Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taken 1 nasadil laťku velmi vysoko, jedná se dnes už o klasiku, kult v akčním žánru, ten film snad nemá ani žádné negativní odpůrce, což se o málokterém filmu říct dá. Takenu 2 uškodila změna nešikovného režiséra a z inteligentní akční nálože se stal béčkový akčňák avšak stále dosti zábavným, no a Taken 3, pardon Parkinson 3 bych nazval spíše už jen thrillerem, protože po akční stránce si film podkopává nohy na plné čáře. Musím uznat ač je to velmi smutné, že mě žádná akce nebavila, vše je tak šíleně prostříhané a zběsilé, že nevidíte kur*va nic, hlava, ruka, noha, vlastně spíše jen slyšíte údery než je vidíte( Jako fanoušek Korejských akčňáků, tohle Amíkům tolerovat nebudu) a zde se to netýká jen u akce, ale je zde i spousta zbytečných a dlouhých záběrů do prázdna, no zkratka Megaton za kameru nepatří, takže teď jsem vyzvracel pachuť negativů a je čas na chválu. Co filmu výrazně prospělo je Forest Whitaker, ten chlap doslova září v roli mazaného policajta a jde vidět, že si svou roli na plné koule užívá, naštěstí i zde je pár zajímavých inteligentních vychytávek a solidní tempo přetrvává i zde, které určitě potěší, na tomhle tahle série převážně i staví, co se tedy týká scénáře veliká spokojenost, dalo by se to přirovnávat i k nedávnému Equalizéru, ovšem ten měl i režijní řemeslo v paži, což Taken 3 potřeboval jako sůl. PG 13 taky kazí dojem. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně mě fascinuje jak 63 letý Neeson vyskakuje z druhého patra domu, či z kutálejícího se auta. To bych rád na stará kolena taky dovedl, či měl alespoň taky tak šikovného dablera. Akce, kde je skutečný Liam Neeson nepůsobí na oko moc pěkně. Akční filmy si měl odbýt, když na to měl věk. Hodnocení tohoto snímku bude extrémně snadné. Je to horší než první díl (4 *) a lepší než druhý díl (2 *). Rozdíl oproti předchozím dílům je ten, že se z lovce stává lovná zvěř. Neesona chce dostat polovina policejního sboru USA a pár Rusáků. Za nejslabší prvek považuji jednoznačně oba dva záporáky, kteří bohužel oba stojí úplně za hovno. Příběh se vstřebat dá a na nedostatek akce si divák taky nemůže moc stěžovat. Střílím 3 * a doufám, že tato série skončí jako trilogie. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak čo už len ostáva? Snáď len povzdych za vynikajúcou jednotkou. Ani trojka nenapravila horší dojem z pokračovania Millsových lapálií s mafiánmi. Tentokrát prišiel rad na Rusov. Dejová linka sa mi však oproti dvojke zdala málinko prepracovanejšia a zaujímavejšia, preto dávam s odretými ušami tri hviezdy. 50/100 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)

Reklama

Reklama