Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Hedy 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem mnohé ale ale nestalo se. X-meni Druhé světové války ve mě vyvolali smýšené emoce. Asi proto že první polovina filmu byla o tom ukázat nudnost sirotčince. Další polovina byla o tom nacpat co nejvíc akce do zbytku filmu. Nezachránili to ani Slender mani s jehlama místo nohou a ani T-1000 Samuel L. Jackson. Tři hvězdičky za to že jsem nakonec neusnul. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Rodinný film v tom nejlepším slova smyslu. Děti musí být nadšené fantaskními výjevy a trikovými záběry (nejen z technického, ale i z výtvarného hlediska) a dospělí mohou být příjemně pobavení a lehce napnutí pohráváním si s myšlenkami časové smyčky, cestování časem a úvahami o tom, zda se žilo lépe před 70 lety či v současnosti. Uhrančivé herectví Evy Green je potom třešničkou na dortu. P.S. A ještě něco na závěr. Člověka hřeje na duši, když čte nadšené dojmy diváků evidentně naladěných na stejné vlně duševní spřízněnosti... ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Sú rozprávky, ktoré okrem svojej príťažlivosti pre detského diváka ponúkajú dostatok satisfakcie na to, aby si ich zamilovali aj dospelí. Táto ňou nie je. Nelogická, nedotiahnutá, síce milá ale hrozne zostrihaná, príliš dlhá, naivná a nedotiahnutá rozprávka, ktorej chýba lepší soundtrack, viac burtonovskej temnoty, obskúrnosti a melanchólie a Helen Bonham Carter. Tá posledná veľmi. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Na soucasneho Burtona jsem se jiz prestal tesit, a Miss Peregrine nasemu vztahu s reziserem dala stempl. Ed Wood, Batman, Edward, Beetlejuice, nadherne desiva Sleepy Hollow - uzasne zkloubeni zahrobi a imaginace. Filmy, ktere probouzely lasku k mediu. Modernejsi Burton je spise jen CGI parodii sebe sama, ktera samozrejme nepatri mezi brak, urovne starsich, kultovnich kousku, vsak nedosahuje v zadnem aspektu. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Bože to je sračkááááááááááá! (kniha se ještě dala číst, ale film - film je opravdu makabrózní shit!) 1 hvězda za Evu Zelenou:) ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné, scénář je však trochu nudný a trvá asi hodinu než se to trochu rozjede. A je potřeba zmínit hudbu, která je skvělá a výjimečně netydliká Elfman. ()

Džasman 

všechny recenze uživatele

Prostě Tim Burton 😁 on nikdy nezklame - jeho vize a ztvárnění všech stvůr a podivuhodných děti jsou prostě úžasné. Jelikož jsem četla všechny tři knihy,tak jsem věděla co a jak bude,ono bylo trochu víc jinak,ale i tak nádherný film. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že uvidím něco jako druhou Velkou rybu - a zpočátku to tak i vypadalo. Nicméně, krásný vizuál není všechno a postupně děj plný časových smyček začal ztrácet přehlednost a hlavně logiku, pokud ji vůbec měl (předlohu neznám). Vedle výtvarné stránky však musím pochválit i casting (včetně perfektní Evy) a bizarní humor (vpád kostlivců na scénu mi pořádně rozkmital bránici). ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je spat zial jeho najnovsi film je len priemerny.Ortodoxny fanusikovia TB asi budu nemilo prekvapeny.Filmu nepomaha ani jeho znacne prepalena stopaz.Pribeh je okukany a casto nedava ani zmysel logikou niektore pasaze nemaju vela spolocneho.Herecke vykony dvoch hlavnych predstavitelov su nie velmi presvedcive tak to zachranuju aspon Eva Green a Samuel L Jackson.Mrtva nevesta bol asi nadlho posledny skutocne vydareny film tohto rezisera. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Achjo, vážně? Všechno do scény ve smyčce lunaparku byla fajn oddych podívaná, ale od té scény se na to nedalo skoro dívat, jako by byli tvůrci najednou zdrogovaní a totálně mimo. Věřím, že kniha může být zajímavá, ale tohle už nikdy víc. ()

Pajotka 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem byla z filmu upřímně zklamaná. Nějak jsem postrádala Burtonův typický podpis, nicméně s postupem času to bylo lepší a lepší. Předložili mi svět co nehýřil barvami.. co nebyl šílený jako tomu bylo například u Alenky.. ale místo, kam se ve filmovém podání ještě jednou ráda vrátím. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zde hodně nahoru dolů. Já mám z toho filmu dobrý pocit. Není určitě dokonalý, hodně by se našlo k diskuzi, hlavně ve scénáři, ale dívalo se na to hezky a zůstala dobrá nálada po jeho skončení. U mě za pět. 82% ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Mistrný snímek zachycuje útrapné soužení v čase a prostoru, kterým si musejí projít podivné děti nejen slečny Peregrinové. Ač jsem očekával něco na způsob Alenky v říši divů, tedy smyslnou nesmyslnost, dostal jsem něco jedinečnějšího. Tim Burton se předvedl v roli režiséra jako vynikající volba a tentokrát se nezdráhal jít i do složitého příběhu. Morbidní humornost vybraných scén dokonale naznačovala jeho přítomnost při vytváření filmu, ale nebyl to jen odér úžasně nepříjemné atmosféry, který ze snímku čišel. Jako další se na něm totiž podepsala legendární Burtonova stylizace a estetika, která je opět dech beroucí a dokonalá. Dalo by se říct, že na poli výtvarnictví bychom mohli Sirotčinec slečny Peregrinové připodobnit Alence v říši divů, v rámci scenáristiky a výpravy jsou ale na úplně odlišné úrovni. Projevilo se zde, že Burtonovská tvorba se posouvá dál, ale je nutné zmínit, že ač jsou ze snímku vyladěny mouchy a nedostatky, nezaryl se mi do srdce tak jako jiné. Velmi dobrým dojmem působil i hudební doprovod, mnohdy úchvatný a skvěle podtrhující děj, mírně ale drhnoucí u akčních scén. Herecké výkony by se daly jen těžko kritizovat, protože ač je většina herců mladších dvaceti let, předvedli se dokonale. Budeme doufat, že další Burtonův film se povede minimálně stejně dobře, ale zároveň se bude režisér snažit vložit do něj trochu víc svoucnosti. Za mě 95% ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

V časové smyčce panuje krásná magická atmosféra, která však trvá jediný den a je škoda, že netrvá ve filmu déle. Následný boj je povedený a úžasný je i závěr. Velká výtka však směřuje k úvodu, který je neúměrně dlouhý, rozvláčný a velmi nudný a šel mnohem zkrátit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na mne to bylo šíleně pomalé. Zbytečná spousta postav. Asa Butterfield mi byl protivný. Ukecané. Nudil jsem se jako dlouho ne. Ale nelze film zahodit. I když mne to nebavilo, musím jednoznačně ohodnotit efekty, a pár nápadů. Netvoři byli skvělí. Velká škoda zbytečně složitého děje a pomalého tempa zpočátku. Bitva na konci je famózní, za tu také přidávám. Podruhé když už tak jen koukat na efekty. A poslouchat hudbu. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Pro 3D fanoušky povinnost vidět. Asa je opět fantastickej jako v Enderově hře, Samul L.Jackson mě skoro překvapil, ale posléze jsem si uvědomil, že je každý rok asi v 10ti filmech, digitální efekty na 90% úrovni, naprostá krása na to koukat a fandit všem kladným postavám. Možná až příliš na stárnoucího Tima Burtona. Možná až příliš krásné na něj. Nevím. Ale rozhodně se na to kouknu znovu a tím pádem je to na plný počet hvězdiček. ()

DominoTempus 

všechny recenze uživatele

Asa Butterfield jako "Váš běžný YA fantasy hrdina", Samuel L. Jackson jako "Padouch ze seriálu Bleach" a Eva Green jako "Professor X". Ačkoliv zde Burton vytváří podle knih skutečně zajímavý svět, nemohu zde úplně oceňovat nějakou přehnanou kreativitu, protože sub-žánrové vlivy jsou silně znatelné a všiml jsem si vykrádání jedné obskurní série knih jménem "Faction Paradox". Myslím, že to cestování časem nedává sebemenší smysl. A klimax filmu bohužel je značně "nedomrlý". Přesto však podivný styl působí skvěle, obsazení funguje na jedničku a film všeobecně baví. A i přes všechno, co jsem napsal, je Burton stále schopen stvořit svět, do kterého se rádi ponoříte, a stále je schopen místy krásně překvapit. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama