Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, aj po scenáristickej stránke naozaj nadpriemerné a s viacerými úctyhodnými posolstvami. Z tohto pohľadu naozaj nadšenie, o tom niet pochýb. Atmosféra mexického mestečka so zakomponovaným bojom o Lásku a vzájomnej rivality hudobníka/toreádora Manola a mestského hrdinu Joaquina ma fakt bavila. Pozdávali sa mi aj pesničky, ktoré sa tu z času na čas objavili. Avšak často tomu chýbal tak žiadúci dôvtip a úsmevné dialógy. Namiesto toho to bolo v mnohých okamihoch až zbytočne presýtené rôznymi akčnými scénami a "nesmrteľnými" banditami. No čo sa mi nepáčilo na celej rozprávke najviac bola tá drevená animácia postáv. Neviem aký bol v tomto zámer, že niektoré postavy vyzerali ako nejaké marionety a netuším prečo niektorí ľudia v dedine mali kadejaké poskrúcané nosy a prasacie rypáky. Fakt neviem načo to bolo dobré... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaná pohádka. Postavičky vyřezané ze dřeva, byly sice dost nepovedené ( hlavně ty křivé, baňaté, a zahnuté nosy ) ale nejde tomu upřít originalitu. Příběh samotný už tady sice byl několikrát, ale určitě ne tak hravě podaný. Celá říše mrtvých - jak vzpomínaných tak zapomenutých - byla udělaná bravúrně. Svíčkař byl sice opětovně prdlá postava, ale to už k těm dětským animákům prostě patří. --- .Docela to přípomínalo Mrtvou nevěstu od Burtona. Kdyby byly postavy více podobné lidem, dal bych hvězdu navíc. Takhle je to za 3 medaile. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak americky uřvané, bylo by to mnohem lepší. Ale na druhou stranu příběh z prostředí latinskoamerického (pouze mexického?) dne de la Muerte mě zaujal - jak se Xibalba vsadí s La Muertou o to, kdo bude vládnout v kterém posmrtném světě, to mě nadchlo. Možná i víc než Manolův příběh lásky samotný. Je to vlastně taková kreslená telenovela s krásnou Mariou a sympatickým Manolou v hlavních rolí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám vyloženě subjektivní estetický problém. Ačkoli je Kniha života všeobecně oceňována za krásnou a kvalitní animaci (což je asi objektivně technicky pravda), pro mě to byl bolestný zážitek. Prostě nechutně přeplácaný bordel. Navíc nechápu, pro koho to bylo točené? Příběhově zajímavé to není, roztomilé a vtipné už vůbec ne. Když si představím, že na tohle vezme někdo děti do kina ... chudáci špunti musí po pár minutách znudeně usnout. Pravděpodobně to cílí na hispánskou minoritu v USA ... ale nevím ... mexický vibe má Kniha života opravdu velmi silný, ale to je tak jediné, co je v ní k nalezení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama