Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Recenze (108)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov série povinnosť a veľká radosť. Nečakane akčné a napínavé (miestami takmer strašidelné) dobrodružstvo plné vtipu, krásnych scenérií a epických bojových scén podkreslených bombastickou hudbou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Němě grotesková Beruška: Cesta tam a zase zpátky, ze které by Sekorovi s Tolkienem srdéčka zaplesala. A máte-li v sobě stále ještě alespoň ždibec vašeho dětského já, které by dokázalo ocenit tu smršť nemravokárně poučné hravé nápaditosti, tak na tom nebudete jinak. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Něco jako Pán prstenů pro předškoláky. Nádherná krajina, obří bitvy, epická hudba, láska, přátelství... a většinu filmu tam někdo někam chodí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neskutečná šleha, která hravě překonává KUKYHO a animákům pro děcka nastavuje vyšší laťku. Funguje stejně dobře jako v krátkém formátu. Napětí se dá krájet. Boží hudba. Trututu tut! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prírodné scenérie úžasné, dobrodružstvá maličkej lienky tiež. K priemeru film skĺzol posilenením bojovej línie na úkor tej fascinujúco biodiverzitnej, prírodnej. Tej kde je vždy čo s nadšením objavovať a skúmať a nie sa donekonečna zamýšľať nad vojnovými stratégiami. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší dokument z říše hmyzu - něco takového by snad ani věhlasná BBC nenatočila. Ale teď vážně. Tohle je totiž TAK kouzelný film se vším všudy, že skoro ani popsat nejde. Nápad za nápadem, roztomilá animace, humor, napětí, rozmáchlé epické bitvy... Zkrátka nechybí nic a dokonce se to obejde bez jediného slova. Mrňouskové to dokázali! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být menší, a ještě menší, až bych byl nejmenší na celém světě. Ne, já nechci být trpaslíkem, ale aspoň na nějakou dobu jsem se stal mrňouskem. A pokud bych se s některým z nich měl ztotožnit, tak bych chtěl být asi tím berušákem, ze začátku vystrašeným ze všeho kolem, ovšem později hrdinou bez bázně a hany. Ale klidně i tím samotářským pavoučkem žijícím v tom svém psycho domečku. Výběr havěti je tu obrovský, takže proč si neužít ta dobrodružství jejich očima .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové nezklamali! Poetická kamera zaznamenává krásnou přírodu s citem - lesy, hory, potok, vodopád, měsíční noc, svítání v oparu, rozkvetlá louka, západ slunce..., epická hudba duní rytmy, vojenským maršem, jemně hladí po duši i bere za srdce. A příběh. Setkání černých a červených mravenců vrcholí válkou, kde se umírá ve velkém. A slunéčko. Tedy beruška (jediná malá výtka - nebudou si děti myslet, že se slunéčka líhnou přímo z vajíček, že ne?). A samozřejmě staří známí ze seriálu - hlemýždi, mouchy, šídla, pavouci, píďalky...a připomenutí nejznámějších scének (tedy při pronásledování slunéčka jsem čekal na dopravní značku, ale i tak to bylo fajn). Zuřivá štika, hladová ještěrka a správně zdegenerovaný rudý generál. Škoda, že jsem na tohle nešel do kina... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka má jednu výhodu, že je prakticky nemá. Jej zvuková stránka sa skladá len zo zvukov prírody a zvukov drobných tvorov, ktorí však nikdy neprehovoria ľudskou rečou. Vďaka tomu je film krásne zrozumiteľný divákom na celom svete. Film trvá príjemných osemdesiat minút, čo je tak akurát, aby sa divák nezačal nudiť a zároveň mohol skončiť s pocitom, že videl animák, ktorý obsahuje všetko - humor, napätie aj inteligentný príbeh, ktorý názorne ukazuje akú silu má priateľstvo. Vo filme sa nachádzajú zvuky prírody a akési bzučanie hlavných malých zvieracích aktérov. Po grafickej stránke je film animovaný s nádychom živej prírody, čo filmu pripisuje obdiv za zaujatie nielen tých najmenších. V 2D verzii bola grafická stránka filmu veľmi pekná. Samotné dianie vo filme je ladené prechodne vtipom, napätím a je aj niečo málo poučné, kedy sa deťom približuje dianie v prírode a ako to môžu mať napríklad ťažké také malé stvorenia. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Bohužel (nebo bohudík) znám Mrňousky, tak jsem byl ochuzen o moment překvapení oproti těm, co tenhle celovečerák .-) viděli jako první věc z Mrňousků. Ono se to samo nabízelo, místo jednotlivých roztomilých epizodek o peripetiích a radostech hmyzáčků, natočit celý film. A kdo jiný by měl být hlavním hrdinou než troubící beruška, neustále se škorpící s masařkami.. Tady jí to ale muchajzny pěkně vrátily hned v úvodu za všechny ty minulé provokačky v seriálu. . Zde jsou to však rezaví mravenci a jejich hordy jako ti největší záporáci. Shodou náhod se beruška dá do party černých mravenců, kterým pomůže bránit mraveniště... Útok na mraveniště opravdu v mnohém připomínal scény z Pána prstenů :-)). Nicméně, i když 88 minut dnes není žádná mega stopáž, přišlo mi to dlouhé. Sice to bylo plné krásných záběrů na přírodu, hmyz byl také animován hezky (ale na to jsme zvyklí), ale těch vtipností tam bylo na tu délku celkem málo. Prostě mně osobně mnohem více vyhovovaly jednotlivé dílečky a jednotlivé epizodky. Takhle se trochu nabízí myšlenka, že se snažili tvůrci ze skvělého seriálu ještě něco vypumpovat...konec konců ta závěrečná akcička beruškyx s masakami byla celá okopčená ze seriálu (byť tedy natočená nově v jiných kulisách). Ale i tak je to u mne za 4 kostky cukru. * * * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Dlouhá stopáž Mrňouskům nesluší ani zdaleka tak jako krátké příhody v podobě seriálu, ale i tak jde o příjemnou a roztomilou podívanou a bejt mi o třičtvrtě mého života méně, nejspíš bych dal plnou palbu. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, společně s mými neteři zajít na tuto nenáročnou animovanou, dobře hodnocenou pohádku a výsledek mě bohužel tak moc nepotěšil. Nevím jestli za to může ta němost filmu či otravné chroustání s pytlíkem od popcornu! Ale bohužel mě to jako celek nezaujalo a postupem času mi přišli zvuky bérušky a mravenců velice otravné. Příběhově je to klasická hrdinská akční jízda. Akce, která je bohužel v novodobých animácích velkým zvykem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Ještě krapet kratší to mohlo být - a bylo by to dokonalé. Jinak ale bez debat roztomilé, zábavné a k popukání. :D ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fandou animáků, potažmo těchto komických hmyzích potvůrek, myslím, že se z toho miloučkého kraťasu neměl stát celovečerní film. Ono je to vcelku vtipné, ale dlouhé a občas to opravdu postrádá ten vtip okamžiku, ze kterého těží právě ty legrační kraťasy. Místy je to opravdu utahané a animace není zas taková, jak by člověk očekával. Být divákem 0-13, tak tomu snad ještě přihodím jednu nebo dvě hvězdy, ale takhle se to opravdu nedá. Zklamání. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jdete s dítky do kina můžete očekávat dva výsledky, buďto budou zvoleným filmem pohlcena a třebas i hodinu a půl zůstanou zcela uchvácena sedět a ani nedutat a nebo vyberete špatně. Pak záleží na rozdílu Vaší odolnosti a jejich zarputilosti si prosadit svou a remíza není možná. Má dítka až na 54 zvídavých dotazů k ději, 4 vyčůrání dokonaná, 1 falešný poplach s vykakáním a rozsypání popcornu projevila jasné nadšení z této kouzelné pohádky, která se v mých očích povedla víc než seriál samotný a tak na rozdíl od filmového Oggyho, kde se tvůrci snažili o jakési originální pojetí zajímavé i pro dospělého diváka ( ve výsledku nuda pro děti i pro rodiče), tady to bylo jednoduché a přímočaré dobrodružství cílené zejména na ty šprčky, ale i s pomrkáváním na rodiče, scéna s Tyranosaurem ještěrkou, burtonovský pavouček či vlastně celé výtvarné pojetí potěší i vnímavého dospěláka. Za mě jasných pět. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Malé, milé, neuvěřitelně hravé, kouzelné, svižné, napínavé, přitom plné humoru, nápadů a odkazů na vše možné. Nechybí romantika, dobrodružství, epické bitevní scény a spousta narážek, od Pána prstenů po Psycho. Zkrátka superlativů plný les. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním záběru je brouk. Od Volkswagenu. Takže ano, tvůrci nezapomněli ani na sofistikovanější metahumor pro rodiče. Dalším pozitivem jsou nádherné záběry krajiny v Provence, které si velké plátno zaslouží. Ale bohužel, roztažení populárního seriálu na celovečerní stopáž se nezdařilo. Příběh udrží dětskou pozornost tak do půlky, pak je v kině slyšet čím dál větší šum a vidět pohyb dětí. Také je tu epická bitva, skoro jako příprava na Hobita a jiné adaptace knih pro děti, ale citlivější ratolesti rozbrečí. Ještě u východu z kina byly slyšet dětské hlásky, že to bylo dlouhé. Sice jen 80 minut, ale protentokrát s nimi souhlasím. ()

Reklama

Reklama