Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Diskuze

CZudis

CZudis (hodnocení, recenze)

Je to věrný předloze? mám to v povinné četbě, ale nejsem zrovna knihomol.

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Šandík: Svatou pravdu máš..hlas Julie mě ale přinejmenším pobavil, hned se mi vybavila Gadgetka z Rychlý roty :-)

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Moje první setkání se Šejkspírem vůbec. Strhující příběh. Problém jsem měl s veršovanými dialogy. Takhle je to psáno v originále pro divadlo?

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Český dabing opět dost hrozný. To to naše slavná ČT nemohla uvést v původním znění s titulky? A proč nestárnoucí divadelní klasiku překládá jakási Olga Walló, když je k dispozici řada skvělých divadelních překladů, počínaje J. V. Sládkem a konče Martinem Hislkým? Snaha ušetřit prachy? Nebo proboha proč? Tohle přece není normální film, text je jeho nejpodstatnější součástí!

mirecl

mirecl (hodnocení, recenze)

Tak tento film som videl, keď začínala moja puberta. Dobre načasované....V ten deň práve zomrel Brežnev a Maďarská televízia musela zmeniť program. Veľmi na mňa zapôsobil, aj keď z povinného čítania som príbeh poznal. Neskôr som od Franca Zeffirelliho videl i ďalšie filmy. Keď si niekto myslí, že tu začnem hodnotiť kameru, zvuk, kostými,... tak je na omyle. Tak to tu totiž na tomto portáli chodí. Ľudia sa tu cítia byť filmovými kritikmi a strápňujú sa. Dokonca si dovolia hodnotiť pri iných filmoch (fikciách) správanie hrdinov, či je "reálne" alebo nie. A to, ako sa podľa nich dej mal vyvíjať aby bol film "v poriadku". Trúfalosť by bola hodnotiť Shakespeara, či vykreslil skutočné a možné správanie hrdinov alebo nie alebo kde bolo citové vydieranie príp. manipulácia a keby nebola a režisér by to upravil, bol by film lepší... No ale od ľudí, ktorí tu chodia, vystane všetko. Česť výnimkám. Radšej tie komentáre ani nečítam...

Monoxid

Monoxid (hodnocení, recenze)

cocinka: Naprosto souhlasím z pozice příslušníka mládeže 21. století...

 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si včera u tohoto filmu opět hezky pobrečela,je to film mého mládí a za těch 40 let neztratil vůbec nic na své kvalitě ,podle mne nejlépe zpracovaná verze.Výkon mladičkých herců je úžasný.

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama