Reklama

Reklama

Psí maso

(festivalový název)
  • Chile Carne de perro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu Psí maso je metaforou o osudu člověka, který byl v minulosti (zde konkrétně během chilské diktatury) zatažen do struktur, kde se podílel na represích. Hlavním tématem filmu je zprostředkování pocitu člověka, jenž konal zlo, ale neviděl v tom nic špatného, protože takovéto jednání společnost vnímala jako běžné. Fernando Guzzoni patří do generace stojící mimo tuto dobu, což ho nakonec vedlo k tomu, aby diktaturu zprostředkoval bez návratů do minulosti, bez konkretizace událostí a více se ponořil do psychiky člověka podléhajícího tlaku událostí. (La Película)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Film hrozně moc vsází na osvobození od kontextu, takže bez další rešerše vlastně nevíme, kým mohla hlavní postava být a co z ní mohlo udělat současnou trosku. Pokud není společensko-historické zasazení dostatečné, tak je to jen příběh člověka, který trpí duševní poruchou, ale nechce se léčit, který má problémy s bývalou ženou, který potřebuje opravit auto, aby mohl jezdit jako taxi, ale trvá to, a který v záchvatu opaří psa, ale není schopen se o něj pak postarat. Pokud víme, kým byl, interpretace se posouvá, kloním se spíš k variantě, kdy absence pohledu do minulosti filmu škodí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Také čilské 322, ale dnes samozrejme natočené výsostne "modernými festivalovými" prostriedkami. Kamera nalepená na protagonistovom chrbte, všade s ním rozknísane chodiaca, snaha o zachytenie autentickej reality. Lenže už sme to videli toľkokrát, že tú autenticitu nakrútenú týmto spôsobom ani nevnímam. Obsahovo taktiež Guzzoni nepátral po nejakom ojedinelom prípade a problémy hrdinu, vzhľadom pripomínajúceho komisára Cattaniho,sme videli už mnohokrát. Poteší ale prostredie chilského veľkomesta, nevídame ich na festivaloch často, hrdinova samota je tu až hmatateľná. Chýba silnejšie finále. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Výrazem carne de perro (psí maso) byli označování členové elitního komanda chilské pravice, které podporoval diktátorský režim a někteří z nich se stali ministry, poslanci, senátory nebo vlivnými podnikateli. (Zdroj: La Película)

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

Reklama

Reklama