Reklama

Reklama

Čas sklizně

(festivalový název)
  • USA Beneath the Harvest Sky (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh dvoch sedemnásťročných priateľov je zasadený do obdobia zberu zemiakov v severoamerickom Maine susediacom s Kanadou. Casper Cote (Emory Cohen) pochádza z rozvrátenej rodiny, je to flákač, ktorý porušuje pravidlá. Jeho otec Clayton (Aidan Gillen) ho opustil kvôli jeho matke, ktorá sa v alkoholových opojeniach spúšťala s každým druhým mužom v meste. Dnes je známym kriminálnym delikventom, ktorý vyrába pervitín a snaží sa ho distribuovať do Kanady. Najnovšie zaškoľuje i Caspera, pretože okrem rodiny nikomu nedôveruje. I napriek tejto temnej stránke Casperovej povahy sa môže pochváliť najlepším priateľom Dominicom (Callan McAuliffe). Obidvaja by jeden za druhého dali ruku do ohňa. Dom má však inú povahu – tvrdo drie a má výborný prospech v škole. Chlapcov spája spoločný cieľ; nasporiť peniaze a zmiznúť zo zapadákova, v ktorom žijú. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Beneath the Harvest Sky přináší osobitý snímek s výborným obsazením i výkony, ale... Emory Cohen is a f*cking talent, dostal mě už v Place Beyond The Pines a jeho postava v podstatě táhne celý film. Je sprostý, jak dlaždič a v jeho mluvě snad nenajdete jedinou větu, která by neobsahovala "f*ck." Jeho charakter má ale temperament, a navzdory jeho mluvě nepůsobí jako nějaký kretén, ale pálí mu to. Callan McAuliffe je zase spíše takový nenápadný, dalo by se téměř říct nevýrazný, což zase vynahrazuje to, že je fakt hezký:) Aidan Gillen umí a ostatní postavy na tom nejsou o nic hůře. Celý snímek mi rychle utekl, díky dynamickému ději jsem měla pocit, že netrval snad ani hodinu. Ale po zhlédnutí jsem měla i přesto pocit, že mi něco chybělo. Myslím, že přes veškerou tu akci a spád děje, mohl být větší prostor věnován charakterům obou chlapců. Nějaký hlubší rozbor jejich postav, nebo důraz na jejich přátelství bych rozhodně uvítala. Přišlo mi, že jejich vztah byl tak nějak vedlejší a většina děje je zaměřena spíše na obchodování s drogami, rizika a následky, které s touto činností souvisí. Ale jinak se jedná o skvěle obsazený a scénáristicky rovněž velmi zdařilý snímek s výborným hudebním soundtrackem. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Pekné, milé, úprimné, plné surových emócií. O dvoch chalanoch z malého mestečka poblíž kanadskej hranice, o ich silnom priateľstve, o ich nie príliš ľahkom živote a o ich plánoch do budúcna. Well played, well scripted. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama