Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (66)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kňaz a vatikánski exorcisti sa pokúšajú premôcť démonické sily, ktoré v kóme posadli mladé dievča. Hoci by sa to podľa názvu mohlo zdať – nejde o found footage a dokonca to ani nebolo také hrozné ako som sa vopred obával. Ale aj tak to vo svojom subžánri za zvýšenú pozornosť nestojí a nijak tomu nepomohol ani vyšší rozpočet a známejší herci. Pomaly každú druhú scénku som si hovoril, že keby sa to teraz zvrhlo do paródie typu "Scary Movie", tak by ten film bol omnoho účinnejší, funkčnejší a asi aj lepší. Toto je len slabá, predvídateľná somarinka, ktorá by možno tak vystrašila babky v kostole. Možno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravte se na příchod Antikrista Babiše! Důchodcům nepřidal, kouřit se bude už jen zdravě, brambory a jablka zdraží, rohlíky definitivně nebudou odpoledne křupat, autobusáci nedostanou požadované kilo na hodinu. Ve Vatikánu ale mají své metody, jak se k podobným necitelným kurvám, co vydávají čechoslovenštinu za aramejštinu, stavět. Na jejich páskách je zachyceno znepokojivé Kalouskovo, Filipovo a Dolejšovo posednutí. Teď k nim přibude i vnadná blondýnka Angela, na kterou je dobré si připravit prsty. Na své si přijdou milovníci agresivního režijního stylu, znepokojivých báchorek a exorcismu. To všechno nabízí Mark Neveldine vrchovatou měrou. Poté, co ukončil nerozlučnou režijní spolupráci s Brianem Taylorem, se zrovna nerozhodl vydat se cestou, kdy si získá uznání kritiky i diváků. Kritikům se nezavděčíte, u nich je to ztracené, diváci holdující filmům o exorcismu. by však mohli dát filmu šanci. Rituál vymítání, kterému je věnována závěrečná fáze filmu, má hned několik prvků a nápadů, které ve filmech s obdobnou tematikou ještě k vidění nebyly. Je veden znepokojivě, diváka přiková, i hrdinka bude určitou chvíli přikovaná, katoličtí kněží jsou uvěřitelní, Peter Andersson, v roli jednoho z nich, je fascinující. Neokoukaná Olivia Taylor Dudley je příslibem ruky na kalhotách a pocákání svěceným semenem je její dar. Dejme tomu, že se tak urputně nebude bránit té mrdce. Jo, je to solidní kurvisko. Šel z ní strach, ale ne ve smyslu, že byste se z ní posrali, ale strach, že jí jeden čurák nebude stačit. Film je technicky vycizelovaný, kamera filmem dynamicky poletuje, prostory nemocnice a blázince, ve kterých se s hlavní hrdinkou ocitneme, jsou chladné a neútulné, trochu jsem ale postrádal sevřený pocit z těchto nelákavých prostor, rušivě naštěstí nepůsobily občasné záběry dokumentární kamerou, se kterou se pořizoval záznam do vatikánských archivů. Všechno v pohodě, až na ten závěr. Ten je prostě sprasený. Posledních pět minut si říkalo o přetočení. Naroubovalo se do nich něco, co nemělo funkčnost, smysl a film tím málem ztratil respekt. Pokud si nechcete zkazit příjemně strašidelný zážitek z filmu, sekvenci po vymýtání elegantně vynechejte. Režisér nezapomněl i na pár prachem zavátých herců. Kathleen Robertson, Michael Paré nebo Daniel Bernhardt už nějaký ten čas nefigurují v popředí zájmu režisérů. Mark Neveldine si počínal zdatně. Se scenáristy nezvolil sice úplně uvěřitelný způsob posednutí temnými silami, ale nasadil zajímavý hororový ráz a rozměr. Jeho film má jen střídmou stopáž (cca 80. minut). Takže se zvládnout dá. Doufejme, že mě Babiš nenapálil a neposlal za sebe předvoj v podobě Moniky Štikové. To víte, to blond háro se v tom návalu hrůzy snadno splete. 80% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Dnes jsou ty mravně závadné tagy trochu slabší, asi nemám den. Jen "mrdnout, kurva a černoprdelník", vše samozřejmě v uvozovkách, jak to mají cenzorští pokrytci rádi. Tristní výskyt vulgarismů však nahrazují oplzlé, sexuálně explicitní eufemismy, a tak se i dnes, milí bratři a sestry v Kristu, můžete spolu HOMOkamarádem Martinem freneticky křižovat a sborově hřímat „Apage verbalis!“ *** Ač slušně natočeny a osazeny spanilými herci, jsou Vatikánské pásky dobré leda tak k zatejpování zlomeného krucifixu, kterým člověk vztekle „mrdnul“ o zem, když po půl hodině vzali za své veškeré naděje, že se ve vymítacím žánru dočká ještě něčeho záživného. A tak matička církev, ty „kurvy“ nenažrané, zlodějské, pedofilní, opět unyle zaříkává vlastní, účelově vytvořené bludy, za pomocí kterých tu za 10 století ukradla blahoslaveným, co mohla. V rámci soudobého píárka Vatikánské banky tu otravně vymítají sympatičtí a kůl „černoprdelníci“ slizkou bloncku, které Satan přefoukl silikony a jíž by za normálních okolností vymetali někde v sakristii deseticentimetrovým duchem svatým, když by jí předtím po zpovědi naordinovali jako vykoupení půl hodiny foukání do šalmaje. A jakmile se to konečně začne alespoň trochu rozjíždět, tak to skončí, za což by celý realizační tým zasloužil za hysterického předčítání Rituale romanum análně zprznit borovou šiškou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,495,000Tržby USA $1,784,763Tržby Celosvetovo $8,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na moje prekvapenie pozerateľné, zvládnutý horror, či už po režisérskej alebo hereckej stránke, hlavne tá režijná ma prekvapila nakoľko Mark Neveldine ma doteraz svojim rozháraným štýlom moc neočaril, tu mu to nejak vychádza, napätie a dusná atmosféra tu samozrejme nechýba /65%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Vatican Tapes“ nepřináší ani humor, který by se dal třeba díky přítomnosti Michaela Peñi očekávat. Není zde prostě nic, co by film nějak vyčlenilo. Snímek není špatně natočen, ale nemá v sobě nic, co by bylo trochu jiné, co by vás přimělo si myslet, že má pořád ještě smysl točit vymítačské filmy. Už dlouho jsem neviděl nějaký, který bych ocenil. „The Vatican Tapes“ je jen dalším z mnoha. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama