Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (108)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové nezklamali! Poetická kamera zaznamenává krásnou přírodu s citem - lesy, hory, potok, vodopád, měsíční noc, svítání v oparu, rozkvetlá louka, západ slunce..., epická hudba duní rytmy, vojenským maršem, jemně hladí po duši i bere za srdce. A příběh. Setkání černých a červených mravenců vrcholí válkou, kde se umírá ve velkém. A slunéčko. Tedy beruška (jediná malá výtka - nebudou si děti myslet, že se slunéčka líhnou přímo z vajíček, že ne?). A samozřejmě staří známí ze seriálu - hlemýždi, mouchy, šídla, pavouci, píďalky...a připomenutí nejznámějších scének (tedy při pronásledování slunéčka jsem čekal na dopravní značku, ale i tak to bylo fajn). Zuřivá štika, hladová ještěrka a správně zdegenerovaný rudý generál. Škoda, že jsem na tohle nešel do kina... ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

To je tak krásný příběh, tu berušku prostě zbožnuji. To je tak skoro reálný, že věřím tomu, že mravenci umí zapálit rachejtle a beruška unese krabičku zápalek že mravenci umí počítat do patnácti a po kostce cukru mravenčí královna z dovolením vyprdne tucty vajíček. Viděno náhodou, tohle jsem vůbec neznala dříve, ani seriál. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vrůůůůůzzzz, vrrrrm, bzzzzmm.............. Film je natočen podle pravdivého příběhu z jednoho nejmenovaného ůdolí v jižní Francii. Je to lehce přehnané, ale kdo viděl seriál, ví o čem je řeč. Spousty srandy, přátelství, smutku a vítězství. Co dokáže rozpoutat jedna krabice s kostkovým cukrem v jednom nejmenovaném údolí. Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Již tradičně hodnotím animáky nadneseně a velkoryse. Ani tady tomu není jinak, byť má jednu nevýhodu. Je příliš dlouhý. Mrňouskové jsou fajn ve svých krátkých epizodkách, kde je děj rychlý, úderný a za pár minut začíná jiný. Hodinu a půl, téměř, už je hodně. Kino už po hodině začalo hučet jako úl a dětičky držely na uzdě jen rodiče, kteří přece neodejdou dříve, když to zaplatily, co? Ale ti co vydržely, mohli alespoň ocenit vtipnou stránku příběhu a bravurní soundtrack, který umocňoval atmosféru. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama