Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze (224)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Flint! Flint! Flint! Právě Toby Stephens, který si slavného kapitána střihl, by mohl být hereckým tahounem tohohle slušně vypadajícího pirátského dobrodružství z produkce Michaela Baye. Ostatní obsazení je vesměs neznámé a trošku těžkopádnější úvodní díl nás do dění vtahuje jen lehkým seznámením s postavami, pár akčními scénami a samozřejmě trochou toho "odvážného" sexu, který nesmí na stanici Starz chybět. Doufám, že další díly už budou trochu svižnější. Pilot - 70% Pořádné pirátské dobrodružství v televizi chybělo a byť mají tihle piráti ještě co zlepšovat (v druhé sérii na to bude prostoru dost), jedná se o povedenou záležitost. Jde tu víc o atmosféru, než módní twisty a akční děj za každou cenu, což samozřejmě nemusí sednout každému, ale pokud nečekáte námořní bitvu v každém dílu, budete spokojeni. 1. série - 80% Kdo vzdal sledování tohohle pirátského dobrodružství po pár prvních rozjezdových dílech, velmi prohloupil. První série byla zkrátka víceméně seznamovací, ale co tvůrci předvádějí ve druhé řadě, to je neskutečně pekelná jízda. Spousta událostí a zvratů prakticky v každé epizodě a přitom tvůrci zůstávají věrni svému stylu a vědí, že nejen námořními bitvami živ je divák. Tahle řada mě natolik strhla, že seriálu musím přidat i tu pátou hvězdičku. Tak zase příští rok, kapitáne Flinte. 2. série - 100% Třetí série pokračuje v nastoleném tempu a jako bonus dostáváme dvě velice silné nové postavy, Woodese Rogerse a Černovouse. Vývoj postav je opět famózní a zde si pro sebe sérii do značné míry krade Silver, který prošel opravdu největší přeměnou. A v epickém finále se konečně zrodí legenda, Long John Silver. Už aby tu byla další řada. 3. série - 100% Závěrečná čtvrtá série takřka neměla slabšího místa a nabídla vše, co z tohoto seriálu dělá jeden z nejlepších ve svém žánru. Samotné finále sice některé zklame tím, že jsme se dočkali možná až moc velkého happy endu, ale ve výsledku jde o povedené zakončení. Bude se mi stýskat, kapitáne Flinte. 4. série - 100% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Lode, cecky, krv. Prvá sezóna chabá, ale ku koncu nabrala poriadne grády a druhá séria už bola vysoko pozerateľná. Má to svoje utárané pasáže, ale sú vyvážené krásnymi loďami, hnusnými pirátmi, hustou delostreľbou a pomerne brutálnymi zvratmi. Toby Stephens výborný antihrdina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvá séria, skôr odrádza k sledovaniu tohto seriálu, prišlo to také od buka ustrelené, nesúrodé, len pózerské divadlo. Nakoplo sa to od druhej série a prevažne tie mikro súboje, podrážačky hlavných postáv majú slušné grády, dokonca aj dobrá dramatizácia tu je, drsnosť a námorné či pobrežné súboje prevažne dobre berú. Herci fajn. /75%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The villain makes the story. A že tady jich je tedy požehnaně... Nejrodokapsovější seriál široko daleko aneb potemnělá a veškerých stop gentlemanství zbavená verze Hornblowerových/Aubreyho dobrodružství v podobě prequelu Ostrovu pokladů. Ano, zpočátku to drhne až na samou hranu nechtěně směšného, jelikož tvůrci jakoby nevěděli, zda jít cestou prvoplánového násilí, laciné kontroverze a rádoby drsnosti, kde dialogy slouží čistě jako záminka pro přehlídkou koz, lascivností, krve a kurvení se, kdy se jediným kladem zdá skvostná znělka. Naštěstí si záhy uvědomí, že by to byla cesta do pekel (druhá polovina první řady už se ve stylu našla) a jakmile od druhé sezóny ještě zvýší obrátky, poučí se ze svých chyb, dodají postavám potřebnou hloubku (a především v první řadě tolik absentující motivace), tak z toho rázem čiší omamná vůně karibského rumu, praskání ráhnoví či hukot vzdouvajících se vln. Jeden podlehne a ani neví jak. Každopádně srdéčko každého fandy O'Briana, Forestera, Stevensona a samozřejmě historických plachetnic i vratiplachet se tetelí blahem až na samou hranu arytmie. Pak už je radost naskočit na kocábku plnou intrik, soubojů, špíny, pokladů a mocenských půtek, kdy každý každému jámy kopá (doslovně) a vráží kudly do zad (doslovně), přičemž nemyslí