Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 2

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Recenze (728)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesnáším slovní spojení „nekorektní humor“! Jde o lingvistický paskvil, sloužící výhradně upjatým, přechytřelým teploušům k rádoby yntelechtuálnímu vyjádření pocitu, že je něco dře v jejich dokonale vyběleném rektu podobně jako „drátěná šprcka“, „vegetariánský salám“ nebo „ostnatá okurka“. Objektivně může být humor třeba drsný, fekální nebo dementní, avšak nikdy ne nekorektní, neboť to zavání pouze povýšeneckým pohrdáním nemalými skupinami všech těch usměvavých pojídačů žiletek, koprofilů či mentálních zabržděnců. Tumor pana Mkfr-lejna je určitě maligní, mnohdy metastázuje až do bránice, avšak jeho pičující plyšák dost nevyzpytatelně žongluje se všemi výše uvedenými ingrediencemi a po čtyřech až pěti frcích hraničících s naprostou genitalitou vám je Set vzápětí schopen s downovským chichotáním rozmazat po xichtě hovno či čerstvý ejakulát, nebo po vás hodit smradlavou, lepkavou kouli holyvůdského patosu. Škoda. Ale i tak od jedničky velký pokrok a daleko vyváženější mix, v němž konečně začíná vítězit temná strana, která jej všemi cestami přibližuje k hrobu. A hnusné Amandě se musím omluvit, neboť jsem jí evidentně křivdil, když jsem se domníval, že je tak vytlemená, protože ji vždycky před klapkou někdo v přívěsu foukne do prdele obří kládu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se bál, aby se ta kadence humoru, která byla ze začátku opravdu velmi mohutná nevyčerpala a po zbytek filmu se nevařilo z vodičky, ale nic takovýho, humor tu poctivě dojel až do konce. Mark je sympaťák a Ted idol, to se to pak příjemně kouká a dobře směje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je to zbytočne dlhé, má to pár hluchých miest (väčšina scén na súde) a sem-tam pokus o vážnejší či romantický tón príliš nefungujú. Ale ten zvyšok je väčšinou veľmi vtipný a niektoré scény (Neeson, Jurský park, likvidácia stand-upu, Amanda vs. Glum) sú geniálne. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat. Byl jsem mile překvapený. Na film jsem šel s tím, že jsem se u prvního dílu moc nezasmál, navíc to byla kravina už z podstaty, a tak jsem to původně plánoval mít jako takový časový vypěňovák u doby mezi sezením na gauči a přesunutím do postele. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem se u filmu začal suprově bavit. Je to jen a jen důkaz toho, tedy u mě, že na specifický humor u komedie musíte mít náladu. Nebo možná i dozrát, těžko říct. U tohoto filmu mi ten humor prostě sedl. Byl správně sprostej a přesně takovej ten nerdskej, kde když znáte souvislosti, nemůžete se přestat smát. Nehledě na to, že i dabing je tady pecka. Když se sejde více ukazatelů a vezme se to kolem a kolem, tak se musím přiznat, že tak dobře jsem se opravdu dlouho nezasmál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $81,284,830Tržby Celosvetovo $213,734,783Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ opäť delikátna záležitosť, ktorá má rovnaké grády zábavnosti ako prvý diel, všetko tu funguje ako hodinky, hluchých miest minimum, prachsprosté gagy dokážu za každým dostať diváka do kolien, v kine som sa zabával luxusne, Amanda Seyfried krásne doplnila ústrednú dvojicu, maškrta /videl v kine: 95%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Moment překvapení je pryč, kupa humorných tref zůstává. Druhý Méďa je víceméně stejný jako ten první, protože opakuje úspěchy i chyby prvního dílu. Ze začátku tedy přichází kanonáda výborného humoru, který je buď nápaditý nebo alespoň tak drzý, že bez okolků funguje. S přibývajícím časem se ale dere do popředí příběh, se kterým to už tak slavné není. Méďa tentokrát bojuje o své lidství a je to přesně tak povrchní a zkratkovité, jak se čekalo. Což je škoda, protože je vidět, že se mířilo o trochu výš. MacFarlane to ale neumí moc prodat, a tak Méďovo trýznění akorát nazdařbůh prokládá hrubozrnnými nebo vyloženě divnými scénami. Občas to zabírá nádherně, občas je z toho trapná křeč. V konečném součtu ale převažuje to první a rozhodně je tu kupa scén, které budete s chutí líčit kamarádům. Takže mise splněna. (7/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film, který neměl vzniknout. Párkrát jsem se uchechtl a rozvedení nápadu zda je Méďa člověk, nebo věc bylo docela zajímavé, ale prostě to vůbec nefunguje. Wahlberg celej film čumí jak tele a jeho, pomalu ale jistě, stárnoucí ksicht už se na tuhle roli nehodí. Nejhorší je, že to prostě vůbec není vtipný. Fakt jeden z nejrozpačitějších sequelů vůbec. MacFarlane by se na to asi měl vysrat, protože se zdá, že s prvním Méďou vyčerpal svůj potenciál k natočení dobrýho filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POZORNOST CELÉ ZEMĚ UPOUTAL SOUDNÍ SPOR O ROZŠÍŘENÍ PŮSOBNOSTI OBČANSKÝCH PRÁV…“ /// Honění, lízání šedivky, píchání mrdavejch vočí… Ted a jeho sexy paní stojej před problémem. Kupodivu to není neplodnost, ale boj o občanský práva! Všichni jsou nabušení nechutnejma kecama, což je fór jako prase. Jestli je to někomu málo, ještě maj v záloze chování „jako debil“. Navíc natáhnout komedii o vulgárním plyšákovi na hodinu padesát mi taky nepřijde jako vrchol inteligence. A přitom mně na začátku vůbec nebylo jedno, jestli je medvěd osoba nebo věc. Věřil jsem, že důležitý bude, jestli ve mně dokáže vzbudit lásku (nečum debile, teď ti má ukápnou dojetím slza!). Uznávám, že trošičku se mu to podařilo… (ty vohrnutej čuráku!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju se vyrovnat s faktem, že můj plyšák nemůže mít děti. 2.) Základem našeho manželství je hulení. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,442 // Otvárací Víkend v USA: $33,507,870 // Jedna z ďalších luxusných komédií, ktorá je nabombovaná ohromným zmyslom pre humor a vtipnými scénami. Každý nadšenec komediálneho žánru si rozhodne príde na svoje. Ted 2 je jedna z najlepších komédií, ktoré som za posledné dva roky videl. Všetkým vrelo odporúčam...... 100% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak svině. Co se týká humoru je sequel velmi podobný dílu prvnímu, kdo tedy nepřistoupil na hru v díle prvním může jít sledovat intelektuální dramata, ostatní sorta, která se umí bavit a umí si užít život bude žasnout, šílet, brečet a řvát. Příjde mi, že druhý díl má i zajímavější příběh, především jako velké plus považuji Tedův soudní proces, který trvá asi 20 minut, ale je nejen vtipný, ale také velmi inteligentně a suverénně podaný, že se i na kvalitní soudní thrillery kouká z vysoka. Jinak klasika, spousta nadávek, trávy, narážek na filmy, na herce, celkově na všechny celebrity, pro náš národ kolikrát i neznámé ( Kdo u nás kouká na Super Bowl viď ?). Plusem je i super tempo a svěží zábava po celý film. Z kina odejdete s úsměvem na tváři. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je Samuel L. Jackson?“ – „Videla si v živote nejaký film? On v ňom hral toho černocha.“ O čo menej ma bavila jednotka, o to viac som si užíval prvú hodinu dvojky. Ted s Johnom mi až teraz pripadali ako zohraní a sympatickí priatelia, ktorí riešia komplikované životné situácie (absenciu penisu). Súdny spor bol zaujímavý a originálny a tešil som sa, čo bude ďalej. Bohužiaľ, tretia polhodinka bola zbytočná road movie (Morgan Freeman ich prehnal cez pol Ameriky kvôli niečomu, čo im mohol povedať do telefónu) a posledná polhodina (dojazd na fesťáku) ma až ubila (Giovanni Ribisi bol extra otravný už v jednotke). Našťastie, Seth MacFarlane po Všetky cesty vedú do hrobu (pri ktorých som sa skoro povracal, určite si na TÚ scénu pamätáte) chytil druhý dych a prichádza s viacerými humornými WTF scénkami, ktoré mu vždy išli najlepšie (hádzanie jabĺk, Jurský park, stand-up). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ...tady už je to ale horší. Co se mi tak líbilo na prvním dílu, tedy jednoduchost, hlášky, odkazování a především momenty absolutního překvapení, druhý díl bezezbytku postrádá. Jasně, potěší vás tu pár cameo roliček, několik lepších vtípků ale celé je to ukryto pod tunou nudnejch, nezáživnejch a co hůř, nevtipnejch krávovin, které dohromady rozbíjí celý tenhle skorofilm. Skorofilm, protože si nejsem jistý, že se tohle vůbec dá považovat za skutečné filmové vyprávění, když jsem v kuse vytahován z děje. Ne, nesedlo mi to, nelíbilo se mi to, Seth MacFarlene to trefil jednou ale od té doby samej úlet. Potřebuje nad sebou pevnou ruku, tohle zkrátka nefunguje. 5/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

To malý plyšový hovado a Marky Mark jsou zpátky a kupodivu je to jedno z mála pokračování komedií, co neztrácí jiskru ani vtip. V tomhle případě je humor ještě tvrdší, nápaditější, camea vytříbenější, přesně na co máte v létě náladu doplazit se po práci do kina. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl. Bál jsem se, že v pokračování se bude MÉĎA krotit (resp. bude krocen), ale je to ještě trochu víc za čárou než jednička s mnohem větší porcí vtipů. Zázrak! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co je kód 317? - Někdo zase zkoušel ukrást Tomovi Bradymu mrdku." Má-li něčí semeno stanovený policejní kód, tak je to super. Skvělý je rovněž vyhledávač Google s neustále vyskakujícími černými péry, modelka Glum, dva diverzanti na Comic-Conu a samozřejmě Flash Gordon - taky si asi svou poslední spermii schovám pro případ, kdyby mi na moři došly proteiny. Méďův a spol. humor mne prostě bavil, ale boj plyšáka za lidská práva mi to celé trošku kazil a brzdil zábavu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První Ted, ač velmi originální a sledované dílo, nepředstavoval úplnou trefu do černého, neboť namísto údernosti Family Guye přinesl otravně korektní film, který se nedokázal vyhnout hollywoodským klišé. Ted 2 ze stejného konceptu příliš nevybočuje, ale hned po chvilce je znatelné, že umí to samé udělat znovu a lépe. A právě i to málo dokáže v sequelu příjemně překvapit. Kéž by Seth MacFarlane vybočil z hranic korektnosti ještě více a vytvořil by skutečně něco tak absurdního jako je hraný Family Guy. O tom, že by to šlo nepochybuji, protože náznaky tady jsou. Osobně mi činí radost i jen to, že ve filmu poznáme známé hlasy nejen z Family Guye, ale i American Dad. Celkově je Ted 2 velká pohoda a za Liama Neesona zaokrouhlím hodnocení nahoru. 7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hromský kámoši se vrátili opravdu ve velkém stylu. První půlhodina je naprosto boží a strká do kapsy i jedničku. Kadence hlášek je na maximu a frekvence cameo rolí nemá obdoby. Při soudním procesu tempo lehce upadlo, ale Seyfried se ukázala jako skvělá volba a dokázala si ze sebe udělat srandu jako málokterá herečka. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce notný pokles dolů. Vtipy vůbec nevycházejí z příběhu samého, ale ve většině scén jsou přidány jakoby navíc, aby se divák alespon něčemu zasmál. Koncept je sám o sobě dost nelogický, což se v prvním díle v podstatě neřešilo a bylo to dobře - divák tyto aspekty jednoduše nevnímal a bavil se promyšlenými gagy, protože o ničem jiném tohle není. Druhý díl se v jistém zasazení do reálného světa skrze soudní proces příliš plácá (a zbytečně narozdíl od Andrew - člen naší rodiny, kde to má své opodstatnění) a posouvá celý film někam úplně jinam. Třetí díl by už neměl vzniknout, téma je vyčerpané. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jak se patří. Ani horší, ani lepší, prostě druhý, s nekolísající kvalitou. Za velké plus lze považovat, že autoři neopakují to, co fungovalo v prvním díle. Dokonce méďa je zde krapet jiný, mírně vyzrálejší a částečně umírněnější. Tím ale lepé glosuje a mně to tak přišlo vtipnější. Ale pošuk je to stejně, to zas jo. Některé fórky dovedou opravdu vydatně rozesmát, jiné jen lehce rozveselí, ale to nevadí, protože tu je ještě příběh, který je docela zajímavý, a tempo, které nenudí. Google fórky patří dokonce k těm chytřejším. Zkrátka vůbec ne hloupá komedie o takové pitomosti, jako je oživlý plyšový medvídek, bojující za svůj status osobnosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Honit quaterbacka New England Patriots a nebýt přitom na hřišti? Oplzlého Paddingtona stahuje v téže řece srst nasáklá ukřičenou vulgaritou, soudními proslovy a fruktózovým patosem (Morgan Freeman jakožto lidumilný právník operující se slovem láska byl zralý na úder světelným mečem). Ty opravdu krutopřísné momenty, a že jich je jak prstů na ruce problémového člena Yakuzy, naopak bodují svojí hravostí a rezervovaností (pole Johna Williamse, postavičky na Comic-Conu). MacFarlane by měl přestat trpět utkvělou představou, že jsou jeho scénáře natolik nahuštěné vtipem, že si zaslouží dvouhodinové stopáže.. hashtag# Vyndejte mu baterky ()

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama