Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám vyloženě subjektivní estetický problém. Ačkoli je Kniha života všeobecně oceňována za krásnou a kvalitní animaci (což je asi objektivně technicky pravda), pro mě to byl bolestný zážitek. Prostě nechutně přeplácaný bordel. Navíc nechápu, pro koho to bylo točené? Příběhově zajímavé to není, roztomilé a vtipné už vůbec ne. Když si představím, že na tohle vezme někdo děti do kina ... chudáci špunti musí po pár minutách znudeně usnout. Pravděpodobně to cílí na hispánskou minoritu v USA ... ale nevím ... mexický vibe má Kniha života opravdu velmi silný, ale to je tak jediné, co je v ní k nalezení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásně zabalené nic. Těšil jsem se, když jsem se dozvěděl, že Guillermo del Toro produkuje film o mexickém kultu La Muerte, ale nakonec se mi líbila jen ta animace a píseň od Radiohead. Místo makabrózní podívané mi totiž naservírovali selanku pro hloupé americké děti...mexické reálie, anglosaské songy, Ice Cube a jeho afroamerický projev, zápletka z latinskoamerické telenovely... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pár nevychovaných fakanů přijede na exkurzi do 'dalšího' muzea. Chce to pořádnou kost, která to s děckama umí a temný příběh minimálně o třech vrstvách, aby se fakani uklidnili a začali se zajímat o trochu mexické kultury. Moc to jako animák pro nejmenší nevypadá. Nicméně je to bezpečně nejroztomilejší pocta mexické (latinskoamerické) kultuře. Býčí zápasy, posmrtný život, mariachi. Dokonce i prvky z telenovel (milostný trojúhelník). Tohle všechno bylo náramně poznat, stejně jako vliv Guillerma del Tora. Ten chlapík by se měl vykašlat na všechny Pacific Rimy a přinést třetího Hellboye nebo něco od Lovercrafta, tam by mi jeho vize seděla rozhodně lépe než u přetechnizovaných robotích válek. Doposud vše v pořádku, ale nesmírně mě rušil styl animace. Normálně s tím nemám vůbec žádný problém, ale přeplácanost a strkání nesmírného množství detailů tam, kam už se žádné nevejdou plus animace dvou hlavních soků a Šakala, to mi zážitek o hvězdičku znepříjemňovalo. Co pořád ti Mexikáni mají s tou smrtí? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hudba nebude tak úplně od Gustava. Nevím jak jiné, ale skladbu Ecstasy of Gold pana Božsky Geniálního jsem slyšela v býčí aréně docela zřetelně. Animace ve formě dřevěných panáčků mi příliš nevyhovovala, i když musím uznat, že působila originálně a provedena byla precizně. Příběhově se mi ale film moc líbil. Je naplněn láskou, smíchem, množstvím vtipných hlášek, hudbou a dobrodružstvím. Hlavně ta Země vzpomínek se moc povedla. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Neoriginálny príbeh, ktorý po matnej úvodnej tretine naberie nečakané obrátky. Jo a artdirecion je neskutočná. 75% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Kniha života je velmi svěží, originální a živelný animovaný film se zajímavou animací, pěkným příběhem, příjemnou hudbou a sympatickými postavami. Dobře jsem se u toho bavil a hlavně teď už vím, že Mexiko je středem vesmíru... 7,5/10 ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemné animované osvěžení v netradičním stylu i vzhledu. Kniha života vystupuje z davu hlavně svým vizuálem, který může být pro někoho nehezký, ale když se divák opravdu zadívá a přijme vlnu, na které film jede, všechno se hned zdá hezčí. Hlavním pilířem je však zajímavý příběh o lásce s výraznými postavami, který byl okořeněn nemrtvými, mexickými tradicemi, několika dobrými vtípky a pár skvělými písněmi. /75%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne príbehovo prepacovaný animáčik, plný romantiky, pesničiek a typických mexicko-španielskych kultúrnych prvkov. Tiež sa tu divák dozvie, že zomrieť ešte nemusí nutne znamenať koniec a že láska a odvaha je vždy viac ako sila a nesmrteľnosť. Len škoda tej pre oko nezvyčajnej animácie, dosť dlho trvalo, kým som si na ňu aspoň trochu zvykol, ale aj tak to nebolo celkom ono. Nie som fanúšikom takýchto skladačkovo-hranatých drevených tvarov. 70/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mexický svátek mrtvých zní jako parádní námět na animák a la Tim Burton. Bohužel se nic takového nekoná. Kniha života cílí na děti, takže nabízí jednoduchoučký příběh o lásce a přijmutí sebe sama a blablabla... Dokonce ani občasné pomrknutí na dospělé se tu nekoná, takže pokud už nemáte mléčné zuby, tak se budete chvílemi nudit. Tenhle film bohužel nenabízí nic nového, jen recykluje stará témata. A to mě sakra mrzí, protože krásně naanimované prostředí a ten zmíněný svátek mrtvých sliboval mnohé. A ty písničky... budu hodná a řeknu, že jsou jen zapomenutelné. 50 % ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Místy přepísknutý fantasy animák, který ohromil kvalitním arsenálem cover verzí slavných hitů, jako např. Creep, I Will Wait, Falling In Love, apod. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Obzvláště v konfrontaci s Coco, kterou jsem viděl pár dní zpátky, je to děs běs. Animace otřesná a příběh zoufalý... 30% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem povedenější než "Coco - 2017", které tenhle film naprosto okopírovalo. A to mě upřímně vytočilo. Nejen, že je tohle lepší, ale taky nechápu, jak si někdo mohl dovolit nominovat kopii na Oscara. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úžasná vizuálizácia a originálna animácia. Z určitého pohľadu trochu surealistické a menej sympatické, ale po dlhšej dobe konečne zaujímavý a občas príjemne nekompromisný animák... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ono je to síce všetko pekné, ale chudák Joaquin .. toho si kto zoberie? 2,5* (Filmová výzva 2018 - gegina31) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Veľmi príhodný námet tohto animovaného filmu v tomto dušičkovom období. Veľká škoda, že spomenutý námet zostal tým jediným čo ma na tomto príbehu zaujalo. Zaujímavá animácia zabitá dosť nudným a otrepaným príbehom, ktorý dokonca nezaujal ani moje deti. Poslednú pol hodinu sme sa už príšerne nudili. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Dva chlapci, jedna dívka, mexický svátek mrtvých a dva sázející se vládci podsvětí. Znělo by to jako dobrý námět na pohádku. V tomto případě bohužel spíš jen znělo. Byť je animace filmu zajímavá a režisér kouzlí krásné obrazy, příběh pro děti jede v naprosto nepřekvapivých kolejích. Přidaná hodnota žádná. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedená pohádka se skvělým příběhem. Jsem rád, že scenáristé vymysleli něco nového. Animace je trošičku jiná než v ostatních animácích, ale rozhodně zaujala. Oceňuji i dobrý soundtrack. ()

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama