Temné síly

Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi

Austrálie, 1980, 95 min

Simon Wincer

Brian May

Zajímavý počin světa horroru-mystického thrilleru s politickým pozadím. Dnes již nedílná součást pro svou originalitu díla a ztvárnění "ďábelského" Harlequina.!!(18.8.2010)

Trošku mix žánrů s pomalým rozjezdem. Myslela jsem, že se přes tu nudnou půlhodinku asi nepřenesu a DVD vypnu. Ale film mi nakonec všechno vynahradil.(26.8.2010)

Povedená atmosféra a nádherné efekty.(14.9.2011)

Harlequin staví především na výborných hereckých výkonech Roberta Powella, který zde bodoval hlavně díky svému charisma + bezchybnému projevu a Davida Hemmingse. Oba pánové patří mezi uznávané osobnosti a rozhodně byli hlavními tahouny celého filmu hned vedle výborných speciálních efektů a atmosféry. 7/10(23.8.2010)

opravdu slušná podivaná vzhledem k tomu, že jsem čekal blbost tak jsem byl opravdu mile překvapen a to se počitá.(14.8.2010)

Snímek sice může pro dnešního diváka působit trochu "nízkorozpočtově", ale možná i díky tomu získává zvláštní nádech syrově temné atmosféry, kterou svým způsobem doplňují křiklavé kostýmy a efekty. Původní název Harlequin se dá (pro zasvěcené) během filmu chápat dvojsmyslně, což mi připadá zajímavější než český překlad názvu. Vynikající herci (hlavně Robert Powell), kvalitní kamera, střih i hudba pak dělají spolu se zajímavými myšlenkami z filmu nadprůměrnou podívanou. A ten konec...(1.10.2010)