Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, takže pre mňa parádne prekvapenie. Film je od začiatku zaujímavý a pri tejto docela krátkej stopáži nemá kedy nudiť. Lákadlom bolo i obsadenie Rona Perlmana ,bol som zvedavý ako nám tento pán zostarol, keďže tretí Hellboy bude až v roku 2017 a tie roky jednoducho nezastavíš.. Záver prekvapil, čo som vôbec nečakal. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tož se nám záhadná thajská hra sestávající z 13 čím dál zvrácenějších úkolů přesunula do Ameriky. Zběsilé řádění zůstalo, ale (nejen) ten prapodivný konec z originálu byl eliminován - respektive nic nevysvětloval a neodhalil, přestože se v průběhu v pozadí trošičku zapátralo (čili víme, že podstata a historie byly úplně jiné). Ve výsledku vůbec nešlo o zatraceníhodný remake / variaci. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento americký remake původní thajské pecky mě bohužel nenadchl tak, jak by mohl, respektive vzhledem k výbornému námětu měl, a to hlavně ze tří důvodů. Za prvé mě zklamalo vyloženě televizní zpracování, kdy mi to prakticky ve všech filmařských ohledech připadalo jako třináctí díl sedmé řady jakéhokoliv krimi seriálu. Dále musím určitě zkritizovat ne zrovna povedený casting, kdy naprostá většina zúčastněných herců podává sakra mdlé výkony, o jejich nesympatičnosti a nevýraznosti ani nemluvě a co se týče přímo role hlavní, Mark Webber není vážně borcem, který by utáhl film a zde to v plné kráse jen potvrzuje. A za třetí negativum považuji úplný závěr, kdy se ústřední hrdina sice zachová čestně, ale zároveň tak nelogicky a hloupě, až to snad musí většinu diváku nasrat. Zbytek ale jinak působí jako docela fajn zábava, což z toho dělá ve výsledku alespoň průměrnou podívanou. Jednotlivé úkoly totiž nenudí a jsou i poměrně nápadité, i když mnohem více tvůrčí odvahy by tedy rozhodně neuškodilo, celé to má jinak i opravdu hodně svižný spád a sem tam se dostaví povedený nečekaný zvrat. Nicméně opakuji, s tak parádním nápadem, co se zápletky týče, z toho jednoduše měli amící udělat hvězdně nabušenou jízdu, která by všem urvala palice, a ne televizní jednohubku s ustrašeným režisérem bez koulí. Tento remake si zkrátka k originálu ani nečichne a je to vážně obrovská, nevyužitá šance na vytvoření parádní pecky. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

NIE, Nie, nie a ešte raz NIE! Síce nie som zásadne proti americkým remakom ázijských filmov ako mnoho divákov, väčšinu z nich som ochotný vziať aj na milosť (prvotriedny Ring, veľmi dobrý Grudge, slušné Mirrors, solídny The Uninvited a pod.) a zvyčajne aj chápem zmysel remaku priblížiť námety západnému divákovi. Ale dôvod prečo sa vynikajúci thajský 13 Game Sayawng pretočil do amerického 13 Sins úprimne vôbec nechápem! Z vizuálne pestrého thajského snímku sa totiž stal americký, amatérsky, ultralacný paškvil. Zvykne to byť presne opačne a ázijské snímky sa v amerických filmoch snažia pôsobiť o dosť veľkolepejšie. Tento krát však aj osem rokov starý thajský originál vyzerá oproti tejto americkej verzii ako diamant. Chabý vizuál a evidentne nízky rozpočet tohto remaku by možno nebol taký problém, keby film dosiahol aspoň tretinu kvality pôvodného snímku. Bohužiaľ, akákoľvek rafinovanosť pôvodného snímku , na ktorej v podstate celý čas staval, je úplne preč. Preč je originalita (logicky keďže sa len o nové spracovanie už raz videného), preč je zbesilé tempo, úchylná atmosféra, preč je intenzita jednotlivých úloh (väčšina pôsobí vyslovene smiešnie a tie najkontroverznejšie – jedenie hovna – úplne ignoruje, namiesto toho nahrádza kávičkovaním v reštaurácii s mŕtvolou) a preč je aj záverečné rozuzlenie, ktoré by diváka odrovnalo (to nahrádza kŕčovitým sentimentálnym koncom). 13 Sins doslovne všetky pozitíva pôvodného filmu zahadzuje a nahrádza ich samými negatívami. Verný je len v základnej premise a všetky zmeny, ktorými sa snaží odlíšiť nemajú žiaden prínos. Film to tak nie je zábavný, aj pri triezvej stopáži neskutočne nudí, chýba mu tempo a dynamika jednotlivých scén. Celkovú biedu už len podčiarkujú ochotnícke herecké výkony, kde namiesto sympatizovania s postavou z pôvodného thajského filmu, lezie svojou neschopnosťou Američan tak akurát na nervy. Od režiséra Daniela Stamma som nečakal ktovieaké zázraky, ale jeho predošlý horor The Last Exorcism bola aspoň neškodná jednohubka, toto je amaterizmus najhrubšieho zrna. Možno, keby som nebol oboznámený s vysokými kvalitami originálu tak tú jedno hviezdu udelím ... takto však nie! Namiesto plnenia trinástich bizarných úloh kvôli šesť miliónovej výhre by stačila jedna – dopozerať tento film. Prehra každého súťažiaceho by bola prehra viac ako stopercentne zaručená. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý krimi thriller. Po chvíli bylo jasné kam to půjde dál, ale vůbec ne jak to dopadne, takže jsem byl zvědav a zklamán jsem vůbec nebyl ikdyž myslím, že úplný závěr s Ronem Perlmanem a "hráčem" byl už zbytečný. Trochu mi to připomnělo Nerve: Hra o život, ale tam to byla trochu jiná liga. Hodnocení: 63/100. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama