Reklama

Reklama

Gulaab Gang

  • Indie गुलाब गैंग (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesnické společenství žen a dívek v růžových sárí vede Rajjo (Madhuri Dixit), která vždy usilovala o to, aby ženy získaly lepší postavení i vzdělání. Teď žijí spolu, vyučují děti, poskytují útočiště těm, kterým ublížili muži, a nebojí se jim mstít. Před volbami vzroste napětí, když do vesnice přijíždí cynická a prospěchářská politička Sumitra Devi (Juhi Chawla), která chce opět vyhrát. Nejprve se snaží Rajjo získat na svou stranu, to ale není kvůli rozdílným postojům možné. Mezi dvěma silnými ženami vypukne nejdříve skrytý boj. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní popisu som sa tešil, lebo námet vyznieval fakt výborne. Aké smutné, že práve námet bol jedným z mála pozitív tohto celého filmu. Úprimne, vôbec ma to nezaujalo a ani nebavilo. Počiatočný súcit s Gulaab gangom sa postupom času zmenil na averziu. Nie kvôli tomu, že by som fandil oportunistickej druhej strane, ani násilníckym praktikám mužov v tomto príbehu. Ale preto, že ružové sárí sa mstili rovnakým násilným štýlom ako ich "oponenti". Človek by čakal, že pomsta príde aspoň nejakým fundovaným a dômyselnejším štýlom. Násilie plodí zas len násilie, a to bol nekonečný kolobeh aj v tomto filme. Asi by sa mohli v tomto prípade držať aspoň trochu toho slávneho Gándhiho výroku "Oko za oko nás všetkých spraví slepými." 1* za námet, inak veľké sklamanie... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica po všetkých stránkach viac než slušná. Logika sa udržala na uzde, emócie dostávali typický indický priechod. Lenže od "inkriminovaného" boja o pšenicu sa vo mne niečo spriečilo, a už to pre mňa viac nebol vnútorný záujem, ale len zvedavosť z rozuzlenia. A to sú dve úplne odlišné veci. Skrátka, celkový dojem zo samotnej story skĺzol do takej sféry mimo realitu, že som priebeh udalostí už nedokázal viac akceptovať. Škoda, lebo "Gulaab Gang" vôbec nie je zlým filmom, ktorý ponúka omnoho viac, ako len pohľad na akúsi story o "spolku" žien v boji za ich práva či celkovú spravodlivosť. Zákerné zákulisie politiky, respektíve falošnosť politikov, to je to, čo tu divák nájde ... P.S.: inak tie tanečné choreografie sú dokonalé (!). ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková drsná emancipační pohádka. Dvě silné ženy se utkají a padají při tom hlavy. Muži jsou jen vykonavateli, rozhodují ony. Přičemž velice pragmatická politička s psychopatickými sklony muže ráda ponižuje. Zatímco šéfová růžových sárí je vůbec nepotřebuje a spíš ji překážejí. Nepříliš lichotivá vizitka pro pány, což? _____ Juhi snad nestárne a vzhledem k roli, jakou hraje, až trochu děsí, když použije ten svůj čtverácký pohled. Madhuri neztratila nic ze svých přesných tanečních pohybů. V boji vypadá jako indická obdoba Xeny v sárí. A když se napije studené vody, začnou se dít věci. Mezi ostatními mě zaujala ještě divoká mužatka, co se nebála. _____ V druhé polovině snímku už to bylo lehce na štíru s logikou. SHRNUTÍ: Strašák pro všechny "tradičně" smýšlející muže. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

První, co mě dostalo, byla hudba a písně spojené v tanec. V nich se zpívá o chudobě, o politicích, o životě a o všem co přináší. Opět jsem si sáhla na dno své duše zhýčkané Evropanky a bez dechu jsem sledovala drama v zemi, kde žena nebo vzdělání znamená velmi málo. Zvlášť scéna, kdy přišla Rajjo do školy ve městě a měla proslov ke studentům, kteří byli otrávení z toho, že přijdou díky ní o oběd, co znamená mít skutečný hlad. Dojala mě síla Růžového gangu bojovat proti zkorumpovaným politikům, proti bezpráví a jejich snaha učit chudé děti. "Mohu dostat vodu? Vyschlo mi v hrdle". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na Indech se mi líbí, že dovedu spojovat žánry, které se jeví jako nespojitelné, anebo je toto spojení na první pohled dost těžko proveditelné. Ve snímku "Gulaab Gang" spojují akční film s revenge movie a do toho ještě řeší závažné téma postavení žen ve společnosti. A to spojení v tomhle případě skvěle funguje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmového snímku odstartovalo v průběhu října roku 2012, aby se vzápětí objevila v komerčních médiích kritická zpráva, že film pracuje s fakty, týkajícími se The Gulabi, skutečného spolku hindských žen, aktivně bojujících za sociální zrovnoprávnění žen v zemi, kde je stále i dnes žena považována jen za "věc". Jeho zakladatelkou je Sampat Pal Devi, která se v minulosti již mnohokrát objevila před soudem za vážná ublížení na těle, když byla společně se svými přívrženkyněmi přistižena, jak s puškami AK47 krotí násilnické muže, bijící bezbranné ženy. Celou situaci uklidnila až režisérova slova, obhajující nezávislost filmového námětu, jehož podstat nemá s touto radikální skupinou žen nic společného. (Conspi)
  • Jen krátce po uvolnění snímku ke komerčním účelům, bylo Sampat Pal Devi, zakladatelkou skutečného ženského hnutí za rovnoprávnost The Gulabi, podáno u Nejvyššího soudu v Dillí oficiální oznámení o plagiátorství a urážce na cti. Toho se dopustili filmoví tvůrci, kteří bez jejího souhlasu pracovali s fakty, týkající se nejenom jejího osobního života, ale rovněž i života samotného spolku The Gulabi, který díky nesprávné interpretaci může doznat značného poškození na cti. 5. 3. 2014 bylo Nejvyšším v soudem Dillí vydáno oficiální prohlášení, které znemožňovalo filmovým distributorům komerčního promítání snímku na území celé Indie. (Conspi)
  • S hlavními úlohami byla zprvu spojována hindská herečka Tabu. K realizaci avizované spoluúčasti nedošlo díky omezeným finančním prostředkům filmových tvůrců. Její pozice byla režisérem snímku nahrazena hindskou herečkou Madhuri Dixit. Tabu byla později nabídnuta role ve vedlejších úlohách, tu ale herečka odmítla. Její místo bylo pro tuto roli přeobsazeno populární hindskou herečkou Juhi Chawla. (Conspi)

Reklama

Reklama