Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (825)

Figu 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu, nebo spíš díly předlohy, pač mě bylo řečený od mé ženy, že první díl byl krásně popsanej a roztahanej do třičtvrtiny filmu a zbylý dva byly nasoukaný do té zbylé čtvrtky. Takže to, že nejsem čtenář, bylo pro mě výhodou, ovšem to, že nejsem ani fanda fantasy, to mě zase přetáčí zpět... Tudíž mě to vychází na nějakou solidní průměrnou známku. Samuel L. Jackson excelent výkon! I za něj 55% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Žila jsem v domnění, že se Tim Burton pustí do trilogie, stejně jako je trilogie knih. Četla jsem pouze první knihu, která je ve filmu opravdu skvěle zpracovaná, úplně do detailů a stejně jako kniha, tak i tohle má trošku pomalejší začátek, ale pak se to rozjede a poznáte ty podivuhodné postavy. Aby se vám ten film alespoň trochu líbil, musíte se oprostit od dalšího knižního pokračování, protože zbytek filmu je pouze výmysl scénáristů a funguje to docela dobře. Některé scény mi přišli trochu směšné až dětinské (bojující kostry), nicméně netvoři jsou skvělou kopií Slandermanů, takže vážně děsivý, Eva Green je naprosto dokonalá, podivuhodné děti jsou kouzelné a Samuel L. Jackson je vtipálek. Trošičku zklamaná jsem byla, Burton má daleko lepší filmy než je Sirotčinec, ale i tak se mi to docela líbilo. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Silně povědomé barvičky, tlupa opravdu divných dětí, Eva Green s Landovskou dýmkou, techtle mechtle v časoprostoru a navrch trošku Panolabyrintovských démonů...no prostě Burtonovský guláš. Kdo má tohohle pošuka v oblibě, určitě nebude zklamán, byť se mi zdá, že ten svůj osvědčený gulášek dost naředil vodou místo kvalitním knižním vývarem. Vypětit to tedy nejde, i kdybych byl v extrémně rozverné náladě a to s přihlédnutím k nanicovaté první polovině určitě nejsem. Tak jako tak, pořád je to lepší, než 90 % všech rozpohybovaných superhrdinských kokotin. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době první fantasy, které mě příjemně překvapilo. Není to sice nic temného jako předchozí Buřtoňovy filmy (Batmani, Sleepy Hollow apod.), ale černý humor a cynismus jsou tu na denním pořádku. Napomáhá tomu design příšer i SLJ, jehož každá scéna byla malým vrcholem filmu. Tím hlavním byla bitka na pouti, která měla styl, nápad i vtip. Shrnuto a podtrhnuta, roztodivná pohádka, která nemá větší slabinu. Kdo se ale těší na dva antistresové míčky tetičky Evičky, bude zklamán. Celou dobu se dusí a potí v kvádru Střihorukého Edwarda. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, kde super inteligentní záporák přijde s tolika druhy vynálezů, až se stane nesmrtelným monstrem, po kterém - díky svému důvtipu - opět nabude lidskou podobu, aby nakonec v epickém finále byl scénáristou znásilněn v klišovitém a nudném finále, které jen podtrhuje stupiditu tohoto příběhu s krásnou vizáží a vcelku dobrými herci. Být scénáristou tohoto příběhu musela být zábava. Stále si pokládat otázky jako: a jak tohle řešili v jiných filmech? A z toho složit patlaninu, která mohla být kvalitním rodinným snímkem, kdyby ale nebylo těch X mnoha neoriginálních patosů, které to celé táhnou ke dnu. A pak... pro koho je ten film určen? "Milovaná Hani, vezmeme našeho tříletého syna na pěkný rodinný film. Není tam nic děsivého.... jen tam monstra vydlabávají dětem oči z důlku a poté je jedí ze stříbrných podnosů. Copak? Za co mi chceš dát pár facek?! Opravdu je to prezentované jako film pro děti! Uffff.... tak tolik tedy komentáře k Sirotčinec slečny Peregrimové pro podivné děti (fakt delší název být nemohl?) je snímkem, jenž na povrchu vypadá slušně. Ovšem kvalitativní hloubku v něm raději tolik nehledejte. Prostě průměr... 65% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jako vždycky.Trochu bizární,výpravou naprosto velkolepý,trochu potemnělý,vlastně se zdá ,že Burton nikdy nedospěje,a žádnej film jinýho žánru nenatočí.I tohle je veskrze zajímavý vypravění,ale když se vohlídnu zpátky do minulosti,zase to jsou jen tři hvězdy.Prostě pořád jsou ty jeho filmy v určitý míře dětinský,a do mýho vkusu se úplně netrefujou.60%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut super. Pak je to čím dál tím nudnější, otravnější, až se dostaneme k vysoce akčnímu závěru. Nic nového to nepřináší, prostě je to dlouhé a plné toho, co už ve fantasy žánru dávno bylo. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Minimálne očakávania a burtonovský zážitok končiaci v prvej polovici. Práve vtedy definitívne skončilo kúzlo a atmosféra, aby sa to v poslednej tretinke toto rodinné fantasy zvrhlo na mišung kade-akej akcie (nájdeme tu x-menov i pirátov karibiku). Navyše si prirátajme nezaujímavé postavy bez vývoja. A to sa u Burtona len tak nevidí. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, Tim Burton natočil dobrý film, ale scénář Jane Goldman je trochu zpackaný, knižní předloha Ransoma Riggse je mnohem povedenější. Škoda že vynechali nebo zaměnili některé části knihy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Burton nesměle pokračuje v éře svých průměrných kýčovitých zbytečností a máme tu další film o ničem, který se vyžívá jen v CGI a nenabídne nic moc překvapivého. Podobné scénáře jsme tu už taky párkrát měli. Sirotčinec je sice do jisté chvíle zábavný a působí vcelku originálně, ale když příjdou na řadu záporáci v čele s S. L. Jacksonem, nějak můj zájem o děj opadnul a snímek rázem přejel do jiných podivně působících, nemastných neslaných kolejí. Během boje s kostlivci se mi dokonce z té počítačové paseky udělalo jaksi nevolno. Konec je už pak takový tradičně klišovitý a Burton si u mě touhle nafouknutou bublinou moc nešplhne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začalo to na tučných čtyřech hvězdičkách, ale každých patnáct minut jsem ubíral deset procent, až jsem skončil na bídných dvou. Proč se z toho musela stát infantilní a trapná demence ve stylu Jitřního poutníka? Proč mi přijde, že to bylo určeno dvanáctiletým dementům a nikomu jinému? 30% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je stále velké jméno a každý jeho nový film budí velkou pozornost. Navíc se jedná o adaptaci knižního bestselleru dobrodružné fantasy pro odrostlejší děti. Fantasy plná podivných stvoření a takových ''dětských xmenů'', tedy látka, která by měla Burtonovi hodně sedět. O to větší je možná zklamání, že to až taková pecka není a Burton se spíše spokojí s vykrádáním sama sebe a práce jeho kolegů. Určitý retro feeling tu sice je, ale nic co by vyloženě strhávalo. To samé se děje i po dějové stránce. Fáze rozkoukávání je hodně dlouhá a celková stopáž přes dvě hodiny si myslím, že je pro cílovou skupinu příliš. Finále také vyloženě nenadchne a Eva Green mohla být lépe využita. Suma sumárum průměrná až lehce nadprůměrná teenage fantasy. Bohužel pro filmy Tima Burtona mám trošku jiné měřítko a už to prostě není, to co bývalo. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Bol to milý film. Taký neobyčajný. Plný krásnych obrazov a rozkošných detí. A menej rozkošných dospelých. Aj keď koncept cestovania časom, som pochopila iba napol, zabavila som a úplne. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak po tomto filmu se asi dá vcelku zodpovědně prohlásit, že Tima Burtona sežral Hollywood. Časy Mrtvé nevěsty, Šmikhand Edy, nebo Netopejra, jsou pryč. Tim už nemá ani na to, aby vykrádal sám sebe, takže udělá sice pěkně vypadající, ale prázdný snímek, který sice neuškodí, ale je i přes vcelku dobrý námět nudný, nudný a nudný. Dokonce se mu podařilo nějakým zázrakem odzajímavět i mou milovanou Evu Green. I když nejsem zatížen znalostmi knihy, zdá se mi celý film zbytečně dlouhý a ukecaný...což neznamená, že bych stál o akční spektákl...ale je ukecaný nezajímavostmi. Vlastně je tam zbytečně moc i té akce. Burton se rozhodl námět vykuchat, rozložit a co nejobrazněji nám ho naservírovat na dlouhatanánském pásu. Byl bych mnohem raději, kdyby ho osekal a vybral to důležité, to, čemu umí vnuknout atmosféru a emoce. Bojující kostlivci, vymaštění záporňáci a hromada akce...ty to nejsou...na to mi stačí Piráti z Karibiku. Za mě zklamání...začínám si na to u Burtona zvykat :o( ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Mne sa film prekvapujúco páčil, myslel som si, že nie som cieľová skupina. Film ma veľmi potešil svojou ľahkosťou. Tim Burton je výnimočný režisér. 6/10 ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama