Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (134)

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— It was a simple story about a boy who was lost and a girl who was broken. They fought alongside a survivor, a war veteran and a fallen knight. I led them into battle against an evil so terrible it tried to black out the stars. — Na první pohled sice Rebels mohou působit dětinsky, a budu-li upřímný, tak mě styl, jakým je jedno z nejtemnějších období celé historie Star Wars ztvárněno, zpočátku odradil. Pak jsem však seriálu dal druhou šanci a jsem velmi rád, že jsem to udělal. Dětinskost se totiž po prvních pár dílech rychle vytrácí, a to dokonce rychleji než v The Clone Wars. Jak se děj víc a víc blíží událostem Rogue One, začíná houstnout i atmosféra, a když pak naplno propuká válka, tvůrci skvěle spojují akci a epičnost s humorem. Čím Rebels vyniká, jsou naprosto skvěle napsané postavy a jejich character development. Posádka Ghosta je sympatická a rychle jsem si celou partu oblíbil. Návrat starých známých pak neuvěřitelně potěší, a pravé prostřednictvím těchto postav vzniká dobrá návaznost na The Clone Wars a Rebels tak velmi dobře fungují jako jejich pokračovaní. Vizuálně se Rebels často přímo inspiruje původními návrhy Ralpha McQuarrieho a v duchu Lucasových nápadů prozkoumává tajemství Síly a její spirituality. To vše doprovází úžasný soundtrack s klasickými motivy z původní trilogie. Rebels je zkrátka „čisté“ Star Wars se vším všudy, kvalitou mnohem víc konzistentní než The Clone Wars, s feelingem starého expandovaného univerza, a nabízející jedny z nejlepších momentů celé ságy. Především závěr druhé řady, kdy se učednice utká se svým mistrem, je jedna z emočně nejsilnějších scén. Uzavření svého příběhu se dočkal i Maul a do seriálu (i znovu do kánonu) vstoupila legendární postava velkoadmirála Thrawna. A jakmile ten přebere místo hlavního záporáka, nastávají Povstalcům krušné časy. Když jsem sledoval dechberoucí závěr třetí série, skoro se mi nechtělo věřit, že sleduji stejný seriál, jakým byl v první sérii. A od té doby nedám na Rebels dopustit. Závěrečná série, hlavně pak její druhá polovina, a samotné finále, mě ubezpečili v tom, že Rebels je jeden z nejlepších počinů, který v rámci Star Wars univerza kdy vznikl. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Clone Wars začínaly bombasticky s tucty jediů a končily... no řekněme lehce nudně, Rebels to zkouší bez světelných mečů. Teda skoro bez nich :-) Příběh je dospělejší, možná dokonce přístupný i SW-negativním dospělákům, ale přitom pořád zkousnutelný i pro děti. Přitom nestaví jako CW na profláklých postavách z filmů, ale staví si vlastní sestavu, která zatím vypadá dost slibně. Tak schválně, jestli to vydrží... Po druhé sérii zvedám na 4* - Rebelové se rozjeli ve velkém: inkvizitoři, Vader, Yoda, Maul, Ahsoka... A jako bonus narážky na Old Republic, které konečně posouvají KotOR do canonu. Chci víc! ()

Reklama

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Strašlivý pocit uvědomění si, že Star Wars: Clone Wars nebyl nejhorší Star Wars počin všeh dob. Jako správný šťoural, neodpustím si - jedna za všechny: k útěku v poslední epizodě první série - TIE stíhačky nemají podporu života, takže...... konec utíkání a game over. No, když něco dělám (sakra hlavně když už můžu mít tu čest dělat na Star Wars) tak to dělám pořádně, ne? Tvůrci seriálu patrně ten pocit nemají. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobré díly by se našly, dobré postavy už moc ne... Především hlavní hrdina Ezra nesahá Ahsoce z Klonových válek ani po paty, což je velká promarněná šance. Ano, Klonové války také začínaly jako seriál určený především mladšímu publiku, ale postupem času dokázaly dospět a třeba jejich poslední sérii by měl podle mě vidět, každý, kdo má Star Wars rád. Povstalcům se to už nepodařilo, ačkoliv se o to pokoušeli, a jsou až do předposlední epizody hlavně pro mladší diváky. Škoda, ale neznamená to, že by mě to nějak zvlášť urazilo, protože jak jsem řekl, dobré díly a zábavné momenty se určitě našly. A navzdory té lacinější výpravě se mi líbila práce s nepoužitými návrhy Ralpha McQuarrieho pro původní trilogii. ()

Carth 

všechny recenze uživatele

Že bude mít psaní diplomky následky mi bylo jasný. Že se to ale bude projevovat tak, že budu koukat na dětskej kreslenej seriál od Disneyho, jsem fakt nečekal. A že zkouknu celou sérii a ještě mě bude zajímat, jak to dopadne, už vůbec ne. První díly byly teda dost hrozný, ale pak se to docela zlomilo. Znova to nejspíš už nikdy neuvidim, další řadu taky ne, ale na vypnutej mozek to bylo fajn. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Kanan Jarrus sa narodil 33 rokov pred bitkou o Yavin. (Bukysh)
  • Jacen Syndulla, syn Hery a Kanana, byl pojmenován podle Jacena Sola, syna Hana Sola a Leii Organy z Expandovaného univerza (Legend), alternativní kontinuity Hvězdných válek. Jacen byl jednou z hlavních postav (například) knižních sérií „Nový Řád Jedi“, „Dark Nest trilogy“ a „Legacy of the force“ (kde zahynul rukou své sestry Jainy po pádu na temnou stranu). (vojtaruzek)
  • Krstné meno agenta Kallusa je Alexandr. Kallus pochádza z planéty Corucsant a narodil sa niekedy v období medzi 44-35 rokov pred bitkou o Yavin. (Bukysh)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama