Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (CinemArt)

(více)

Recenze (162)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $23,438,250Tržby Celosvetovo $34,718,173Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,267,722Tržby za predaj DVD v USA $3,951,131║ romantický schématický cejdak o nezlomnom zlom tatkovi, ktorý nedá dcéru chudobe ani za nič, nuž nič nové pod slnkom ale aspoň to úplne neotrávi /50%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Občas potřebuji nějakou pohádku pro velký holky a tak jsem si vybrala vysloveně cíleně tuhle romantiku, které tam byl celý kopec se vším, co k tomu patří. Jasně, že to byla šablonka, ale moc hezky se mně dívalo na ten zamilovaný pár. Lidi, vždyť ty první lásky jsou nejkrásnější a kdo to zažil, tak se nemůže vyhnout trochu té nostalgii, to snad ani nejde:-) Alespoň já jsem nechtěla. K tomu bezvadná muzika, co víc jsem si mohla přát:-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně není dokonalý. Ale zajímalo by mě, proč v některých případech předvídatelnost a klišé diváci z čsfd dokáží přehlédnout a jinde ne. Asi tu chybí sirotek nebo umírající dítě. :-) Na film jsem se dlouho těšila, protože jsem již nějakou dobu neviděla pěkný romantický film - navíc mě v první řadě potěšila přítomnost Alexe Pettyfera a Julie z Nip/Tuck - Joely Richardson. Je pravda, že filmu schází špetka nápadu, ale na druhou stranu téma rodiče, který brání vlastnímu dítěti ve štěstí je mi celkem dost blízké a možná proto mám pro Nekonečnou lásku slabost. Co mi spíš vadilo je postava Jade, byla to taková dětinská uběhaná husička. S pěti hvězdičkami tedy trochu nadhodnotím, ale nedá mi to - když tu tak čtu ty komentáře.. to jste nikdy neprožili "lásku" na první pohled? Cyniky nemá nikdo rád. Tenhle film je jednoduše jako každá první láska - naivní, nevinná, chvílemi hloupá, ale nekonečná... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisérka se zajímavým potenciálem. Je krásně vidět, že je potřeba ještě natočit pár kousků a řemeslo si tak trochu dostat do ruky, ale pozitivní náznaky tady jsou. První sentimentální a plytká polovina ještě není to pravé ořechové a není to proto, že hlavní hrdina vypadá, že je mu o deset let více než proklamuje. Je to proto, že dialogy jsou táááákhle natahované a uzívané. Může to být i tím, že zápaďáci dávají trochu jinak najevo emoce (resp. asi tak desetkrát více o nich žvaní logicky i nelogicky) nežli my, tudíž to, co nám připadá moc over the top, bude jinde určitě šmakovat. V té druhé polovině začnou melodramatické spiny, rodiné etudy a rozkvetou výtečně napsané postavy Greenwooda a Patricka, jejichž dialogy patří k tomu nejlepšímu co ve filmu uvidíte. Což je paradox, když se má jednat o romantiku a pomyslný vrchol filmu jsou výčitky svědomí ze smrti syna a nezvládnuté rodiny. Škoda, že se to rozjíždelo tak pomalu, protože postava studeného chirurga stojí minimálně za zamyšlení v kontextu s konturami reálného materialistckého světa vs idealistické "true love and fuck the rest". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani moc netuším, jak se to ocitlo v mém hledáčku, nicméně vím, že po projekci dívky ve věku 13+ zbaví nejedno papírnictví velkého počtu papírových kapesníků. Přesto občas se nechat pocukrovat tak úplně nevadí. Tuhle blonďatou květinku z dobré rodiny tajně okukoval celou střední, ale (i když je to hošan se škraloupem v trestním rejstříku) bál se jí oslovit. Když to klapne, postaví se do nově vznikající lásky nešťastná nedorozumění vycucaná z prstu a hlavně nezdravě ochranitelský a autoritativní otec (přece mladík bez budoucnosti pracující v otcově autodílně nebude strkat ruce pod kalhotky mé inteligentní dceři z vážené rodiny s lékařskou tradicí). Ještěže je tu naopak totálně chápající matka a scénáristka, která s trochou nadsázky rozpracovala dvacet let starou Harlekýnku, původně určenou pro nějaký televizní film. Romantická linka se ustálí hned z úvodu, lehce zamrzne u sentimentální idylky, která následně čelí poměrně mdlým zkouškám. Mladí hrdinové navíc moc neodpovídají (neříkám, že je to špatně) dnešní poblázněné mládeži, ale spíš dvěma holoubkům, kteří si chtějí někde na střeše něžně zavrkat. Přesto tvůrci přišli s dojákem, jenž ctí všechny atributy romantických oddychovek, v čele má navíc dvojici Alex Pettyfer a Gabriella Wilde, kterým to sakra sluší, takže cynikové si tentokrát raději pustí třeba tak trochu jinou lásku mezi spisovatelem Paulem Sheldonem a jeho velkou fanynkou Annie Wilkes. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se do sebe zamilují dva lidé, je to krásné, je to opojné, je to nekonečný příval pocitů, euforie, poblázněnosti. A přesně to vše zpracovává tento film o první lásce, o lásce slečny, která se celou dobu studia na střední vyhýbala všem pařbám a akcím se spolužáky a raději se soustředila na studium, a o lásce mladíka, který je společenský, v kolektivu oblíbený, a který tuhle slečnu celou střední školu tajně miloval. Film vlastně nenabízí žádné dramatické zápletky, nenabízí nic nového ani objevného, dokonce jsem měl pocit, jako bych se koukal na kopii podobně laděného snímku z konce osmdesátek Řekni cokoliv... Ale to není vůbec na škodu, film si prostě plyne svým tempem, od prvního nesmělého oťukávání obou hrdinů, přes prvotní zamilovanost a poblázněnost, kdy sledujeme především změnu chování hlavní hrdinky, přes nepřejícnost otce hlavní hrdinky tomuto vztahu, přes rozpad vztahu až po závěrečný (a nutno dodat, že zřejmě i očekávaný) šťastný konec. Samozřejmě film nabízí i dějové odbočky, jako je vztah otce hlavní hrdinky ke svému synovi a ke své manželce, ale i to je zajímavá součást filmu a nebyla tam nikterak na škodu. Po herecké stránce je film zvládnutý obstojně, Alex Pettyfer je velký sympaťák a nesetkal jsem se s ním ve filmu poprvé, ostatní herecká jména pro mě byla novinkou, ale všichni své party zvládli bez problémů. Ve výsledku jsem tedy tímto filmem příjemně překvapený, protože od jeho návštěvy v kině mě odrazovaly jak zdejší komentáře, tak i trailer, který byl upřímně řečeno docela zmatečný a bylo v něm splácáno páté přes deváté. Nakonec jsem film tedy v kině zhlédl a rozhodně tohoto zážitku nelituji, romantická dramata o první lásce a zamilovanosti mi povětšinou sedí a líbí se mi, a ani tento film není výjimkou. Uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ponechám-li stranou skutečnost, že jde o mnohokrát omílaný námět o lásce, tak nicméně čas to nebyl marný, romantičtí hrdinové s typicky americkým jednoduchým schématem z toho udělali takový docela životaschopný a zábavný tón humoru. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Notyvole. Ani z deseti čokolád snědených najednou, nemůžete být tolik přeslazení jako z Endless Love. Opravdu nechutně sladké klišé, bez špetky atmosféry a fantazie. Takhle nudný a neoriginální příběh jsem neviděla už hodně dlouho. Tohle není oddychovka ani film na večer, tohle je přehlídka jedné velké trapnosti. A bohužel mi už dávno není patnáct, aby to na mě fungovalo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Takže ako, už aj toto je remake ? Nech je, podla hodnotenia to vyzerá, že táto nekonečná láska dopadla lepšia ako ta predošlá. Možno dopadla lepšie, ale žiadna výhra to teda aj tak nie je. Po príbehovej stránke tento film doslova nepridá nič na vrch a presne kopíruje všetko videné. Aj keď je to predvídateľné a príbeh nemá čím zaujať, za to herecké obsadenie je fajn, postavy tiež nenudia a zrežírované to tiež nieje najhoršie. Nenudil som sa pri tom a dá sa to v pohode dopozerať, len škoda, že všetko sme už videli a príbeh a ani postavy ničím neprekvapia. V rámci žánru fajn film na jedno pozretie. 65% - 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Romantika, zamilovanost a boj o lásku – x-tá variace na jedno téma – kdo čeká něco víc, ten se nedočká, kdo ví, do čeho jde, ten právě to dostane. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vážně skvělý romantický film, který je opravdový. Naprosto mě to dostalo. Chvílemi je to sice trochu víc přehnané, ale i tak výborné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonce i v rámci dané kategorie překvapivě sterilní a nezajímavý film, ve kterém jsem ani jednomu z těch dvou jeho city příliš nevěřil. Vše jede podle té nejotřepanější šablony, ze které ani nesnaží uhnout stranou. Což by nutně nemuselo vadit, pokud by film nabízel něco jiného jako kompenzaci. Sympatickou dvojici, humor, dobře napsané dialogy, zajímavou filmařinu, nějaké echo, které by probudilo něco z mých vlastních vzpomínek na první nebo třeba i druhou lásku, netradiční úhel pohledu, třeba víc skrz ono stigma rodinné tragédie, prostě cokoli. Bohužel tu nic takového není a jedinou zajímavou a dobře zahranou figurou zůstává Bruce Greenwood jako otec, jehož motivace je logická, pochopitelná, a u něhož jediného lze vypozorovat nějaké uvěřitelnější emoce a reakce, byť ne vždy ty správné. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Shana Feste nie je zlá režisérka, jej Country Strong mám rada. Ale Endless Love bolo také sladké až presladké a predvídateľné ako len typické romantické filmy môžu byť. Hotová rozprávočka. Jedno ale musím uznať: veľmi dobrý výber songov a Alex Pettyfer pre mňa očarujúci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná romance, ve které je jediná originalita, velké zaměření na otce hlavní hrdinky a jeho pohledu na její začínající lásku k mladíkovi s tajemnou minulostí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme vás po pár minútach napadne, co to kurňa je? Scenár asi písal ten istý debil, ako autor slovenského Lóve, pretože tam Nemtuda, najhorší z nehercov, tiež dával hrošie oči a recitoval jedna báseň jak láska pre neho znamená všetko, že lieta ako vtáčik, a to nielen po tráve, a že s láskou nepotrebuje ani jesť, ani piť, ani srať. Presne toto tu vidíme od začiatku. Hlavný hrdina je iste pohľadnejší než maďarský trol Nemtuda, ale básne tam dáva jak teplý Romeo čakajúci na kakaový venček. Ani zarytý romantik nemôže nevidieť, že jediný kto mal v tomto filme pravdu bol otec puberťáckej slečinky, bohužiaľ tu je braný ako negatívna postava. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečná přehlídka samoúčelně použitých (po)hlavních znaků teen-romance, nasázených do děje stylem amatérského turnaje v šipkách, a to jsem ještě neviděla všechno, protože zkuste něco sledovat s očima v sloup! Jisté je, že byl odvolán určitě renomovaný aranžér uprostřed práce na výloze, aby uplatnil svůj um ve vystavování Gabrielly Wilde a když spolu se stylistou dali hlavy dohromady, sami museli být uchváceni, jakých to vizuálních lapaček, vystavěných na přednostech prototypní krásky a za přítomnosti odlesků plápolajícího krbu, vykouzlili,,, škoda, že nepřizvali i učitele tance, protože horší kopyto jsem neviděla. Evidentně nízký rozpočet - v pozadí zřejmě hrálo rádio a na Alexe Pettyfera nevyšly služby kadeřníka, proto si šílenou patku á la sedmdesátá léta musel ulíznout sám, maskér od Benjamina Buttona nebyl k mání, takže bylo téměř nemožné uvěřit, že na svém posledním dortu sfouknul sedmnáct svíček, ale já bych nezoufala, když si zajde na kožní s raz, dva... třema :-O bradavicema, bude mít určitě šanci ještě nějaký ten romantický cajdák natočit. Jinak k ději - dejte dohromady Romea a Julii s čímkoli od Rosamunde Pilcher, přidejte Beverly Hills 90210 s kapkou Hříšného tance a řádně okořeňte falešnými úlety, k tomu stokrát použitý stín mrtvého, dokonalého bratra, otce despotu přes vzdělání a původ, matku, co si zaslouží ukroutit hlavu za to, že ji nepoužívá, nenávistnou ex-girlfriend, proletářské vyhlídky, trestní rejstřík se škraloupem a konečné odmaskování po zkoušce charakterů... uf, ale doběhli mě - těšila jsem se na Jade s podlitinami a kručícím žaludkem v nějaké zašvábené špeluňce, až zvolí život s variantou B, ale to bychom byli už v jiném žánru... Má uctivá poklona před obchodním duchem Shany Feste, že dokázala přimět producenty k podškrábnutí takového paskvilu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Až mě rozbolely zuby, jak je to nechutně přeslazený. Navíc se snaží tvůrci přepálenou stopáž zachraňovat hloupými zvraty. To mi hlava nebere = palec dolů... 25% ()

Reklama

Reklama