na nic jiného než na svobodný způsob života; a samozřejmě nějaký ten zlaťák na přilepšenou k tomu. A tak se z ošklivého káčátka, které bylo zpočátku v mnohém parodií sebe sama, vyklubal jeden z vůbec nejstylovějších seriálů zlatého věku tohoto formátu. Ne, tohle přes charismatické obsazení (speciálně Luke Arnold je objev s talentem, až se až jeden diví, že dávno není hvězdou), skvělou výpravu, fantastickou hudbu či až překvapivě solidní dialogy ani v tom nejbláhovějším ohledu není quality TV, ale stále jen a pouze slepenec historie a legend v podobě rodokapsové šestákovky o mordujících pirátech. Ovšem je to natolik pravověrná poctivá pirátská šestákovka se všemi klady i zápory z toho plynoucími, že tomu nelze nepodlehnout až s dětským okouzlením někoho, kdo přesně na tomhle typu dobrodružných románů vyrůstal. A zato tisíceré díky. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačité pocity. Hodnotím zatím pouze po první sérii. Ono vzhled pirátů je pouze průměrný a příliš mě nebaví ani samotný děj, což je docela průser na seriál. Akční scény jsou v pohodě a příjemně Rkové byť za první sezónu se objevily pouze 2 větší akce a sexu je zde také poněkud poméně. Uvidíme zda si časem dám i druhou sérii, po první však lehce pachuť v ústech. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Po pilotu spokojenost, ostré pirátské drama, které snad nebude úplně tak přímočaré, jak by se na první pohled mohlo zdát.. jenom ten Neil Marshall se při úvodní bitvě moc nevytáhl. Snad si ty lepší věci nechává do GoT, to je totiž stále o x levelů výš, než většina jiných serošů, které se na nás každý den vrhají. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prostý seriál, který si v záplavě konkurujících seriálů z historického prostředí hraje na něco víc a snaží se diváka přesvědčit, že je přesně ten typ moderního seriálu, který se s ničím nesere. Jak už je u volnomyšlenkářské tvStarz hrající na nejnižší lidské pudy zvykem, tu se objeví explicitně odhalené a digitálně protažené péro, tu čumí ostrovním kurvám jejich nalité cecky z korzetů, a hlavně se všude promenádují perfektní modelky a metrosexuálové, kteří spolu za všech okolností šukají, což po Spartakovi od stejné televize už asi nikoho nepřekvapí, nebo snad jo? Problém je v tom, že první řada byla příběhově v podstatě o ničem, jelikož se o pirátském dobrodružství jenom kecalo a místo výstřelů z děl se střílelo v intrikách a zápletkách, které tedy občas moc nefungovaly. Seriál viditelně utrpěl tím, že si televize objednala dvě řady najednou a proto ta první nemusela nutně bojovat o život a chrlit na diváky všechen svůj potenciál, jen aby je získala, udržela a uspěla. I přesto mě seriál bavil a rozhodně si příští rok nenechám ujít pokračování, které snad už bude mít v repertoáru dořešení alespoň té jedné věci, kterou postavy marně řešily celou řadu a nakonec se k ní ani nestihly dostat. Seriál má ovšem vše, co kvalitní seriál z historického prostředí mít má a vysloveně smrdí potenciálem. Prozatím vše stojí na impotenci scénáristů, kteří nebyli schopni žádného viditelného příběhového progresu za celou jednu řadu, což si může každou řadu dovolit hype jako Walking Dead, ne seriál o pirátech hledající pravidelné diváky. S01: 70%, S02: 75%, S03: 70% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vitajte v svete pirátov. Black Sails si od samého začiatku razí cestu dopredu bez romantických prikrášlení, s minimom námorných súbojov, ale za to s množstvom intríg a politických podzápletiek. I tak má čo povedať a s pribúdajúcimi dielmi partia okolo kapitána Flinta vystupuje čoraz istejšie. Charaktery, ktoré mohli zo začiatku pôsobiť plochým dojmom, dokazujú, že v sebe skrývajú ďaleko viac, pribúdajú zvraty a strhujúce tempo nedáva divákovi vydýchnuť. Vyplatí sa počkať si, vidina zlatého pokladu je na tejto dobrodružnej výprave čoraz jasnejšia. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný seriál, ktorý mnohým priblíži, ako to chodilo medzi pirátskou zberbou. Od prvej minúty pilotu som sa veľmi bavil, úvodné podarená akcia ma vtiahla do deja a navodila celkovú atmosféru. Aspoň podľa mňa je tu umiestneného veľa obsahu v pomerne krátkom časovom období, neviem, či je to plus alebo mínus, viem však, že ma mrzí, že seriál nie je dlhší, pretože takto som sa nebavil už veľmi dlho. Obsadenie perfektné, hlavne v prípade Flinta a Vana. Nedostatok scén na mori pochopiteľne zabolí, ale tak zase sme predsa len v televíznej produkcii, kde sa zatiaľ stámilióny netočia. Seriál je jeden z vrcholov televíznej tvorby a ja budem mať Black Sails vždy medzi obľúbenejšími dielami. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Pirátske dobrodružstva mám rád a toto mi šmakuje. Seriál s produkcie Michale Baya ma ako obvykle na oko všetko. Slušné herecké obsadenie, nádhernú výpravu, kostými, užasnú hudbu, štipľavé scény a zaujímavý príbeh, ktorému by neuškodilo väčšie tempo ako v posledných dieloch. Stačilo by o jeden diel menej. Slušný rozbeh prvej serie dúfam, že v druhej už bude viac akcie. Oblúbený soundtrack: Main Title. 2. séria - 95%. Tak druhá séria začala pekne husto. Stret dvoch kapitánov, ktorý sa niesol cez celých desať dielov nemal chybu, akčná finále taktiež a súboj o zlato zo stroskotanej španielskej lode príjemne prefíkaným prekvapením. Druhá séria spravila pekný skok od tej prvej, či už akciou, príbehom alebo postavami. 3. séria - 100%. Dosť dobré. Druhá séria bola vynikajúca a trojka je ešte o chlp lepšia. Postavy stále majú čím prekvapiť, stále sú prefíkané, navyše poteší Captain Edward 'Blackbeard' Teach v podaní Raya Stevensona. V tretej sérii ubudlo trošku dialógov a pribudlo viac akčných scén (hlavne ta záverečná je perfektná). Keby to malo o jeden diel menej, asi by som bol spokojnejší, pretože úvod strácal trošku tempo a miestami sa celkom ťahal, za to záverečné diely to spoľahlivo vynahradili. Som zvedavý na štvrtú sériu. Súboj o poklad a bitka Anglického námorníctvo proti pirátom o Nassau pokračuje! 4. séria - 95%. Štvrtá a záverečná séria mi prišla podobne dobrá ako ta predošlá. Rovnako aj tu som mal pocit, že sa tu niekedy až zbytočne keca, ale niektoré diely boli zasa neskutočne dobre a pútavé. Ako celok ma to bavilo, ale prišlo mi to dosť nevyvážené čo sa týka tempa, ale záverečné diely to zas rozbalili naplno, aj čo týka akcie. U niektorých postav ma mrzelo ako skončili, ale tak nieje to podla môjho scenára. Každopádne som spokojný s celým seriálom a mam pocit, že narozdiel od niektorých, skončil v právu chvíľu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Od prvej minúty skvelá atmosféra pirátskych dobrodružstiev ako za starých čias - je vidno, že práve TOTO tu chýbalo. Michael Bay peniazmi rozhodne neinvestuje zle, miestami je to síce ešte mierne kolísavé ako po stránke príbehu, tak sem-tam hercov, zato Toby Stephens celkom slušne vládne, výprava je strhujúca, McCrearyho muzika je úžasná a celkovo to vyzerá, že po rokoch nárekov a nostalgickým spomínaním na prvých Pirátov a Hornblowera je tu konečne tá pravá látka, pripravená vyraziť nám dych. Najprv sa však musí poriadne rozbehnúť. Pilot: 70% Po druhej epizóde dávam 3*, ale vidím v tom silný a sľubný potenciál do budúcna. Prvá séria: 75% ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení 1. dílu: Po prvním dílu obrovské zklamání! Od "herců" se již neočekává, že budou dobře hrát, ale dobře vypadat. Achjo, takhle prznit pirátská dobrodružství, kam se poděli ti praví bukanýři??? Prostě naženeme do kostýmů pár šampónků z fitness, pár lehkých holek, co rády roztáhnou nohy a ukážou vemínka, k tomu tunu totálně nic neříkajících keců o volbách nového kapitána a přidáme nějakou libovou řežbu (vše, co chce dnešní publikum vidět - sex, krev a na seriál tyto ingredience většinou bohatě stačí). A hotovka. Atmosféra žádná. Dobrodružství nulové. Scénář stupidní. Jak přes kopírák s Hrou o trůny. Vždycky jsem si Silvera představoval jako jednonohého námořníka, nebezpečnějšího než syfilis a ne jako nějakýho cucáka se sixpackem, který není herecké poleno, on je herecké megakopyto. Jestli jsou tělesné proporce a pro holky líbivá tvářička atributy pro získání role (a ne herecký um), pak se vůbec nebudu divit, když tenhle seriál bude mít nulovou úroveň a kvalitu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pravý dobrodružný seriál natočený s velkorysými exteriéry i interiéry. Vyprávění si udržuje neustálé napětí provázené mnohdy naprosto nečekanými zvraty. Postavy se postupem děje postupně prokreslují do vyhraněných osobností, což je podporováno velmi dobrými hereckými výkony. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost spokojenost. První série je vyloženě bídná a proto jsem s ní před lety skončil, vypadalo to na přihlouplou nudu plnou napomádovaných nýmandů. Od druhé už se na to ale dá dívat, byť pořád žádný zázrak - na pořádného nástupce Spartaca je tam dost málo tits&murder (ale aspoň krev už není tak očividně cgi), na televizní Piráty z Karibiku chybí ta ztřeštěnost a měřítko, a jakkoli se snaží tvářit jak jde o serious drama o osidlování Baham, tak je to samozřejmě příběhem hodně velká blbina... a všude mezi tím pořád hodně vaty. Zato třetí a čtvrtá řada už jsou parádní, konečně se přitvrdí na velkolepé akci, a hlavně už se pořádně vyprofilují hlavní postavy a jejich dějové oblouky - každému se tu dá trochu fandit, s každým zamává příběh hodně nečekaně a nezřídka s velmi nehezkým koncem. Figurky na šachovnici se kterými scénáristi hrají hru ne zrovna uvěřitelnou, ale rozhodně zábavnou. 8/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku převedení do televize? Možná... pokud odečtete humor, nadhled, fantastické/pohádkové prvky a ten magický pocit dobrodružství. Přidejte politické pletichaření, absenci kladných hrdinů a nějaký ten full frontal a useknuté končetiny (bez toho by to asi na kabelovce už nešlo, že). A vyjde vám ne Hra o trůny, ale Black Sails, seriál, který mohl být zábavný a originální (pirátských seriálů a filmů pořád máme zatraceně málo), ale selhal. Může za to rozvleklý scénář (většinu dílů se nic moc nestane, přísahám, že většinu dílu IV. čistí loď!), zaměření na pletichaření a špatný casting (Charles Vane, Černovous, Elinor - ta mi obzvlášť pila krev, tady to rozchodně chtělo někoho staršího a méně modelkovského - pak by nemusela používat "fuck" v každé větě ve snaze působit drsně). A neodpustím si jednu poznámku - seriál nás mylně navádí k domněnce, že ve finále se dočkáme námořní bitvy na život a na smrt se stále zmiňovanou Urca de Lima... což (spoiler) se nikdy nestane a první série má tak extrémně antiklimaktický a nasírací závěr. Cítila jsem se jak chlap, co mu buchta na pátém rande řekne, že ho celou dobu vidí jen jako kamaráda... Za co dvě hvězdy? Toby Stephens v roli kapitána Flinta je skvělý. Ten chlap má ohromné charisma a umí hrát. A pokud už hrdinové konečně ocitnou na moři, na bitvách je vidět, že se nešetřilo. I přesto velmi, velmi váhám, jestli dám druhé sérii ještě šanci. 50 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál z produkce Michaela Baye se odehrává v roce 1715 na jednom z Bahamských ostrovů New Providence a vypráví o pirátských posádkách. Kapitán James Flint se se svou posádkou snaží najít a přepadnout legendární španělskou loď Urca de Lima, která je údajně plná pokladů. Jeho hlavní soupeř je kapitán Charles Vane, který se taky snaží získat chybějící stránku vedoucí k pokladu. Celou situací docela zamíchá John Silver, který tuto stránku ukradne. Značná část děje se odehrává v pirátském přístavu Nassau. Tomu velí Eleanor Guthrie spolu se svým otcem, kterého později vystrnadí. Časem se osudy posádek různě proplétají a dojde i na nějaké ty námořní bitvy. Nakonec skutečně dojde k honu na Urcu. V další sérii se stane spousta věcí. Na scénu přichází nový protivník v podobě kapitána Neda Lowa. Dočkáme se i prvních flashbacků do Flintovy historie. ;) Děj této série je na úplně jiném levelu. S některými postavami se rozloučíme. Spolier: Dochází ke spojenectví Flinta s Vanem a zlato jim vyfoukne Jackova posádka. 3. série je tu a s ní i obávaný Černovous. Boj o Nassau pokračuje a Flint nachází nové spojence. Ve 4. a poslední sérii probíhá závěrečný boj o Nassau. Nakonec to skončilo nečekaně dobře. Je vidět, že to je od Starz, hlavně díky těm odvážným scénám. :) Ještě mě dost překvapil demokratický systém na pirátských lodích. "Ráda si určujete podmínky, co? Ano, co mi narostly kozy." :D ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama