Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh se odehrává v bouřlivé pohraniční oblasti Arizony a Mexika. Manželka bývalého šerifa Arizony je zabita na vlastním ranči. Zdá se, že do její vraždy je zapleten Mexičan, který nelegálně překročil hranici do USA. Fakta o tom, kdo za tragédii nese skutečnou vinu, jsou tak složitá a nejasná, jako problémy a napětí mezi lidmi žijícími na obou stranách hranice. Oba šerifové, jak bývalý (Ed Harris), tak i současný (Aden Young) hledají odpovědi a jejich životy se navždy změní. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného překvapilo, jak mě tenhle film zaujal. Příběh je celkem jednoduchý a přímočarý, herecké výkony nejsou oslnivé, není to ani nadmíru brutální, erotika je zde v podstatě nulová, ale je to krásně lidské a herci právě civilními výkony dodávají celému filmu ten správný look. Dobře se mi na to koukalo, už i jen proto, že to nebylo zbytečně emočně vyhrocené. A to klidně mohlo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Mojí dva oblíbení herci, Ed Harris a Michael Peña, co si přát víc? V tomhle dramatu o nelegálním přechodu z Mexika do Ameriky, o náhlém tragickém osudu ženy toho staršího a nelehkém údělu ženy toho mladšího. Oba se svým charismatem, v nádherné polopouštní krajině, doplněné moc hezky poslouchatelnou hudbou a krásnými koňmi. A skoro dospělými syny, kteří občas nevědí, co činí. Anebo mají někde vzor? Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Môže byť! Michael Peña je priam zrodený na takéto herecké úlohy, a aj v tomto prípade bol výborný. Naozaj vydarená atmosféra arizonsko-mexického pohraničia s nevyčerpateľnou témou hraničného prevádzačstva. Pri akomkoľvek probléme nie je nič jednoduchšie ako obviniť jedného z neustále prúdiacich nelegálnych imigrantov. Motív krivého obvinenia sa tak nesie celým filmom, a nebyť charizmatického bývalého šerifa, ktorý vzal vyšetrovanie do vlastných rúk, spravodlivosť by dostala opäť ďalšiu ranu. Zaujímalo by ma ako napokon dopadli tí traja "hrdinovia", ktorí sa hrali na ostreľovačov. Taký "hrdinský" skutok a napokon sa chlapci ani nepochválili? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nepříliš strhující příběh plný dobrých herců a atraktivního mexického nádechu. Co z počátku vypadá jako slušná pouštní survival naháněčka se mění v průbehu filmu vcelku plynule na scénáristicky zamotanou kriminálku s x postavami, které jsou dobře načrtnuté a solidně zahrané. Překvapivě jde tak o vyrovnaný počit, kde jsou všechny základní filmové složky na slušné úrovni, avšak z průměru to nemá na čem vyčnívat snad až na skvělou hudbu, která zní jako kdyby byla z nějakého piratského velkofilmu. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Westernem bych tento poměrně silný příběh z mexicko-americké hranice nenazval. Jedná se o čistokrevné drama, bohužel natočené zcela konvenčně. Nebýt slabého scénáře i režie, natož v mnohých scénách rušivé hudby, mohl se z Frontery (= Hranice) stát mnohem reprezentativnější přírůstek do početné skupiny snímků s podobnou tematikou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama