Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další mafiánskou klasiku se nepovedlo natočit. Affleck poprvé vyloženě režisérsky zklamal a popravdě nepodává kdovíjak přesvědčivý výkon ani před kamerou. Spíše bych řekl že znuděný, jakoby mu studio uložilo, že tenhle film musí natočit a musí si v něm i zahrát. Ať se potom tedy nediví že film neuspěl. Zoe Saldana by se na podobné role měla už vykašlat. Kdysi jí to slušelo určitě více. Závěrečné zúčtování není vůbec špatné, ale přichází na scénu příliš pozdě. Snadno zapomenutelný film. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Live By Night" som dlho odkladal a čakal som na nejakú dobrú príležitosť, no konečne som si mohol film odškrtnúť zo svojho zoznamu a môžem ho ohodnotiť. Akosi nie som veľmi veľkým fanúšikom gangsterských a mafiánskych filmov. Nemyslím si, že sú zlé, no mám pocit, že vedia často ponúknuť to isté, len v trošku inom formáte. A je to žáner, ktorý ma trošku problém byť veľmi originálny. Samozrejme, že tu máme vynikajúce klasiky ako "The Godfather" alebo seriál "Peaky Blinders", no potom vieme zažiť aj nudu, ako som to ja prežíval v prípade filmu "Legend". Takže pokiaľ si ma chce niekto takýmto filmom získať na svoju stranu, musí poriadne zabojovať. A v prípade režijného filmu Bena Afflecka musím skonštatovať, že celkovo som spokojný. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, no má v sebe pár zaujímavých momentov, ktoré si určite zapamätám. Ale sú to skôr scénky vo filme, ktoré majú trošku šarmu a pár záverečných momentov. Ako celok to je pre mňa skôr okey. Film padá na postavách a príbehu, ktoré nie sú veľmi zaujímavé a kreatívne. Až na pár scénok mám pocit, že som nemal záujem poznať postavy okolo mňa. A to je škoda. Naopak silné stránky má film v jeho technickom spracovaní. Vynikajúca dobová atmosféra, kostými a režijne film pôsobí skvele. No motáme sa v rôznych kruhoch, kde mám občas pocit, že film neustále smeruje niekam a potom odbočí a ide inam a opätovne odbočí. Čiastočne to hovorí o dvoch myšlienkach a to sú: "My sme v nebi. Práve teraz. Len si ho sami sebe likvidujeme." a "Všetko sa ti raz vráti. A často vtedy a spôsobom, akým by si vôbec nečakal." Som rád, že som film videl a myslím si, že je lepší ako niektoré iné gangsterky posledných rokov, no nemyslím si, že je to film, ktorý nejako výrazne nadchne. Na to už je tu veľa predchodcov, ktorí spravili mafiánsku story lepšie. Rozhodnite sa sami Hodnotenie: B- ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmů z dob, kdy na ulicích zpíval Browning, muži si nesjednávali důchodová pojištění a pěšci uléhali do krabice s králi, se už příliš netočí a já se v tomto ohledu na v pořadí čtvrtý kousek talentovaného režiséra, jehož hobby je i amatérské hraní, docela spoléhal. Chyba! Stejně kardinální, jako joggovat v bílé kápi po předměstí Detroitu.. Přišlo mi, že se proud v řece děje valí rázně dopředu, místo aby zpomalil a v meandrech vedlejších linek přidal na věrohodnosti motivací a celkové působivosti. Pod rouškou násilí tmou tmou tmou tmou příliš neprospěl ani nedostatek autorovy sebereflexe. Z Batmana osvalený Affleck vypadal jak almara a bohužel tak i hrál. Při poslední scéně se Siennou Miller byla jeho mimika až hyperkomická a při srovnání s tím, co na malém prostoru zvládli Gleeson s Cooperem, tohle nemůže obstát.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Affleckovi se na režijní židli líbí. Tentokrát vychází diváctvu vstříc a nezahlcuje jej desítkami minut přes dvě hodiny, ač netvrdím, že některé linie by si rozvedení zasloužily. Stejně jako některé postavy měly být na plátně déle (Gleeson, Cooper). Cesta zlodějíčka až skoro na vrchol je přehledná pro široké publikum, ale pro ty, jež se nadchnuly dramaty Město nebo Gone, Baby, Gone, bude mírným zklamáním. Všechno (herci, výprava, kostýmy, hudba) je slušné, ale nic výjimečné, nic nového si neodneseme. Ben Affleck jako režisér, scenárista, producent a představitel hlavní role až příliš využívá zkratkovitost, jenže dílčí epizodky nejsou nijak zajímavé nebo napínavé. Do příběhu se tak pořádně nedostaneme, chybí mu ucelenost, chybí mu atraktivita, kterou by se lišil od ostatních. Když se střílí, je to fajn, ale zatínat pěsti nás to nenutí, když dojde na emoce, nijak nabité nejsou. Affleck zřejmě až moc chtěl, což je mnohdy na škodu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Štvrtý režijný počin Bena Afflecka, ma zaujal, bohužiaľ, úplne najmenej, že ho považujem za maximálne zbytočný, ktorý prakticky, ani nemal vzniknúť, vlastne, nič by sa nestalo, ak by sa nikdy nenakrútil. Na Benovi ma fascinuje to, že na každom svojom snímku, ktorý režíruje, ale taktiež v ňom hrá, si vyberá prvotriednych, špičkových pracovníkov za kamerou, čiže profesionálnych kameramanov, ktorí majú MENO : V debute bol John Toll, v Meste bol Bob Elswit, v najúspešnejšom Argu, rutinér Prieto, a v tomto najnovšom Bob Richardson, ktorý na toľko svojich skúseností, nedokázal vycibriť svoje monumentálne OKO, pretože ani samotná réžia, nie je ničím prevratná, automobilová naháňačka, hneď z kraja, s policajtmi a gangstrami v americkej Prohibícii, je takou čerešničkou na torte ( brilantná scéna, ktorá automaticky zaujme diváka, ale to je následne všetko ) + záverečná extra strelná pasáž, je zručne spracovaná ! Produkoval slávny DiCaprio, ale aj On išiel do projektu, ktorý financovať bolo, akosi mimo, zbytočné ! Skrátka, od réžie, cez scenár, až po všetkých hercov, sa jedná o jednu poriadne veľkú STRATU ČASU ! Affleck sa pokazil ? Dúfam, že neposerie legendárneho Svedka obžaloby, ktorý chce prerobiť, pretože verím tomu, že to bude mať ťažké, ale viac - menej, som si istý, že sa ním vráti do prvej ligy režisérov, lebo poprípade, že vstúpi do „kravského hovna” , tak prídem za ním, a rozkopem mu topánočky !!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama