Reklama

Reklama

VOD (1)

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (119)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to jen čistá komedie jak je zde uvedeno spíš je tam na rozdíl od jiných zde uvedených filmů co jsou zde pod komedie/drama trochu toho dramatu alespoň myšleno vážně a to v podobě vypořádání ze svojí minulostí a hlavně dětstvím v podání Jasona Batemana,ale jinak je tam samozřejmě i několik vtipných částí ,ale jak říkám spíš to ve mně zanechalo dojem dramatu.Takže celkově 60% a tři hvězdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč takováto soutěž vůbec existuje, ale jak znám třeba ze Survivora, pro amíky je potřeba si nějakým způsobem trénovat gramatiku. Naštěstí nudná soutěž to v tomhle filmu vůbec není. Humorných situací tu je dostatek, Bateman svou postavu zahrál dobře, stejně tak dětští herci a Rohan Chand je tady naprosto bezvadnej. S Batemanem mu to skvěle klapalo a jejich vycházky do nočních ulic neměly chybu. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman je skvělý a filmy s ním mám ráda. Tady dostal velikááánský prostor, kde si nemusel s ničím brát servítky a mohl nadávat a klít a srát na všechny dané společenské pravidla slušného chování společně s malým Indíkem, a poradil si s ním parádně... Já se bavila a to se počítá. P.S. Bombastický plakát. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Není to nic přelomového, nejsou tam žádné extra výkony, ale je to strašná sranda. Cynik Bateman si to opravdu užívá a musím říct, že některé scény mě opravdu dostaly (nejvíc asi humr a matka v restauraci). Nicméně je to film na jedno použití - příjemně se pobavíte a za chvíli vlastně nevíte, o čem to bylo a co to ve vás mělo zanechat. A zápletka je jasná skoro od začátku :) I tak dám 65%. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Takhle chytrou, vtipnou, nepředvídatelnou, ale i dojemnou záležitost jsem neviděl už ani nepamatuju a daný mix se povedl namíchat s neuvěřitelnou lehkostí a grácií. Bateman je chvíli k sežrání, jindy zase na přesdržku, ale vždycky vás zaujme, ať už se právě nachází v jakékoliv poloze. Z jeho role jako by prýštil elán a nadšení do práce, kterou na pomyslném plátně odvádí. K tomu mu výborně sekunduje Rohan Chand a pro mě je tak extrémně obtížné v tomto skvostu najít nedostatky. Tím největším tak zůstává pitomý český název, který se snímkem téměř nekoresponduje. K plnému prožitku jednoznačně doporučuji zdatnějším angličtinářům původní znění s titulky, protože u dabingu se obávám, že zanikne kouzlo některých dvojsmyslů. 100 % Oblíbená část- Guyova oplátka urážky jedné z matek v restauraci ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl přítomen v Blacklistu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů) roku 2011. (Hal_Moore)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)
  • Film je věnován producentovi Jarredu Rodriguezovi, který zemřel v roce 2013 ve věku 26 let. (Terva)

Reklama

Reklama