Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (825)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Burton takéto veci jednoducho vie .. vytvoriť čarovný svet, z ktorého sa vám nechce odísť. Mám jeho filmy rada. Eva ako slečna Peregrinová bola úžasná a dokonca ani Asa mi neliezol na nervy. Nevadilo mi, že hlavnej hrdinke vymenili schopnosti, už viac mi vadilo, že z boja na konci filmu Burton urobil totálnu frašku. Príbeh vyrozprával príťažlivo, ale ako čitateľ predlohy musím konštatovať, že kúzlo príbehu detí slečny Peregrinovej z knihy som v tomto filme hľadala márne. Nenašla som ho. 3,5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi hodně, hodně dávno jsem viděl film Nekonečný příběh, který mě naučil milovat filmy. Uběhlo mnoho let a já viděl spousty krásných filmů, ale i spousty sraček. V posledních letech jsem však začínal mít pocit, že jediná fantazie, které jsou filmařští kouzelníci je vidina nadité peněženky…. Až jednoho dne přišel Sirotčinec a já při něm zase cítil ten dávno zapomenutý pocit, radosti z každého záběru, dětského naivního nadšení z toho co přijde v příštím okamžiku. Pasáž kdy Jake poprvé prochází sirotčincem a poznává podivnosti podivných děti mohla být klidně nekonečná, protože tolik nápadů, originálních i vtipných momentů na sekundu jsem snad v žádným filmu neviděl. Za všechny zmíním jeden, zahradnický odkaz na Střihorukýho Edvarda, pád veverky, hraní fotbalu, neříkal jsem jeden ? Film nenudí ani chvíli, šikovně střídá dynamické a vyprávěcí pasáže. Některé scény, třeba když se děti potápí k lodi, budu mít v paměti ještě hodně dlouho, něco tak nádherně nasnímaného se nevidí každej den. Takže s euforií a totálním nadšením se dostáváme do finále, do finále který chci vidět ještě jednou, dvakrát, třikrát, no zkrátka budu ho chtít vídat po každý, když na mě přijdou chmurný myšlenky, že jsme ztratili tu krásnou dětskou schopnost snít, představovat si a věřit ve vítězství dobra. Jsem nadšený z toho, že v době filmařských nejistot, tu přece jen jednu jistotu máme, Tima Burtuna, díky za to Time ! A vlastně ještě jedna jistota, Evička je nejkrásnější a nejlepší herečka na světě. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

V magické době filmů, kterým se skoro vždy podaří mě něčím rozčílit, přichází tento osvěžující film, který mne jenom nebavil a přišel mi prostě nijaký. Už o knize jsem si myslela, že vypadá jako pěkný nápad proměněný v nepříliš dobrý příběh, a film tento dojem jenom posiluje. A nejsmutnější ze všeho mi asi připadá, jak neinspirovaný se Tim Burton zdá. Psychedeličtí kostlivci ano, děkuji pěkně, ale ve zbytku filmu jako by on i jeho štáb zapomněli na své řemeslo. Dostala jsem dvě hodiny, ve kterých se pocitově skoro nic nestalo, a když už se něco dělo, však víte: láska, nenávist, přátelství, fascinace, strach o přežití, tak to nedostalo patřičný čas, aby to mohlo zasáhnout srdce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No nádhera. Tim Burton ma opäť raz zaviedol do svojho čarovného sveta a opantal svojou jedinečnou atmosférou. Navyše príbeh je veľmi chytľavý, má to hlavu i pätu, a tiež tu sú aj motívy mojich obľúbených filmových prvkov, ako napr. hranie sa s časom a časové sľučky. Tiež tu behajú bubáci (výborne urobení), takže v tomto smere veľká spokojnosť. A čo je hlavné, všetko dokopy to divákovi nenútene ponúka veľmi príjemný pocit, akési detské poblúznenie a romantickú predstavu, že i z najväčšieho lúzera sa raz môže stať hrdina, že sny sa môžu stať skutočnosťou. Toto Burton vie majstrovsky, pričom sa dokáže vyvarovať trápneho klišé. Výborná záležitosť. 85/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY DĚTI MUSÍ BÝT STEJNĚ ŠÍLENÉ JAKO JEJICH ŘEDITELKA. NICMÉNĚ STVŮRY BUDOU MÍT Z POTRAVY RADOST.“… /// Tohle není typickej Burton! Už jen netypickým obsazením. Taky umírněnejma fantasmagoriema, kterejma přistupuje k příběhu, jenž nevychází z jeho hlavy, ale z knižní předlohy. Už ta je plná časoprostorovejch smyček, díky kterejm film není jen další odnoží X-Menů nebo Hrdinů. Ovšem tohle by natočil každej, trochu zručnej rejža. Není to votrava, ale ani Burton. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Ransom Riggs, neznám. 2.) Jsem podivnej. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Spekulovalo se, že do role slečny Peregrinové bude obsazena Helena Bonham Carter, která měla zkušenosti s podobnými temnými rolemi a také se svým partnerem Timem Burtonem již několikrát spolupracovala. Nicméně krátce před natáčením se pár rozešel a herečku nahradila Eva Green. (Kacitr)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama