Reklama

Reklama

Johnny Worricker: Bitevní pole

(TV film)
  • Velká Británie Salting the Battlefield
TV spot

VOD (1)

Po útěku z ostrovů Turks and Caicos se Johnny a Margot neustále snaží měnit místo svého pobytu a cestují různě po Evropě, aby je agenti MI5 nenašli. Johnny kontaktuje Rolla Maverleyho, aby tisku vyzradil informaci, že premiér Alec Beasley je podplácen charitativní nadací Stirlinga Rogerse. Tajné složky sledují i Johnnyho těhotnou dceru Julianne, což se mu nelíbí, a proto se chce vrátit do Londýna. Aby zmátli své pronásledovatele, Johnny a Margot se rozdělí, zpět do Británie jede každý sám. Margot agenti MI5 vypátrají a chtějí ji zatknout. Pomůže jí Rollo, stihne ji naložit do auta a odvézt k Johnnyho příteli z Cambridge. Johnny se pak sejde s Tankardovou, která mu prozradí, že to byla ona, kdo připravil premiérův pád, a žádá ho, aby se vrátil k MI5. Johnny to přijímá výměnou za Julianninu a Margotinu bezpečnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spíše pokračování jedničky, než nějaké větší dějové navázání na dvojku. Z té se sem přehoupla jen zmiňovaná smrt z pláže, jméno ostrova a Helenina postava. Vracíme se k politickým čachrům v zemi Down Street 10 ale nejen za těmito dveřmi, ale už mi tu bylo nějak navíc přílišno lidského dramatu a vyříkávání si vztahů mezi postavami, což nesedělo k jakémusi špionskému mysterióznu, o které se mělo zřejmě jednat. [SPOILER!] A finální vyznění ála "všechno bylo plánované, dobře jste posloužili a všechno, co se za dva a půl filmu stalo, byla ve výsledku jen fraška, tak pojď domů" mě poměrně zklamalo, čekal jsem něco trochu víc. [/SPOILER] ~ Pokud to ale pojmu jako trilogii, tak na televizní poměry slušná práce, byť s lehce sestupnou tendencí schopnosti udržení pozornosti diváka. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Salting the Battlefield - film, ve kterém hlavní hrdina Johnny Worrickese (Bill Nighy) se svou bývalou přítelkyní Margot (Helena Bonham Carter) cestují po Evropě a snaží se obelstít bezpečnostní služby a pomstychtivého premiéra. Sledována je také rodina a přátelé. Jak tohle vyřešit? Ve filmu není uveden datum, ani název vládnoucí politické strany, ale divák si dovtípí, že se vše motá kolem Tonyho Blaira...Průměrný film, který nikoho nenadchne, ale ani neurazí... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkově mají na televizní produkci tyhle filmy s Billem Nighym v hlavní roli velmi dobré herecké obsazení. Je fajn vidět herce v takových filmech, že si nenechávají svůj um jen pro velká plátna. Bohužel ani jeden z trojice filmů s postavou Johnnyho Worrickera mě nedokázal skutečně uhranou, a to ani scénářem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

3. díl, který už nedohnal úroveň toho prvního. Bill jako analytik MI5 v agentském filmu, kde nepadne jediný výstřel. Od samého začátku se to točí kolem jedné složky, kterou si vzal domů k prostudování. Také kvůli těhotné dceři se vrací za zahraničního úkrytu v Německu zpět do Anglie. Intrikánský a podplácený premiér, se kterým se setká, elegantně odstoupí, aby přešel do role "neposkvrněného" mírového vyjednavatele. Nová šéfka oddělení v MI5 je do celé věci tak zvláště zapletená, Bill se rozejde s Helenou, aby se na konci opět vrátil do MI5. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Trpce horkou prichut ma treti dil teto konspiracnni spy serie pro vetsinu zucastnenych. Nelehky je zivot spiona na uteku, zvlast kdyz obeti musi prinaset i jeho blizci. Hure se zacina dychat i jejich vysoce postavenym protivnikum, jak se stahuje opratka, zatimco na svou korist netrpelive cekaji jejich nastupci. Konspiracni praktiky ze vsech moznych uhlu, udel sledovanych ale i sledujicich, to je zhruba obsah tretiho dilu s intenzivnejsi slozkou drama, nez tomu bylo u jejich predchudcu. Celou trilogii jsem si az prekvapive uzil. Pokud patrite mezi fanousky zanru v teto komornejsi a nikam nespechajici forme, nenechte se odradit nizkym hodnocenim od ne vzdy soudnych kolegu, co nejsou schopni ohodnotit film v ramci jeho specifickeho zanru ci kategorie. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama