Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

barlow 

všechny recenze uživatele

Jej, to bylo slabé. Ano, patřím k těm, kteří nejdřív četli knihu a nelíbí se mi, co se stalo s postavami. Ale to není to hlavní, film neměl napětí a dějová linka byla velmi plochá. Musel jsem se dívat na dvakrát. Co z toho, že posledních dvacet minut fungovalo, když jsem musel čekat přes hodinu a půl... ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Věřím, že proti knížce to bude osekané až na kost, ale bylo to dívatelné. V podstatě tam není zbytečná postava, děj odsýpá, a díky bohu to vůbec nevypadá, jak od Tima Burtona. Jen škoda, že ten "časový paradox" nebyl víc využitý, jinak pohoda. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Tima Burtona moc nevyhledávám. Jeho filmy jsou specifické a barevné, nicméně jako režisér je skvělý. Ovšem ani na tento film jsem se dvakrát netřásl. Pustil jsem si ho pro dva důvody. 1.Nehraje v tom Depp, 2. hraje tam Eva Green. A světe div se, pro mě možná nejlepší jeho film. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak. Řečeno polopaticky Sirotčinec pro podivné děti je poněkud podivný-řečeno subjektivně- je příšerný (aneb jak jsem opět viděl jiný film), chápu, že to je horůrek pro děti, ale nechápu proč tak katastrofálně natočen- třeba Mrtvá nevěsta Tima Burtona byla super-toto ne, toto je změť nelogičností a nesmyslů, ještě , že nemám děti, takže jsem je na to nemohl vzít. Fail roku, asi ani nebudu číst předlohu...viděno v kině ve 3D...5% (a to ještě za bitku kostlivců) ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Príliš strašidelné pre deti, príliš detské pre dospelých... Ale ako celkom veľmi dobrý film. Síce sa podľa mňa príbeh rozbieha pomalšie, ale odkedy sa Jake dostane do sirotinca, už to beží jedna radosť. Kopa zaujímavých postáv, naozaj desivý dôvod, prečo príšery zabíjali deti a k tomu kvalitné obsadenie. Páčilo sa mi, že pri animácii zostal Burton verný svojmu štýlu a nešlo tam o žiadne prehnané CGI. Čo mi chýbalo? Snáď len Danny Elfman. PS: Dúfal som, že uvidím potitulkovú scénu, kde sa niekedy v 50.-60. rokoch dostane do sirotinca chlapec menom Xavier, ktoré zvláštnosťou bude telepatia :( ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

S příchodem Sirotčince do kin a po zhlédnutí traileru jsem si myslel, že půjde o starého dobrého klasického Burtona. Jenže jsem byl na omylu. Po pauze se nám vrací nový Burton, který ve svém filmu už nenabízí tradiční ulítlost, melancholii či obdiv nad barvami a krásou prostředí, ale přidává do svého díla nové, moderní prvky, komické vsuvky, ale hlavně zapeklitý scénář. Takže rozhodně nečekejte nic ve stylu Střihorukého Edwarda nebo Karlíka a továrny na čokoládu, kde se kocháte kulisami a příběh plyne uvolněně kupředu. Bohužel musím zmínit, že celá ta zapeklitost spočívá v cestování časem. Obecně známo, že toto téma je velmi komplikované a diskutabilní, obzvlášť jej přenést do filmového scénáře. Jenže Tim asi zapomněl, že jeho geniální schopnosti na úkor jeho autistické osoby nespočívají právě v tématu cestování časem, nýbrž v jeho předchozí tvorbě, čímž se dopustil nejen odklonu od jeho dosavadní kariéry, ale zejména spoustou chyb a nesrovnalostí. Třeba takový Nolan má velký dar na zjednodušování a zpřehledňování komplikovaných scénářů, jeho Počátek nám může sloužit jako důkaz, jenže Burton nám hned od prvních minut nabízí spoustu otázek, které potom nedokáže všechny zodpovědět. A právě tady je kámen úrazu, protože neustále přemýšlíte nad přesuny smyčkami, změnami prostředí během let, velmi specifickými "podivnými" schopnostmi (vidí neviditelné netvory, ale neviditelného Millarda ne), a tak si nemůžete stoprocentně vychutnat tu zbývající krásu, jako třeba nápadité vykreslení a následné využití podivností dětí, nebo rozmilou milostnou linii mezi Jakem a Emmou (Ella Purnell je fakt nádherná). Je to škoda, protože bez všech těch nesrovnalostí, kterým vládne nelogičnost věku (2016-1943=73 let + zhruba 20 let kolik bylo Abovi v armádě = musel se dožít přes 90 let, přitom jeho vnukovi je bezmála 20, a otci přes 50 určitě není) a také nelogičnost smyček (když se dokázal přesunout do roku 1942, tak jak je pak mohl najít po tom všem na stejném místě, to by znamenalo, že smyčky dokážou klonovat), by to byl nádherný film. Takto dávám za pravdě mé kamarádce, které jsem se 2 dny zpátky ptal na názor. Po odpovědi "bavila jsem se, bylo to fajn, ale zpětně nic moc" jsem jí moc nechtěl dávat za pravdu, teď s ní musím částečně souhlasit. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem čekal plytkou a nezábavnou, byť vizuálně atraktivní podívanou, vůči předloze omezenou kvůli dětským divákům. Ovšem je to Burton, tak jsem se na to ze zajímavosti podíval, a byl jsem mile překvapen. Dětské to na můj vkus někdy bylo trošku moc, ale při sledování filmu jsem tak nějak neměl chuť ho za to kritizovat, protože je natočen líbivě, zajímavě (vizuální atraktivitu jsem skutečně dostal) a chytrý casting (Asa Butterfield, Eva Green, SAMUEL L. JACKSON!!) byla jen třešnička na dortu. Jackson vyniká v další ze svých skvělých rolí, tentokrát si po Kingsmanovi zopakoval roli excentrického a megalomanského padoucha a bylo na něm vidět, jak si roli užívá, byť na plátně není tak dlouho. Myslím, že originální znění bych si užil ještě víc. PS: Ve scéně s Viktorem jsem si málem musel měnit gatě, a to je to film pro děti. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Kravina pre deti, ktorá nie je pre deti. Lenže nie je ani pre dospelých, čo znamená, že nie je pre nikoho. Sirotinec poteší málokedy zato otrávi mnohokrát (top worst scene - rapujúci Walesania). Film by chcel pracovať s vážnou témou (nacizmus a jeho dopad na spoločnosť) od akej časom upustí, rád by pobavil publikum do 12 rokov, ktoré zhnusia burtonovsky typické (čítaj nechutné) vychytávky. Technicky aj herecky na úrovni, ale to je všetko. Len taká scénka z lunaparku je ako z céčkového braku, kedy padli posledné nádeje na lepšie hodnotenie. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Krásný film, krásný horor - jo, nebála bych se to tak nazvat, rozhodně scéna s hostinou netvorů byla pro mě regulérně děsivá. Jinak pěkný příběh, skvělý burtonovský vizuál (za některé scény bych mu dala Oskara) celý ten svět se svými smyčkami byl skvělý, Londýn byl skvělý, Asa byl skvělý, Evička též (ona se prostě do těch hororových pohádek sakra hodí stejně jako Helenka B.-C.) a hudba byla přímo skvostná. Odcházejíc z kina nemohla jsem se ubránit pocitu, že jsem čekala o hodně a hodně víc těch podivných dětí a jejich projevů a že tady byl ten potenciál opravdu hodně nevyužitý, taky uprostřed filmu to bylo neslané nemastné a uspávající, ale skoro to už odeznělo a jsem naladěna velmi příznivě. Moc pěkný Burton, jářku. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

X-men v podaní Tima Burtona v žánrovo nejasnom obale, okorenení dávkou bizáru. Pre dospelých je to hlúpe, pre deti nevhodné...Burton má ale svoj štýl a jeho kúzlo tam badať. ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem byl mile překvapen, už jsem totiž ani nedoufal, že se od Tima Burtona po posledních čtyřech letech něčeho lepšího dočkám, a dočkal jsem se. Film je klasicky "burtonovsky barevný" stejně jako předchozí snímky "Dark Shadows" a "Big Eyes" Nemohl jsem si nepovšimnout zajímavého odkazu, a to, zřejmě režisérova oblíbeného, motivu očí, v tomto případě žádných, v případě předešlého snímku velkých. Dále oceňuji zajímavý nápad s časovými smyčkami a výběr famózní herečky Evy Green, na kterou jsem si už vedle Burtona zvykl. Naopak Samuel L. Jackson mi v této roli přišel místy až směšný. Dlouho jsem váhal kolika hvězdičkami snímek ohodnotit. Jednu bych ale přece jen zatím tvůrci za jedno strhl, protože něco jiného je režisérův osobitý styl a další věcí je zjevné vykrádání sama sebe. Zatím tedy musím filmu přisoudit 85%, ale budu doufat, že po dalším zhlédnutí se třeba dočká i lepšího hodnocení. Bystrý divák si mohl všimnout v jedné kolotočové scéně samotného Tima Burtona, mihl se tam snad ještě kratší dobu než Peter Jackson v "The Hobbit: The Desolation of Smaug". ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tim Burton uchopil zaujímavý námet nevšedným spôsobom. Príbehu o Jakeovi dokázal vtisnúť svojskú hravosť, pestrosť a pôvabnú atmosféru. Veľmi sa mi páčilo prostredie ostrova a sirotinca. Výborne zužitkované boli aj jedinečné postavy (najmä neobyčajné deti) a idea časovej slučky. Najviac na mňa zapôsobila pani Peregrinová. Na tom, ako sa starala o svoje deti, ako ich chránila, bolo niečo krásne a dojímavé zároveň. Eva Green zahrala tajomnú opatrovateľku s energiou, úžasným šarmom a so záhadným náznakom tragickosti v očiach. Zamrzela ma len záverečná pasáž, ktorá priniesla, pre mňa nepochopiteľnú, stávku na istotu a snahu zapáčiť sa všetkým. Napriek tomu som odchádzal z kina veľmi spokojný. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Trochu povrchné a zjednodušené, ale to sa od rozprávky dá očakávať. Inak pekné, príjemné a na konci aj celkom napínavé. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem udělal, že jsem si nejprve přečetl knihu a až potom shlédl film, čímž jsem pochopil rozhořčení všech, kdo kdy nadávali na to, že film se nedrží předlohy. Burton dokázal vměstnat téměř 1 000 stránek knižní trilogie do bezmála 120 min filmu a člověk je tak o mnohé ochuzen. Ransom Riggs napsal obdivuhodně podivný příběh plný fantazie a dobrodružství, jenž ve filmu nejsou vidět vůbec nebo jsou viděny v žalostně krátkém čase. Ve filmu je i nepochopitelně několik věcí jinak než v knize, což mi prostě hlava nebere (dr. Golan je ve filmu žena nebo proč zaměnili Emmu s Olivou - WTF?). Nelze však soudit film jen dle předlohy samozřejmě, ale člověk, který to sfoukne v pořadí jako já, vážně nemůže být nikdy zcela spokojen. Nezaujatý divák např. zcela nepochopí jak vlastně smyčky vznikají a bude se v nich ztrácet víc než Jacob. Všiml jsem si zde i několika věcí, kterých si normálně ve filmu třeba ani nevšimnu - a tím jsou chyby. Ať už jde o Emminy papuče, které ztratí při útěku domu a pak je zase zázračně nosí nebo zmizelé vyšetřovatele při "epochální" bitvě na molu... vem je ale čert! Leč mám Burtona neskutečně rád, Sirotčinec asi nebude úplně jeho výsostným pohárem na poličce. Samozřejmě že se mi líbily jeho scenérie a vyobrazení dětí (přestože se s knížkou opět neshodují v tom, kdo jak vypadal), skvělé byly i různé efekty a hlavně mé srdce plesalo při každé akci, kdy předváděl své schopnosti Enoch - jeho rozpohybování věcí je přesně ten Burtonovskej styl, kterej tak děsně žeru. Přesto s hodnocením musím tentokrát trochu zaváhat a neustoupit. Mladej Asa mě vůbec nedostal, ani tak opěvovaná Eva Green, jindy bezchybná, nebo snad i představitelka Emmy. Jediný kdo mi fakt udělal radost, byl Jacobův otec v podání Chrise O'Dowda - ornitologa sledujícího šipky - ale to už je zase jiný příběh... ()

Danken 

všechny recenze uživatele

7/10 Jedna malá nelogičnost. Když ta malá, zahalená dvojčata uměla proměnit kohokoliv v kámen, tak proč je sakra nevyužili dřiv? Jinak to bylo celkem fajn. Hlavně SLJ, i když toho prostoru mohl taky dostat víc. A Evička, to je klasika. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Ještě v půlce filmu jsem si říkala, jak je to boží a jak tomu dám plný počet. Pak se však ukáže skutečný důvod, proč Burton vyměnil "Emmu" za "Olive" a všechno jde do kelu. Taková slátanina! Chápu, že to chtěl mermomocí ukončit a vyhnout se trilogii, ale nechápu, proč se tedy napřed příběhu drží a pak si vymyslí zbytek podle svého... Takže tenhle Sirotčinec jsou tři knihy v jedné a vlastně jenom jedna. Ale tak jo, bylo to barevné, Eva Green byla okouzlující jako vždy a smyšlený boj koster proti netvorům byl cool, ale tím to asi končí... Nadšení z první půle zabila nelogicky poskládaná půle druhá... **/***** ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Tak topka no. Nemůžu jinak, Burtonova tvorba je pro mě něco, na co budu věrně čekat roky a nikdy mu v tom chyby nenajdu (protože je nehledám). Na maximum jsem si to užila. Navíc mě těší, že začíná obsazovat nové tváře a zejména, že se vzhlédl v bohyni Green. Také jak si nechává nazpívat napasované singly k závěrečným titulkům mými oblíbenými interprety. Návraty do jeho začátků jsou v tomto snímku hodně vidět, tolik odkazů mě potěšilo jak dlouho nic a je to skvělý, vrací se do svých mladých let a absolutně neztrácí štávu. Byla jsem jak malá holka, čekala, co přijde dál a přála si, ať film nekončí. Bože, chraň mě od toho vysoce návykového Tima a jeho světa! ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Od Tima som čakal niečo oveľa, oveľa lepšie. Prečo hráva Samuel L. Jackson takýchto záporákov, keď mu to vôbec nejde? ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama