Ve francouzské vesnici je Manou italským dřevorubcem, silným a s širokým úsměvem. Neumí říkat ne, ženských sexuálním pozváním a žárliví vesničané ho začnou vinit z nedávných požárů a povodně. Je nevinný; viníkem je mademoiselle, městská školnice, jejíž nedávný návrat potěšil všechny, jen Manou je odmítá a ona je jím posedlá. Náhodou založí první požár a sleduje tím, jak Manou bez trička požár hasí. Následující katastrofy už nejsou náhodou a vyjadřují její šílenou touhu po něm. Také se spřátelí s jeho synem, obrátí ho proti němu, udělá mu ze života peklo a rozdmýchá v něm podezření. Její plány, Manouova upřímná nevinnost a městská xenofobie se výbušně promíchají. (oficiální text distributora)
Houdini
Zlatá Palma - výběr(10.1.2006)
Aky
Čiré neředěné zlo, které z hlavní hrdinky tryská, budí narůstající odpor. Byť člověk dojde k vysvětlení, kde se v ní bere, není schopen chápajícího pohledu. Velice silný film, který se obecností toho, co zobrazjue, vymyká zestárnutí.(22.4.2011)
PAGE
Výborná Jeanne Moreau v roli osamělé a toužící ženy, která svou nenaplněnou touhou, páchá zlo v malé francouzské vesnici. Studie zla, touhy, malosti, xenofobie.Moc dobrý film.(25.4.2009)
nascendi
Mademoiselle vo mne nevyvolala jednoznačnú odozvu. Pre Jeanne Moreau nebolo problémom zahrať vášnivé ženy, takže si poradila i s postavou ženy, vášeň potláčajúcej. Problémom filmu bola nezrozumiteľnosť konania a správania sa niektorých postáv, neukončenosť niektorých dejových línií a nedopracovanosť niektorých detailov, čo vo mne evokovalo dojem rýchlej alebo neporiadne odvedenej práce štábu. Je možné, že sa mýlim a chyba je na mojej strane, na hodnotenie to však nebude mať vplyv.(8.5.2011)
MR007
Krásná sonda do pokřivené duše osamělé ženy.(8.2.2010)