Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká rodinná sci-fi o malém chlapci, přísně tajném projektu a odpovědi na otázku, zda je možno robota s city považovat za stroj. Po dramatické automobilové honičce zůstane v lese opuštěný desetiletý chlapec. Houbaři, kteří jej tu najdou, jej odvezou do blízkého dětského domova, protože si nevzpomíná ani na svou minulost, ani na své rodiče. Brzy se jej ujmou Richardsonovi, kteří už dlouho žádají o adopci. Daryl se seznamuje s novými přáteli, ale sám zůstává záhadný. Kamaráda Šneka překvapí bravurním zvládnutím počítačové hry, učitele výsledky matematického testu a adoptivního otce výkony v baseballu. Do rodinné pohody však zasáhne zpráva, že se přihlásili Darylovi rodiče. Vzápětí se ukáže, že chlapec skrývá daleko větší tajemství, než by se mohlo zdát, protože vůbec není člověkem... ale organickým robotem s elektronickou pamětí (DARYL je zkratka Data Analising Robot Young Lifeform - Data analyzující robot mladé životní formy). Armáda která celý projekt financuje, se jej rozhodne ukončit a chlapce zničit. Přátelé se jej však rozhodnou zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Phobia 

všechny recenze uživatele

D.A.R.Y.L. - film z dávnověku mého dětství, který byl (podobně jako "Pyramida hrůzy") zakután velmi hluboko v pavučinách mojí paměti a zakopla jsem o něj až tady a teď. Padla na mě nostalgie jak sfiňa. Soudružky učitelky nás kupodivu na tento kapitalistický snímek vzaly do kina a já jsem z něj byla naprosto odvařená. Týden jsem nemluvila o ničem jiném:-). D.A.R.Y.L. se okamžitě stal mým nejoblíbenějším filmem a chlapec/robot Daryl mým nejmilejším hrdinou. Co byste taky čekali od dítěte, které si od svých šesti let čmáralo vlastní sci-fi komiksy? Po takové době si vybavuju už jen to nadšení, děj prakticky žádný, hodnocení tedy berte s rezervou jako sentimentální úlet. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Na tento film si velice dobře pamatuji, ikdyž jsem ho na 100% viděl v 80tých letech u pradědy na prázdninách v tv. Velice se mě líbil a byl pro mě jako zjevení. Kdoví, jak bych se na něj díval dnes. Ale pro malé dítě je to napínavé dílko s originálním námětem na svou dobu (přeci jen v 80tých letech bylo v ČSSR plno úplně jiných druhů rodinných filmů). ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady to není tak super. Přestože D.A.R.Y.L. vzniká na podobném základu jako E.T., Starman, Číslo 5, je z něj hodně cítit kalkul, nepříliš dobrý režisér a nic moc herci. Barret Oliver v titulní roli je skvělý a herec co hraje jeho kamaráda Turtla ještě lepší, ale jinak film tvoří dvě poloviny - nudná a hodně kýčovitá první půlka a druhá půlka, která se snaží být akční jízdou, ale moc se ji to nedaří (dítě ve stíhačce nezkousnu ani já). Ale přesto to určité nějaké kouzlo má, takže za tři. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které jsem viděl jako raný teenager a které mě uchvátily. Přál jsem si mít také za kamaráda robota, nebo být androidem sám a všechny porážet v počítačových hrách. Dokonce jsem si chvíli téměř myslel, že robot jsem a že svoji nedokonalost jen hraju. Prostě vskutku inspirativní snímek pro děti:-) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rodinných filmov mám už napozeraných dosť, tento zaujal postavou robota s emóciami v tele chlapca, ktorý musí reagovať na bežné situácie a svojou samostatnosťou vo všetkom sa viditeľne vymyká normálu. Nič iné sa na tomto filme oceniť nedá, nezaujímavé ostatné postavy spolu s predvídateľným dejom tomu na kvalite nepridávajú. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Letadlo, kterým Daryl (Barret Oliver) nakonec uniká, je Lockheed SR-71A Blackbird, v té době nejrychlejší letadlo na světě. Bylo jich vyrobeno 31, z nichž se dochovalo 19, a konkrétní kus, který se objevil ve filmu s číslem 17964, poprvé vzlétl v roce 1966. Na rozdíl od filmu letoun přežil do dnešních dní. Z činné služby byl vyřazen v roce 1990 po 3.373 letových hodinách a nyní se nachází v muzeu ve městě Ashland ve státě Nebraska. (Stejšn)

Reklama

Reklama