Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (108)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší dokument z říše hmyzu - něco takového by snad ani věhlasná BBC nenatočila. Ale teď vážně. Tohle je totiž TAK kouzelný film se vším všudy, že skoro ani popsat nejde. Nápad za nápadem, roztomilá animace, humor, napětí, rozmáchlé epické bitvy... Zkrátka nechybí nic a dokonce se to obejde bez jediného slova. Mrňouskové to dokázali! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Do této doby jsem Mrňousky neznala, na rozdíl od mé babičky, která hned věděla o čem mluvím. Trochu jsem se bála, že celý film bude dabovaný Jirkou Lábusem, ale díkybohu pronesl jen dvě tři věty na začátku a pak to všechno stálo na zvucích vykuleného hmyzu. Animace nápaditá, žádné přeslazené nestvůry pro malé děti. Jednoduchou zápletku vyvážilo obrovské množství nápadů - scéna s pavoukem mi připomínala animáky Tima Burtona z dob, kdy se ještě nevykrádal. Jen bych neřekla, že to je film pro malé děti, chybí tam klasické propriety a animace taky nebyla taková, aby to zaujalo děti. Navíc myslím, že kratší stopáž by se vyplatila více. Přesto je to pro mě velké překvapení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být menší, a ještě menší, až bych byl nejmenší na celém světě. Ne, já nechci být trpaslíkem, ale aspoň na nějakou dobu jsem se stal mrňouskem. A pokud bych se s některým z nich měl ztotožnit, tak bych chtěl být asi tím berušákem, ze začátku vystrašeným ze všeho kolem, ovšem později hrdinou bez bázně a hany. Ale klidně i tím samotářským pavoučkem žijícím v tom svém psycho domečku. Výběr havěti je tu obrovský, takže proč si neužít ta dobrodružství jejich očima .. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vrůůůůůzzzz, vrrrrm, bzzzzmm.............. Film je natočen podle pravdivého příběhu z jednoho nejmenovaného ůdolí v jižní Francii. Je to lehce přehnané, ale kdo viděl seriál, ví o čem je řeč. Spousty srandy, přátelství, smutku a vítězství. Co dokáže rozpoutat jedna krabice s kostkovým cukrem v jednom nejmenovaném údolí. Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama